Новости Новости 21.12.2021 в 08:28 comment views icon

COVID-сертифікати про одужання, дитячі та на підставі ПЛР-тесту відтепер можна згенерувати і на сайті «‎Дія»‎

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

З 20 грудня на сайті «‎Дія» можна згенерувати ще три типи COVID-сертифікатів: на підставі результату ПЛР-тесту, про одужання та дитячий, повідомили в Мінцифрі.

Раніше на сайті з’явились міжнародний, внутрішній «жовтий» та «зелений» сертифікати про вакцинацію проти коронавірусу, а всі вищеперелічені були доступні лише у мобільному застосунку «‎Дія». У жовтні розробники спростили механізм отримання документів — КЕП і Дія.Підпис (з горезвісною технологією сканування обличчя Photo ID) стали необов’язковими. Після цього також з’явилась можливість отримати міжнародний COVID-сертифікат зі звичайним паспортом-книжечкою.

Як згенерувати COVID-сертифікат на сайті «‎Дія»

  • Авторизуватись на сайті «‎Дія».
  • Перейти у розділ «Послуги» — «Здоров’я» та обрати потрібний тип сертифіката: «COVID-сертифікат про негативний ПЛР-тест» чи «Сертифікат про одужання від COVID-19»
  • Надати згоду на передачу даних з Електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ) у «‎Дію».

Дітям від 12 років, які отримали хоча б одну дозу вакцини, батьки можуть згенерувати COVID-сертифікат у розділі «Здоров’я» — «COVID-сертифікат про вакцинацію». З 14 років підлітки можуть самостійно авторизуватися в «Дії» за допомогою модулю NFC в ID-картці або біометричному паспорті. Якщо в дитини ще немає паспорта, це можуть зробити батьки.

COVID-сертифікат на підставі ПЛР-тесту діятиме 72 години з моменту здачі аналізу. COVID-cертифікат про одужання можна отримати не раніше 15-го дня після підтвердження лікарем діагнозу COVID-19 та внесення даних в ЕСОЗ. Такий COVID-сертифікат буде чинним 105 днів від дати встановлення діагнозу.

COVID-сертифікат у «Дії» залишається одним із найпопулярніших документів серед українців — на сьогодні згенеровано 12,8 млн сертифікатів і їх кількість щодня зростає.

У листопаді Мінцифра запустила спеціальний сайт-шпаргалку про COVID-сертифікати. На ньому зібрана вся необхідна інформація про види COVID-сертифікатів, інструкції та необхідні умови для генерування. Там же розміщені відповіді на найпоширеніші запитання. Наприклад, чому не підтягується сертифікат або що робити, якщо сертифікат зник із застосунку.

Онлайн-курс "Створення текстів" від Skvot.
Великий практичний курс для розвитку скілів письма та створення історій, які хочеться перечитувати Результат курсу — портфоліо з 9 робіт та готовність братися за тексти будь-яких форматів.
Детальніше про курс

Минулого тижня уряд продовжив адаптивний карантин в Україні щонайменше до 31 березня 2022 року.

Адаптивний карантин в Україні продовжили — він буде діяти щонайменше до 31 березня 2022 року


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: