Новости Новости 07.11.2017 в 17:53 comment

Google Україна запрошує у віртуальний 3D-тур українськими оперними театрами

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

У дні, коли Національна опера України відзначає 150-річний ювілей, Google Україна запрошує всіх у віртуальний 3D-тур українськими оперними театрами. У партнерстві з Міністерством культури України компанія оцифрувала п’ять театрів в різних містах України та створила спеціальний сайт “Оперні театри України”, де будь-хто зможе зануритися в неповторну атмосферу за допомогою технологій віртуальної реальності.

3D-проект компанії Google Україна і Міністерства культури України “Оперні театри України” ‒ це віртуальна подорож, яка дає можливість ознайомитися з унікальною архітектурою оперних театрів України, зазирнути за лаштунки, відчути дух і атмосферу театру і навіть побувати в тих місцях, які зазвичай закриті для відвідувачів.

В рамках проекту можна здійснити 3D-тури такими славетними українськими театрами:

  • Національний академічний театр опери та балету України імені Тараса Шевченка,
  • Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької,
  • Чернівецький академічний обласний український музично-драматичний театр ім. Ольги Кобилянської,
  • Одеський національний академічний театр опери та балету,
  • Київський національний академічний театр оперети.

Оперні театри є перлинами європейської культури ‒ місцем, де переплелися музика, література, акторська майстерність і неповторна архітектура. Опера завжди була зразком найбільш емоційної і видовищної театральної вистави. Звичайно, такий центр мистецтва, який притягував увагу відвідувача з першого наближення до парадного входу, не міг бути пересічним будинком, і для його проектування та будівництва запрошувалися кращі архітектори, скульптори і художники. Опера ‒ це не тільки жанр мистецтва, який передає подих часу, це центр гармонії і переплетіння культурної спадщини, історії та зв’язку поколінь.

“Спільний проект Міністерства культури України та компанії Google Україна “Оперні театри України” ‒ це 3D-проект, що дає можливість кожному користувачу мережі Інтернет вирушити у віртуальну подорож, ознайомитися з унікальною архітектурою та відчути атмосферу оперних театрів України. Тепер, за допомогою цифрових технологій, людина з будь-якого куточку світу зможе насолодитися перлинами історико-культурної спадщини України.

Цей проект створений в рамках кампанії “Автентична Україна”, що уже включав віртуалізацію дерев’яних церков ЮНЕСКО та музеїв під відкритим небом. І я переконаний, це лише початок нашої великої спільної роботи, а попереду ще безліч проектів, що відкриватимуть світу величне культурне надбання нашого народу” — зазначив Євген Нищук, Міністр культури України.

Для того щоб почати 3D-подорож, потрібно вибрати один з п’яти театрів, і за допомогою навігації і голосового супроводу трьома мовами ‒ українською, російською і англійською ‒ можна дізнатися багато цікавого про історію та життя українських оперних театрів. Спеціально для сайту було відзнято понад 300 панорам в найцікавіших місцях будівель театрів, а також відео у форматі 360 градусів. Здійснити екскурсію операми можна на смартфоні, планшеті або комп’ютері; а щоб ще повніше зануритися в театральну атмосферу, можно використати окуляри віртуальної реальності.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

Щоб почати тур оперними театрами України, потрібно зайти на сайт «Оперні театри України» або вибрати місце на Google Картах в режимі Street View.

Джерело: Google Україна

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: