Новости Новости 18.11.2021 в 08:51 comment views icon

Grammarly залучила додаткові $200+ млн інвестицій та досягла оцінки в $13 млрд

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Заснована українцями IT-компанія Grammarly, яка розробляє онлайн-сервіс на основі штучного інтелекту для допомоги у написанні текстів англійською мовою, повідомила про закриття нового раунду інвестицій на понад $200 млн. За його результатами оцінка компанії сягнула $13 млрд.

Це вже третій інвестиційний раунд. У 2017 році компанія отримала 110 млн доларів у першому раунді інвестицій, який очолила компанія General Catalyst, приєдналися до неї Breyer Capital, IVP, SignalFire та Spark Capital. У 2019 році Grammarly залучила 90 млн доларів у другому інвестиційному раунді, який повторно очолила компанія General Catalyst за участі й попередніх (включно з IVP), і нових інвесторів. 

Серед інших до поточного раунду долучилися й нові інвестори компанія Baillie Gifford, а також фонди й рахунки під керівництвом компанії BlackRock.

Щодня можливостями сервісу Grammarly користуються понад 30 мільйонів людей по всьому світу. Залучені інвестиції компанія планує направити на прискорення росту команди та розвиток інноваційних рішень для власної продуктової лінійки.

З 2019 року компанія збільшила свою команду в Україні, США та Канаді в більш ніж утричі. Станом на листопад 2021 року у Grammarly працюють понад 600 людей у трьох країнах (понад 270 з них — в Україні). Хаби Grammarly розташовані у Києві, Сан-Франциско, Нью-Йорку та Ванкувері. У наступному році Grammarly планує лише в Україні збільшити команду на 50%.

Щодо продуктової лінійки, з часу другого інвестиційного раунду у жовтні 2019 року Grammarly представила нові функції для Google Документів, новий редактор Grammarly для iPad, інтегрувала популярний детектор тону в мобільні клавіатури для iOS та Android, оновила браузерне розширення Grammarly, і запустила новий десктоп-продукт для Windows та Mac.

Онлайн-курс "Data Science with Python" від robot_dreams.
Навчіться користуватися бібліотеками Python для розв’язання задач дата-саєнтистики, обробки масивів даних та побудови ML-моделей.
Програма курсу і реєстрація

Для сервісу Grammarly Business, який лишається пріоритетним напрямом для компанії, команда представила функцію сніпетів, налаштування тону бренда, кастомізовані Style Guides та розширену аналітику. У 2020 році компанія також запустила безкоштовну пропозицію для неурядових та некомерційних організацій, якою на сьогодні користуються понад 6000 організацій в усьому світі (і понад 150 з них — в Україні). Раніше цього року компанія повідомила про відкриття API Grammarly для розробників та запуск платформи Grammarly for Developers, а також анонсувала стратегічне партнерство з компанією Samsung (інтелектуальні поради Grammarly нативно підтримуватимуться мобільною клавіатурою Samsung).

  • Grammarly у свої продуктах використовує передові технології машинного навчання й обробки природної мови. У 2019 році видання Fast Company визнало її однією з найбільш інноваційних компаній світу у сфері штучного інтелекту, а у 2020 та 2021 роках компанія потрапила у рейтинг кращих компаній світу, які працюють із хмарними технологіями (Forbes Cloud 100). 
  • Grammarly заснували у 2009 році в Україні Максим Литвин, Олексій Шевченко та Дмитро Лідер. Компанія стала прибутковою вже за два роки від моменту заснування й надалі залишається такою. 

Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: