Новости Новости 25.02.2022 в 09:40 comment views icon

Хроніка 25 лютого: Другий день війни Росії проти України [оновлюється]

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Редакція ITC.UA як і вчора продовжує висвітлювати події в Україні, пов’язані з військовою агресією Росії проти України. В цьому дописі ми цілий день будемо збирати тільки перевірені новини з офіційних джерел. Слава Україні!

«Зупиняйте ворога всюди, де бачите». Звернення Президента на другий ранок масштабної війни з РФ

monobank повертає кредитні ліміти — надасть 10 000 грн на торгові операції, комуналку та поповнення мобільного

Проти українців почалася фішингова атака

Онлайн-курс "Проджект-менеджер в ІТ" від Laba.
Навчіться запускати, контролювати й успішно реалізовувати ІТ-проєкти. Пройти весь шлях проєктного управління на реальному кейсі вам допоможе PMD із 19-річним досвідом в ІТ.
Детальніше про курс

У Чорнобильській зоні зафіксовано підвищення радіаційного фону

Російські окупанти захопили два автомобілі ЗСУ та рухаються до центру Києва зі сторони Оболоні

Онлайн-курс "Проджект-менеджер в ІТ" від Laba.
Навчіться запускати, контролювати й успішно реалізовувати ІТ-проєкти. Пройти весь шлях проєктного управління на реальному кейсі вам допоможе PMD із 19-річним досвідом в ІТ.
Детальніше про курс

Звернення Президента на другий ранок масштабної війни з РФ [07:48]

Брифінг радників керівника Офісу Президента Михайла Подоляка та Олексія Арестовича щодо ситуації в Україні [10:07]

Генеральний штаб ЗСУ: Оперативна інформація станом на 10:00 25.02.2022 щодо російського вторгнення

Російські окупанти продовжують наступальну операцію проти України на обраних напрямках із застосуванням високоточної зброї дальньої дії та оперативно-тактичної авіації.

Управління та наведення авіації здійснюється літаками типу А-50 з території Мінської області у повітряному просторі Білорусі і ТОТ АР Крим. З метою залякування населення України ворог все частіше вибирає для ураження об’єкти цивільної інфраструктури та житлові будинки.
Також відомо, що на білоруському аеродромі ГОМЕЛЬ здійснили посадку російські Іл-76 з десантниками на борту.

Через ушкодження злітної смуги аеродрому ГОСТОМЕЛЬ, противник вирішив висуватись своїм ходом з території Білорусі в напрямку ГОМЕЛЬ-ЧЕРНІГІВ-КИЇВ.

На Сіверщині підрозділи 1 отбр по річці БІЛОУС зупинили противника.

Зараз ворог, отримавши гідну відсіч оборонців Чернігова, намагається обійти місто та здійснити наступ на столицю. З цією ж метою, наступу на КИІВ, не рахуючись з втратами, ворог рветься на напрямку КОЗЕЛЕЦЬ-БРОВАРИ та напрямку КОНОТОП-НІЖИН-КИЇВ. Втрачено місто КОНОТОП.
На півдні противник продовжує здійснювати свої загарбницькі плани вийшов на рубіж ХЕРСОН, НОВА КАХОВКА, КАХОВКА з метою утримання дамби Північнокримського каналу для забезпечення водою тимчасово окупованого півострова Крим. Веде бій за українське місто МЕЛІТОПОЛЬ.

На Донецькому напрямку без змін: противник успіху не має, мети виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей на досяг. Не припиняє обстріли підрозділів об’єднаних сил.

На Слобожанщині в районах ХАРКОВА та ВАЛУЙКІВ підрозділи зі складу сил оборони продовжують ведення оборонних боїв, зупинили противника та закріпились по визначеному рубежу.

Угруповання Повітряних Сил здійснює відбиття повітряних ударів противника. Продовжує ведення систематичних бойових дій. Веде постійну повітряну розвідку.

Загалом Угруповання об’єднаних сил веде оборонну операцію та намагається зупинити противника по всій лінії зіткнення.

Вступайте до лав Збройних Сил України та Сил ТРО!
Земля під ногами окупанта має горіти!
#stoprussia

10 порад від ДСНС України як не стати жертвою дезінформації

Хроніка 25 лютого: Другий день війни Росії проти України [оновлюється]

В Києві закликали власників веб-камер негайно припинити онлайн-трансляції

Заступник голови КМДА Петро Оленич у своєму Telegram-каналі закликав киян припинити публікувати у вільний доступ відео, а також припинити онлайн-трансляції.

«Не допомагайте ворогу отримувати інформацію про наших військових. Разом переможемо», – зазначив Петро Оленич.

Зазначимо, що місто продовжує працювати в умовах воєнного стану. Не панікуйте, будьте обачними та користуйтеся офіційними джерелами інформації.

Територіальна оборона ЗС України

Офіційна заява Командувача Сил Територіальної оборони Юрія Галушкіна:

Сьогодні Україні потрібні всі. Всі процедури приєднання до ТрО спрощені. З собою мати лише паспорт та ідентифікаційний код. Вікових обмежень немає.
Якщо у вас на місцях будуть проблеми, посилайтесь на цю офіційну заяву.

Територіальна оборона ЗС України також наголошує:

Блокуйте російську техніку на вулицях ваших міст!!
Якщо ви бачите російських військових та російську техніку на вулицях своїх міст та вулиць — блокуйте їх пересування власними силами. Виходьте з українськими прапорами на вулиці, знімайте російських окупантів на камери своїх телефонів. Нехай вони знають, що їх тут не чекають, що їм тут чинитиме опір абсолютно кожен. Покажіть їм, що вони не визволителі, а окупанти на чужій землі.
Важливо!! Не наближайтесь до місць, де проти русні ведуть бої українські військові, щоб не перешкоджати їм робити свою роботу.

Інформація щодо російського вторгнення від ДСНС станом на 10:00

Органи управління та підрозділи ДСНС продовжують виконувати завдання з ліквідації наслідків обстрілів населених пунктів російськими військами, надання допомоги постраждалому населенню та місцевим органам влади в організації евакуації населення.

Донецька область

ДСНС забезпечено функціонування пункту надання допомоги населенню на базі загальноосвітньої школи № 5 в
м. Красногорівка. Отримали допомогу понад 800 осіб.
Місцевими органами проведено евакуацію 27 дітей із сіл
Новогнатівка та Миколаївка Волноваського району.
Сили та засоби залучаються до гасіння пожеж, вилучення вибухонебезпечних предметів, підвезення технічної та питної води (підвезено 22 т)

м. Київ

Близько 04:20 по вул. Кошиця 7А вибухонебезпечний предмет влучив у багатоповерховий житловий будинок (дім складається з двох секцій: перша секція 10 поверхова – влучення на рівні 1-2 поверху, друга секція 16 поверхова – влучення на рівні 8-9 поверхів) з послідуючим загорянням. Є загроза руйнування.
Пожежу ліквідовано в 05:37 на двох осередках, на загальній площі 100 кв. м. Підрозділами ДСНС врятовано 20 чол., 150 осіб евакуйовано. 8 осіб отримали травми різного ступеню.
Від Держслужби з надзвичайних ситуацій залучено 72 особи та 12 од. техніки. Близько 05:00 по вул. Садова 54 внаслідок падіння фрагментів літака сталося загоряння приватного житлового будинку. Від ДСНС залучено 15 осіб та 2 од. техніки.

Луганська область

З м. Лисичанськ евакуйовано близько однієї тисячі шестиста осіб, у тому числі, 900 осіб потягом до Хмельницького та близько семисот осіб потягом до Одеси.
25 лютого о 05:32-і в результаті обстрілу м. Старобільськ по вулиці Ватутіна 4 та 15 згоріло 6 багатоповерхових будинків. 2 двоповерхових будинки по вул. Ватутіна 97 та 95 частково зруйновано.
Відсутній зв’язок з 24-ю Державною пожежно-рятувальною частиною селища міського типу Станиця-Луганська. Дані про стан особового складу відсутні.

Львівська область

Групою піротехнічних робіт проводяться роботи з виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів на території с. Корналовичі Самбірського району.

Полтавська область

Піротехнічною групою в м. Миргород виявлено та знищено два вибухонебезпечні предмети (некеровані реактивні снаряди).

Тернопільська область

Проведено евакуацію 12 осіб з с. Росохач (1836 осіб), що потенційно опиняються у зоні ураження внаслідок можливих вибухів на артилерійській базі у с. Ягільниця Тернопільської області.

Харківська область

Евакуйовано 15 цивільних осіб з м. Чугуїв. Від ДСНС залучалося 15 осіб та 5 од. техніки.
У м. Куп’янськ о 21.22 підірвано два автомобільні мости «Харківський» та «Сіньковський». У результаті руйнування «Харківського» моста відбулося падіння залізобетонних плит якими було заблоковано автомобіль, який згорів. Крім цього два автомобілі злетіли з мосту. Підрозділом ДСНС забезпечено гасіння автомобіля. Власники постраждалих автомобілів допомоги не потребували.
Підрозділами ДСНС ліквідовано загорання даху будинку у
с. Кондращівка, що виникло внаслідок влучення снаряду. Постраждало 2 дитини (12 років та менше), 1 літня жінка у тяжкому стані.

Херсонська область

24 лютого о 22.52 у м. Херсон на території центрального ринку виникла пожежа торгових павільйонів на площі 1000 кв. м. Станом на 01:44 пожежу локалізовано. Від ДСНС до гасіння пожежі залучено 46 осіб та 11 од. техніки.
25 лютого внаслідок обстрілу території між Херсоном та м. Олешки виникла пожежа на автозаправній станції. Сили ДСНС не залучаються у зв’язку з небезпекою для особового складу.
Всього в системі ДСНС до виконання завдань з ліквідації наслідків обстрілів, гасіння пожеж та надання допомоги постраждалому населенню залучено 13 тис. 400 осіб та 2 тис. 800 од. спеціальної пожежно-рятувальної техніки.

Віримо в мир! Віримо в Україну.
#stoprussia

Звернення Міністра оборони України Олексія Резнікова

Дорогі українці!

30 годин триває повномасштабна атака Росії на нашу державу.
Завдяки героїзму наших захисників і захисниць Україна вистояла першу, найскладнішу добу. Окупанти понесли суттєві втрати.

Сьогодні ми будемо сильнішими. Адже тисячі людей приєднуються до лав Сил територіальної оборони і готові давати відсіч ворогу.

Пишаюся кожним з вас!

Тільки у Києві вже 18 тисяч автоматів та відповідний боєкомплект, які вже роздано і продовжуть роздаватися бійцям Сил ТрО протягом вчорашнього і сьогоднішнього дня. Бажаючих долучитись до лав Сил ТрО та зі зброєю в руках зупиняти російських окупантів зростає, а зброя надходить ще.

Крім цього, мною прийнято рішення, яке узгоджено з командувачем Сил ТрО ЗСУ бригадним генералом Юрієм Галушкіним, залучати до Сил ТрО патріотів віком понад 60 років, які морально і фізично готові чинити опір та перемагати ворога.

Тож, «заблукавші», нех@й щастить.

Також я майже усю ніч спілкувався з колегами-міністрами оборони держав, що надають нам постійну підтримку. Реакція світу стає більш чіткою. Невдовзі ми отримаємо додаткове посилення у вигляді сучасної зброї та інших ресурсів від наших партнерів.

Нам вже вдалося зламати плани російських окупантів. Тепер важливо знищити морок брехні, який створює Кремль. І це буде кінцем серійного вбивці і ґвалтівника, який атакує сусідів.
Треба показати світу і самим громадянам Росії, що російські війська обстрілюють мирні міста, вбивають жінок та дітей. І що усі, хто мовчить, стають спільниками вбивць.

А ті, хто заважає Україні боротися чи блокує санкції проти держави-вбивці – забруднюють свої руки кров’ю невинних людей.

Звертаюся до усіх громадян України та української діаспори.

На офіційних ресурсах і сторінках у соцмережах Міністерства оборони, Збройних Сил України, Міністерства внутрішніх справ, Державної служби з питань надзвичайних ситуацій, Державної прикордонної служби та інших органів влади та самоврядування публікуються докази злочинів російських окупаційних військ.

Беріть ці факти і поширюйте їх через соцмережі. В першу чергу – серед російських користувачів. Щоб громадяни РФ бачили, що вони підтримують.

Важливо поширити згадані факті в італійському, німецькому та угорському медіапросторі, а також серед журналістів та посадових осіб європейських країн. Усі, хто знає відповідні мови – ви наша зброя.

Маємо продемонструвати світу, що таке тотальна оборона. І що наш народ не здолати.

Ми обов’язково переможемо!
Слава нашим захисникам і захисницям!
Слава Україні!

Офіс Президента, СБУ закликає громадян не вірити фейкам та користуватися офіційною інформацією

Офіс Президента, Служба безпеки України закликають громадян не вірити фейкам та користуватися офіційною інформацією.

«Перестаньте вірити і брати будь-які неперевірені інформаційні матеріали. Не вірте чуткам і фейкам! Ключовим фейком є те, що нібито ЗСУ відступає, програє, здається, — всього цього нема. Хлопці демонструють фантастичний героїзм. Почуйте ці слова!», — звернувся на брифінгу 25 лютого радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк.

Він додав, що українські військові на всіх ділянках героїчно відстоюють свої позиції.

Водночас Служба безпеки України наголошує, що від імені відомства у Telegram та інших месенджерах розповсюджують фейк, що нібито СБУ вимагає від українців перейти за посиланням, аби «пройти перевірку».

«Це посилання, схоже на адресу сайту СБУ, але воно фейкове і не веде на онлайн-ресурс Служби», — наголошують у СБУ.

Насправді за посиланням пропонують додати новий пристрій до акаунта. Після цього ворог отримує доступ до всієї історії переписки (крім секретних чатів), а також зможе писати від імені персонально акаунта.

Тому СБУ закликає у жодному разі НЕ ПЕРЕХОДИТИ ЗА ПОСИЛАННЯМ та не сканувати QR-код!

 

Нагадуємо, що офіційні інформканали СБУ це:

Сайт – www.ssu.gov.ua

(без жодних додаткових символів!)

Facebook https://www.facebook.com/SecurSerUkraine (верифікована сторінка, обов’язково – із синьою галочкою)

Telegram – https://t.me/SBUkr

(верифікований канал, обов’язково – із синьою галочкою)

Дбайте про інформаційну та кібербезпеку!

 

Офіційні державні канали для отримання інформації у мережах:

Офіс Президента України https://www.facebook.com/president.gov.ua

Генеральний штаб Збройних сил України https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua

Кабінет Міністрів України https://www.facebook.com/KabminUA

Міністерство оборони України https://www.facebook.com/MinistryofDefence.UA

Міністерство внутрішніх справ https://www.facebook.com/mvs.gov.ua

Національна поліція України https://www.facebook.com/UA.National.Police

Державна служба надзвичайних ситуацій (ДСНС) https://www.facebook.com/MNS.GOV.UA

Державна прикордонна служба України https://www.facebook.com/DPSUkraine

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки https://www.facebook.com/StratcomCentreUA

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України https://www.facebook.com/dsszzi

Сухопутні війська ЗС України https://www.facebook.com/UkrainianLandForces

Військово-морські сили ЗСУ https://www.facebook.com/navy.mil.gov.ua

Територіальна оборона ЗСУ https://www.facebook.com/TerritorialDefenseForces

Щодо руху транспорту та роботи інфраструктурної галузі:

Міністерство інфраструктури України https://t.me/miUkraune

Укрзалізниця https://t.me/UkrzalInfo

Украерорух https://t.me/uksatse_official

Укравтодор https://www.facebook.com/Ukravtodor.Gov.Ua

Міжнародний аеропорт “Бориспіль” https://www.facebook.com/airportboryspil/

Адміністрація морських портів України https://www.facebook.com/uspa.gov.ua

Міжнародний аеропорт “Львів” https://www.facebook.com/lvivinternationalairport/

Державна служба України з безпеки на транспорті (ДСБТ) https://www.facebook.com/DSBT.UA

Закликаємо усіх громадян зберігати спокій і за можливості залишатися вдома!

https://www.kmu.gov.ua/news/ofis-prezidenta-sbu-zaklikaye-gromadyan-ne-viriti-fejkam-ta-koristuvatisya-oficijnoyu-informaciyeyu

Правила поведінки в зоні бойових дій

СБУ закликає громадян не вірити фейкам та користуватися офіційною інформацією

 


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: