Новости Новости 06.05.2021 в 13:24 comment

Мінцифра: з початку року українці понад 4 млн разів автентифікувалися через систему ID.GOV.UA

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Актуальною статистикою щодо використання державної електронної ідентифікації ID.GOV.UA поділилась Мінцифра — з початку року українці здійснили понад 4 млн операцій, що на 30% перевищую результат аналогічного періоду 2020 року. На базі ID.GOV.UA працюють сучасні схеми електронної ідентифікації, включаючи електронний підпис, BankID та MobileID.

На сьогодні з платформою ID.GOV.UA, яка належить ДП «ДІЯ», співпрацюють:

  • 203 системи для автентифікації;

  • 110 систем для створення та перевірки кваліфікованого е-підпису;

  • 65 схем е-ідентифікації;

  • 22 надавачі е-довірчих послуг;

    Онлайн-курс "2D Animation" від Skvot.
    Покроково та з фідбеком від лекторки увійдіть у 2D-анімацію через вивчення софтів, інструментів та створення кейсу у портфоліо.
    Програма курсу та реєстрація
  • 35 банків-ідентифікаторів системи BankID НБУ;

  • 3 надавачі послуг MobileID.

У Мінцифрі особливо наголошують, що ID.GOV.UA не зберігає дані, а лише передає їх від схеми ідентифікації до надавача послуг. Платформа має атестат відповідності КСЗІ, який підтверджує високий рівень захищеності персональних даних користувачів.

Найпопулярніший засіб автентифікації — BankID, яким українці скористалися понад 2,7 млн разів із початку року. Нагадаємо, це найбільш поширена технологія віддаленого підтвердження особи користувача через банк, в якому він обслуговується. Сьогодні саме цей спосіб використовується для авторизації безліччю е-сервісів. На сьогодні система нараховує 35 банків-ідентифікаторів та 57 абонентів-надавачів послуг.

Нацбанк: вже 99% користувачів платіжних карток в Україні мають доступ до BankID

Онлайн-курс "2D Animation" від Skvot.
Покроково та з фідбеком від лекторки увійдіть у 2D-анімацію через вивчення софтів, інструментів та створення кейсу у портфоліо.
Програма курсу та реєстрація


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: