Новости Новости 08.01.2020 в 15:29 comment

«Моя церква». Православна церква України анонсувала запуск мобільного застосунку

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Православна церква України досить активна у соціальних мережах, але ось зараз стало відомо, що вже скоро з’явиться додаток ПЦУ для мобільних телефонів. Про це в програмі DriveTime на Громадському радіо повідомив речник Київської митрополії ПЦУ, архієпископ Євстратій.

«Це додаток «Моя церква», де можна буде знайти найбільш затребувану інформацію. Наприклад, щодо календаря, чи найближчої парафії, храму ПЦУ. Чи інші питання, які виникають у зв’язку із церковним життям, і які можна розв’язати через засоби сучасної комунікації», — зазначив архієпископ.

На жаль, поки немає подробиць, яким саме буде мобільний застосунок ПЦУ та коли ПЗ стане доступе для завантаження всім охочим. Зате відомо, що ПЗ розроблюється одночасно для iOS і Android.

Залишається згадати про електронні чотки з розумним хрестом, які Ватикан випустив наприкінці минулого року.

Джерело:  Громадське радіо

  • Православну церкву України було створено на об’єднавчому соборі 15 грудня 2018 року. 5 січня 2019 року Вселенський патріарх Варфоломій підписав Томос про автокефалію ПЦУ, а 6 січня вручив його предстоятелю ПЦУ митрополиту Епіфанію у Стамбулі.

Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: