Крипто Новости 15.06.2021 в 12:50 comment

Україна увійшла в топ-10 країн з найбільшим заробітком на біткоїні у 2020 році — інвестори «наварили» близько 400 мільйонів доларів

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

Раздел Технологии выходит при поддержке Favbet Tech

Дослідження аналітичної фірми Chainalysis показало, що українські інвестори заробили близько 400 мільйонів доларів на операціях з криптовалютою Bitcoin минулого року, що відповідає десятій сходинці у складеному нею рейтингу 25 країн світу з найбільшими прибутками, отриманих завдяки операціям з біткоїном.

Перше місце рейтингу посідають США з результатом 4,1 мільярда доларів та більш ніж триразовим відривом від найближчого суперника. Цим суперником є Китай, який посідає друге місце з результатом 1,1 мільярда доларів. У першу трійку лідерів входить Японія з 900 мільйонами доларів сумарного прибутку. Слідом йдуть Велика Британія ($800 млн), Росія ($600 млн), Німеччина ($600 млн), Франція ($600 млн), Іспанія ($500 млн), Південна Корея ($400 млн) та Україна ($400 млн), яка, як вже було згадано, замикає першу десятку.

Україна увійшла в топ-10 країн з найбільшим заробітком на біткоїні у 2020 році — інвестори «наварили» близько 400 мільйонів доларів
Рейтинг 25 країн світу з найбільшими прибутками, отриманими завдяки операціям з біткоїном. Джерело: Chainalysis

В Chainalysis звертають увагу на те, що найбільший сплеск активності та прибутковості припав на кінець 2020 року, коли спостерігався різкий ріст курсу криптовалюти Bitcoin. Саме тоді американські інвестори сильно відірвались від решти, а більшість операцій вони провели на біржі Coinbase.

Україна увійшла в топ-10 країн з найбільшим заробітком на біткоїні у 2020 році — інвестори «наварили» близько 400 мільйонів доларів

Наведена вище діаграма показує, що довгострокові інвестори по всьому світу продавали криптовалюту новим інвесторам у міру зростання курсу, тим самим збільшуючи свою вигоду. Водночас інвестори США продавали активніше за вищими цінами, тоді як інвестори з інших країн не так поспішали збувати свої криптоактиви.

Зараз до другого читання в Раді готується законопроєкт №3637 «Про віртуальні активи», має легалізувати криптовалюти в Україні та остаточно врегулювати операції з ними. Ще наприкінці квітня профільний комітет рекомендував ухвалити цей законопроєкт у другому читанні та в цілому. Також тут доречно буде згадати про 46 351 монет Bitcoin, які задекларували у 2020 році українські держслужбовці.

Законопроєкт «Про віртуальні активи», який має легалізувати криптовалюти в Україні, рекомендовано до другого читання

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

Цифра дня: 46 351 — стільки біткоінів задекларували держслужбовці за 2020-й рік

 

  • Курс біткоїну у квітні 2021 року виріс до історичного максимуму та сягнув  64 124 долари за монету, але з того часу криптовалюта подешевшала в 1,6 раза. Та попри це, у порівняні с минулим роком курс криптовалюти зріс на 430%.
  • На початку липня Сальвадор став першою країною, яка легалізувала біткоїни для повсякденного використання.
Раздел Технологии выходит при поддержке Favbet Tech

Favbet Tech – это IT-компания со 100% украинской ДНК, которая создает совершенные сервисы для iGaming и Betting с использованием передовых технологий и предоставляет доступ к ним. Favbet Tech разрабатывает инновационное программное обеспечение через сложную многокомпонентную платформу, способную выдерживать огромные нагрузки и создавать уникальный опыт для игроков. IT-компания входит в группу компаний FAVBET.

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: