Новости Новости 07.05.2021 в 17:19 comment

«Укрзалізниця» та Stadler домовилися про співпрацю та локалізацію в Україні виробництва швейцарських поїздів для City Express та інших пасажирських перевезеннь

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Сьогодні, 7 травня 2021 року, у присутності першого заступника Міністра інфраструктури Дмитра Абрамовича АТ «Укрзалізниця» та швейцарська компанія Stadler CIS AG уклали Меморандум про співпрацю та локалізацію в Україні виробництва її пасажирського рухомого складу.

«Цьогоріч залізнична галузь України отримала максимальну бюджетну підтримку на оновлення пасажирського рухомого складу – закупівлю близько 100 пасажирських вагонів та модернізацію залізничної інфраструктури. Але у цьому ключі також вкрай важливо забезпечити максимальний рівень локалізації виробництва, що створить додаткові робочі місця для людей і дасть стимул для розвитку нашої економіки. Вітаю початок співробітництва Укрзалізниці та швейцарської компанії Stadler. Очікуємо позитивних результатів співпраці», — зазначив перший заступник Міністра інфраструктури Дмитро Абрамович.

Відповідно до Меморандуму, сторони разом докладатимуть зусиль для розвитку пасажирських залізничних перевезень в Україні та залучення фінансування. Крім цього, якщо Stadler CIS AG переможе в одному з тендерів та отримає замовлення на поставку рухомого складу для Укрзалізниці, компанія планує розглянути можливість локалізації виробництва в Україні.

«Ми зацікавлені у співпраці із світовими виробниками залізничного рухомого складу, які себе зарекомендували в роботі на інших залізницях світу, в тому числі на широкій колії. Одним із таких потенційних партнерів є Stadler, який постачав рухомий склад для білоруської залізниці. Але наша головна умова такого партнерства є незмінною — локалізація виробництва на території України. Адже це залучення додаткових коштів в економіку та розвиток важкої промисловості нашої країни», — зазначив в.о. голови правління Укрзалізниці Іван Юрик.

За словами керівника Укрзалізниці, поїзди виробництва Stadler можуть бути задіяні в приміських та регіональних пасажирських перевезеннях, а також у проєкті City Express.

«Для розміщення виробництва ми запропонували колегам із Швейцарії розглянути наш Київський електровагоноремонтний завод. Технічні спеціалісти Stadler відвідали його та низку інших локацій у лютому цього року. Це оптимальний завод для локалізації виробництва, адже його головний профіль — модернізація приміських поїздів», — резюмував Іван Юрик.

Онлайн курс з промт інжинірингу та ефективної роботи з ШІ.
Курс-інтенсив для отримання навичок роботи з ChatGPT та іншими інструментами ШІ для професійних та особистих задач, котрі допоможуть як новачку, так і професіоналу.
Записатися на курс

Зазначений меморандум підписали в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Іван Юрик, в.о. члена правління та керівник пасажирського напрямку АТ «Укрзалізниця» Олександр Перцовський, голова правління — генеральний директор Stadler CIS AG Петр Хрістоф Шпулер та генеральний директор Stadler CIS AG Александр Люфт у присутності віце-прем’єр-міністра України — міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олега Уруського та першого заступника міністра інфраструктури України Дмитра Абрамовича.

Укрзалізниця зазначила, що продовжує вести робочі діалоги з іншими міжнародними постачальниками пасажирського рухомого складу (зокрема, з польською Pesa) та розраховує на підтримку держави у фінансуванні розвитку пасажирських перевезень.

Джерело: Укрзалізниця, Мінінфраструктури

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: