Новости Устройства 21.07.2021 в 17:45 comment

В аеропорті Львова виявили та підірвали схожий на вибухівку предмет, який виявився сумкою з ноутбуком пасажирки

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новостей

Сьогодні вранці, 21 липня, у зоні очікування на першому поверсі Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького працівники служби безпеки виявили підозрілу сумку, в якій може бути вибухівка. Через цей інцидент служба безпеки викликала поліцію приблизно о 9:25 ранку. На місце події виїхали слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції, спеціалісти-вибухотехніки, кінологи, співробітники інших служб поліції Львівщини, а також патрульні поліцейські.

Щоб уникнути можливих жертв, правоохоронці евакували пасажирів та працівників аеропорту – близько 300 людей. Проте пасажирів, що уже пройшли паспортний контроль і перебували у зоні вильоту не евакуйовували. Патрульна поліція перекрила в’їзди на територію аеропорту. Разом з тим, було затримано близько 20 рейсів.

В аеропорті Львова підірвали схожий на вибухівку предмет, який виявися сумкою з ноутбуком пасажирки

Поліцейські обстежили приміщення аеропорту та прилеглу територію, вибухонебезпечних предметів виявлено не було. Разом з тим, за даними ресурсу ZAXID.NET, детектор вибухівки дав позитивний сигнал на вміст залишеної сумки. Підозрілу сумку, в якій могла бути вибухівка, спеціалісти-вибухотехніки вивезли за межі приміщення аеропорту, дотримуючись усіх заходів безпеки та використовуючи спеціальне обладнання. Для цього задіяли спеціального дистанційно керованого робота. За межами приміщення аєропорту підозрілий предмет було знешкоджено методом підриву.

Попередньо, вибухівки у сумці не виявлено. Усі вилучені речі направлено на експертне дослідження. За даними ресурсу ZAXID.NET, після підриву в сумці знайшли рештки звичайного ноутбука.

Системний гейм дизайнер.
Це курс, де ти почнеш концептити ігри.
Записатися

Директорка львівського аеропорту Тетяна Романовська заявила, що власницю покинутої сумки вже знайшли. Нею виявилася пасажирка з Азії, зареєстрована на рейс Turkish Airlines Львів-Стамбул, який мав відлетіти о 10:00. Через зазначений інцидент літак затримали на 3 години. Після розмови з поліцією забудькувата пасажирка все ж вилетіла цим рейсом до Стамбула. Близько 12:00 львівський аеропорт відновив повноцінну роботу.

Джерело: Національна поліція, ZAXID.NET

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: