Новости Новости 26.08.2021 в 11:23 comment views icon

За перший тиждень голосування Громадського бюджету кияни віддали 176 тис. голосів за міські проєкти (з них 41 тис. — через «Київ Цифровий»)

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Минув перший тиждень від початку голосування Громадського бюджету. За цей час активні кияни віддали 176721 голос за міські проєкти, з них 23% (41000) – через застосунок «Київ Цифровий». Саме цей спосіб допомагає ділитися проєктами за допомогою QR-кодів та долучати до голосування друзів.

Якщо просканувати QR-код проєкта камерою смартфона, користувачі застосунку одразу опиняться на екрані з деталями проєкту та зможуть проголосувати. Тим, хто не зареєстрований в застосунку, потрібно буде спочатку завантажити його та після авторизації вони автоматично потраплятимуть на екран для голосування. Щоб відкрити QR-код на екрані для сканування, достатньо натиснути на його позначку під описом проєкту.

Щоб скористатися сервісом голосування в застосунку, необхідно завантажити останню версію «Київ Цифровий» для iOS або Android.

Департамент інформаційно-комунікаційних технологій також нагадав, як віддати свій голос за міський проєкт у «Київ Цифровий»:

  1. Підключити у застосунку Bank ID. Це необхідно для підтвердження особи, щоб голосування проходило чесно.
  2. Натиснути у меню К → Електронна демократія → Громадський бюджет.
  3. Вибрати проєкт у переліку та віддати голос.

Підтримати можна до 10 проєктів – по одному в кожній тематиці. У застосунку зберігатиметься перелік обраних проєктів, щоб зручно слідкувати за кількістю голосів на їхню користь.

Нагадаємо, що «Київ Цифровий» – застосунок, що об’єднав головні міські сервіси. Наразі користувачам уже доступні: поповнення транспортної карти, QR-квитки, оплата паркування, сплата штрафів, повернення евакуйованої автівки з QR-кодом і Громадський бюджет.

Онлайн-курс Pyton від Powercode academy.
Опануйте PYTHON з нуля та майте проект у своєму портфоліо вже через 4 місяця.
Приєднатися

Джерело: КМДА

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: