Статті Кіно 01.12.2022 о 10:01 comment views icon

Найцікавіші нові фільми грудня 2022 року

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg

Денис Федорук

Автор статей та рецензій

Найцікавіші нові фільми грудня 2022 року

Грудень приносить із собою купу хороших прем’єр, причому починає активно постачати новинками вже з першого ж дня. До виходу плануються цікавинки як на великих екранах, так і на малих. Звісно, за масштабом подієвості усіх затьмарює вихід другого «Аватара» Джеймса Кемерона, але і без того глядачам буде що подивитися. Зокрема, особливу зацікавленість викликають актуальні новорічні стрічки. Взагалі місяць виглядає доволі потужно, тож пропонуємо ознайомитись з найцікавішими його релізами.

«Все завжди і водночас» / Everything Everywhere All at Once

Жанр: фантастика, бойовик, пригоди
Дата прем’єри: 1 грудня
Де подивитися: кінотеатри, цифрові сервіси

З дуже великим запізненням цей фільм доходить до наших кінотеатрів, адже його широкий прокат відбувся ще наприкінці березня. Тоді з очевидних причин подивитися стрічку в кіно було неможливо. Одні називають її одним з кращих фільмів року, інші — мультивсесвітом божевілля здорової людини. Словом, галасу «Все завжди і водночас» наробив чимало.

Сюжет розповідає про жінку Евелін Ван, яка може опанувати навички своїх версій з інших вимірів мультивсесвіту. На неї чекає купа пригод, серед яких особливо запам’ятовується битва з оскаженілою Джеймі Лі Кертіс.

«Люта нічка» / Violent Night

Жанр: різдвяний бойовик, чорна комедія
Дата прем’єри: 1 грудня
Де подивитися: кінотеатри

Онлайн-курс Бізнес-аналіз. Basic Level від Ithillel.
В ході курсу студенти навчаться техніці збору і аналізу вимог, документуванню та управлінню документацією, управлінню ризиками та змінами, а також навчаться моделювати процеси і прототипуванню.
Приєднатися

Команда жорстоких найманців вирішує взяти в заручники родину багатіїв у святвечір. Коли здавалося, що допомоги чекати вже немає звідки, у ситуацію втручається Санта Клаус. Бо кому ж, як не йому рятувати Різдво та дарувати надію?

«Вищий пілотаж» / Devotion

Жанр: військова драма
Дата прем’єри: 1 грудня
Де подивитися: кінотеатри

Ця розповідь заснована на реальних подіях, що відбулися під час Корейської війни і були описані у книзі американського письменника та військового історика Адама Макоса. Пілоти ВМС США Том Гарднер та Джес Браун були друзями.

Онлайн-курс Бізнес-аналіз. Basic Level від Ithillel.
В ході курсу студенти навчаться техніці збору і аналізу вимог, документуванню та управлінню документацією, управлінню ризиками та змінами, а також навчаться моделювати процеси і прототипуванню.
Приєднатися

Та коли один з них під час бойового вильоту змушений виконати аварійне приземлення на ворожій території, другий намагається врятувати бойового товариша за будь-яку ціну.

«Скрудж: Різдвяна пісня» / Scrooge: A Christmas Carol

Жанр: мультфільм, різдвяна музикальна комедія
Дата прем’єри: 2 грудня
Де подивитися: Netflix

Яке ж Різдво може обійтись без чарівної діккенсівської класики? Ось і в цьому році Netflix випускає ще одну екранізацію знаменитого твору англійського письменника. Знову егоїстичний скнара Ебенезер Скрудж має змінити власний світогляд, поки ще не занадто пізно.

«Темрява в мені» / Bed Rest

Жанр: жахи
Дата прем’єри: 9 грудня
Де подивитися: кінотеатри, цифрові сервіси

Молода вагітна жінка Джулі Ріверс переїжджає до нового будинку разом зі своїм чоловіком Деніелом. Але коли героїня лишається сама вдома, їй починають ввижатися якісь примари. Героїні треба розібратися, чи то дім наповнений зловісними привидами, чи то вона вже потихеньку сходить з розуму.

«Піноккіо Ґільєрмо дель Торо» / Guillermo del Toro’s Pinocchio

Жанр: мультфільм, фентезі, мюзикл
Дата прем’єри: 9 грудня
Де подивитися: Netflix

Ґільєрмо дель Торо та його співавтори пропонують глядачу похмуру версію найвідомішого твору Карло Коллоді. Ця історія, виконана у форматі лялькової анімації, розповість про пригоди дерев’яної ляльки, які відбуватимуться у часи фашистської Італії. Чи зможе Піноккіо перетворитися на справжнього хлопчика за таких умов?

«Звільнення» / Emancipation

Жанр: історична драма, бойовик, трилер
Дата прем’єри: 9 грудня
Де подивитися: Apple TV+

Ще одна історія, заснована на реальних подіях. В центрі оповіді знаходиться раб Пітер, котрому пощастило втекти з неволі після звірячих знущань. Коли чоловіку вдається дістатися півночі країни, він вступає до лав Армії Союзу. Вілл Сміт постане перед глядачем у драматичній ролі.

«Аватар: Шлях води» / Avatar: The Way of Water

Жанр: фантастика, фентезі, бойовик, пригоди
Дата прем’єри: 15 грудня
Де подивитися: кінотеатри

От і він, один з найочікуваніших та, очевидно, найвидовищніших блокбастерів року. На перший погляд, сюжет сиквела вторуватиме подіям першого фільму. Злісні люди намагатимуться захопити Пандору, а відчайдушні на’ві зроблять усе, щоб захистити свій дім. Але на ділі Джеймс Кемерон напевно підготував багато сюрпризів, як у контексті наратива, так і візуальної складової.

«Кіт у чоботях 2: Останнє бажання» / Puss in Boots: The Last Wish

Жанр: мультфільм, пригоди, комедія, сімейний
Дата прем’єри: 22 грудня
Де подивитися: кінотеатри

Знаменитий пухнастик Кіт у чоботях знову буде тішити глядачів у своїй фірмовій манері. На малого розбійника чекають чергові пригоди, небезпечні вороги та нові звершення. Цього разу головний герой мусить поновити свої 9 життів, які він витратив за роки активної діяльності.

«Вітні: Я хочу танцювати з кимось» / I Wanna Dance with Somebody

Жанр: біографічна музична драма
Дата прем’єри: 22 грудня
Де подивитися: кінотеатри

Голлівудська мода на яскраві музичні байопіки продовжується. Тепер настала черга розповісти про надзвичайну кар’єру та важкі випробування в особистому житті Вітні Г’юстон. Стрічка взяла назву від одного з найвідоміших хітів співачки, що увійшов до її другого альбому Whitney 1987 року, котрий здобув Ґреммі як «Найкращий альбом року».

«Ножі наголо: Скляна цибуля» / Glass Onion: A Knives Out Mystery

Жанр: детектив, кримінальна комедія
Дата прем’єри: 23 грудня
Де подивитися: Netflix

На допитливого детектива Бенуа Бланка чекатиме нова велика загадка, а в його полі зору знову опиниться купа підозрюваних. Звісно, що головний герой обов’язково розгадає таємницю та знайде вбивцю. Але зробити це буде ой как непросто. Хто ж виявиться злочинцем цього разу – дізнаємося вже зовсім скоро.

«Білий шум» / White Noise

Жанр: апокаліптична чорна комедія
Дата прем’єри: 30 грудня
Де подивитися: Netflix

У самому кінці місяця Netflix представить нову стрічку Ноа Баумбаха, засновану на однойменному романі Дона Делілло, що побачив світ у 1985 році. Професор Джек Гледні, котрий займається вивченням Адольфа Гітлера, та його родина дізнаються про катастрофу на залізниці. До проблем, котрі існували всередині сім’ї додається викид хімічних відходів на місто, в якому живуть герої фільму.

«Мавка. Лісова пісня»

Жанр: мультфільм, фентезі
Дата прем’єри: 31 грудня
Де подивитися: кінотеатри

Сюжет цього барвистого українського мультфільму засновано на знаменитому однойменному творі Лесі Українки, а також на слов’янській міфології. Мавка, яка є берегинею лісу, закохується у сільського музику Лукаша. Але вона мусить постати перед вибором та вирішити, що важливіше — кохання чи захист лісу від зла, що насувається.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: