Статті Кіно 01.02.2023 о 10:00 comment views icon

Найцікавіші нові фільми лютого 2023 року

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg

Денис Федорук

Автор статей та рецензій

Найцікавіші нові фільми лютого 2023 року

Лютий не може похизуватися великою кількістю цікавих кіноновинок. Але не будемо забувати, що це найкоротший місяць у році. До того ж лютневий репертуар доволі різноманітний. В додаток до обов’язкових ромкомів до Дня закоханих маємо, наприклад, новий горор від М. Найта Ш’ямалана, або стрічку про кровожерливого ведмедя під кайфом. Детальніше про всі найцікавіші прем’єри місяця розповідаємо тут і зараз.

«Астерікс і Обелікс: Піднебесна імперія» / Astérix & Obélix: L’Empire du Milieu

Жанр: пригодницька сімейна комедія
Дата прем’єри: 2 лютого
Де подивитися: кінотеатри

У 50 році до нашої ери єдина донька імператора Китаю змушена тікати з країни через державний переворот. Вона опиняється у Галії та просить допомоги у двох доблесних воїнів Астерікса та Обелікса. Так розпочнеться велика пригода двох нерозлучних друзів.

Їм доведеться не тільки звільнити Китай від зрадників, а й вкотре протистояти війську Цезаря, що прагне нових завоювань. Перший фільм серії без Жерара Депардьє в якості Обелікса (а що сталося, Жераре?), зате з Маріон Котіяр, Венсаном Касселем та 88-річним П’єром Рішаром у ролях Клеопатри, Юлія Цезаря та Панорамікса відповідно.

«Стукіт у двері» / Knock at the Cabin

Жанр: апокаліптичний трилер
Дата прем’єри: 2 лютого
Де подивитися: кінотеатри

Курс Fullstack Web Development від Mate academy.
Стань універсальним розробником, який може створювати веб-рішення з нуля.
Дізнатись про курс

Сюжет засновано на горор-романі Пола Дж. Тремблі The Cabin at the End of the World. Батьки та їх прийомна дочка вирушають до віддаленої хатинки на вихідні. Та згодом до них вдираються четверо незнайомців і беруть у заручники. Непрохані гості вимагають від спантеличених чоловіків зробити надскладний вибір.

Їм потрібно обрати одного члена родини, щоб пожертвувати ним буцімто заради спасіння людства. Якщо цього не зробити, наступить кінець світу. Режисер М. Найта Ш’ямалан обіцяє дуже напружену історію.

«Можливо, так» / Maybe I Do

Жанр: романтична комедія
Дата прем’єри: 2 лютого
Де подивитися: кінотеатри

Курс Fullstack Web Development від Mate academy.
Стань універсальним розробником, який може створювати веб-рішення з нуля.
Дізнатись про курс

Після весілля подруги Мішель очікує, що її бойфренд Аллен буде більш відповідально ставитися до їхніх стосунків. Пара влаштовує вечерю, щоб їхні батьки могли познайомитися одне з одним. Однак ті з жахом виявляють, що вже знайомі, причому таємно.

Справа у тому, що батько Мішель має таємні стосунки з матір’ю Аллена, а батько молодого чоловіка зустрічається із матір’ю дівчини. Романтична комедія із зірковим акторським складом, зокрема іменитими ветеранами, що грають батьків молодих героїв стрічки.

«Незламний дух» / True Spirit

Жанр: біографічна пригодницька драма
Дата прем’єри: 3 лютого
Де подивитися: Netflix

Фільм засновано на реальній історії, героїнею якої стала юна 16-річна австралійська морячка Джессіка Вотсон. У 2010 році дівчина була названа наймолодшою мандрівницею, якій вдалося здійснити одиночну подорож навколо світу.

Того ж року Джессіка написала книжку True Spirit, де описала свій досвід навколосвітнього плавання. Сюжет стрічки частково відштовхуватиметься і від неї.

«Супер Майк: Останній танець» / Magic Mike’s Last Dance

Жанр: драма, комедія
Дата прем’єри: 9 лютого
Де подивитися: кінотеатри

Головний герой Майк покинув танці та влаштувався працювати барменом у Флориді. На одній з вечірок він знайомиться з заможною світською левицею. Красуня робить колишньому стриптизеру щедру пропозицію, від якої неможливо відмовитись.

Майк збирає команду та планує знову запалити на танцювальному майданчику, цього разу у Лондоні. Та всім відомо, що кожен успіх має свою ціну. У режисерське крісло третьої частини серії фільмів про гарних стриптизерів повернувся Стівен Содерберг, а Ченнінг Татум знову виконає основну партію. Його партнеркою на знімальному майданчику стала Сальма Гаєк.

«До тебе чи до мене» / Your Place or Mine

Жанр: романтична комедія
Дата прем’єри: 10 лютого
Де подивитися: Netflix

В центрі оповіді опиняються давні друзі Деббі та Пітер, котрі живуть в різних містах – Нью-Йорку та Лос-Анджелесі. Одного разу вони вирішують помінятися своїми оселями на один тиждень. Пітер наглядатиме за сином Деббі, поки остання намагатиметься втілити в життя свою найзаповітнішу мрію.

Коли головні герої починають краще розуміти складнощі життя одне одного, між ними виникають романтичні почуття. Новий ромком із зірками жанру Ештоном Кутчером та Різ Візерспун, котру Netflix презентує до Дня закоханих.

«Людина-мураха та Оса: Квантоманія» / Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Жанр: супергеройський екшн
Дата прем’єри: 16 лютого
Де подивитися: кінотеатри

Рідкий місяць останніми роками обходиться без кінокоміксу. За блокбастерну частину лютого відповідатиме третя частина пригод Людини-мурахи. Скот Ленг, його дочка Кессі, Гоуп ван Дайн та її батьки Генк Пім і Джанет ван Дайн вирушають у нову неймовірну пригоду. Вона полягатиме у дослідженні Квантового виміру.

Але неочікувана зустріч з Кангом Завойовником значно ускладнить життя вищезгаданим супергероям. Усі головні та другорядні зірки франшизи повернуться до своїх звичних ролей, а ще до участі у фільмі долучився Білл Мюррей. Крім того творці обіцяють показати глядачам суперлиходія МОДОКа.

«Мистецтво обману» / Sharper

Жанр: психологічний трилер
Дата прем’єри: 17 лютого
Де подивитися: Apple TV+

Події стрічки будуть відбуватися у різних місцях Нью-Йорка. Одного разу шахрайка Меделін, яка успішно обдурює багатіїв з Манхеттена, зустрічає авантюриста Макса. Той займається різноманітними аферами.

Щоб вони вдавались, Макс використовує складні хитрі схеми. Зустріч двох злочинців стане для них доленосною. Головні ролі у цьому психологічному трилері виконали Джуліанна Мур та Себастіан Стен.

«Ведмідь під кайфом» / Cocaine Bear

Жанр: трилер, чорна комедія
Дата прем’єри: 23 лютого
Де подивитися: кінотеатри

Назва звучить дико, але така історія дійсно мала місце в реальному житті. У грудні 1985 року 80-кілограмовий американський чорний ведмідь зжер цілу торбу кокаїна та незабаром помер. Знайшов такий «скарб» клишоногий після того, як той випав з перевантаженого літака.

У фільмі дія розгортатиметься у лісах Кентуккі. Після нетрадиційного обіду з наркотиків кокаїновий ведмідь візьметься трощити все на своєму шляху. За постановку цього божевільного сюжету взялася Елізабет Бенкс. Одна з останніх ролей Рея Ліотти.

«У нас є привид» / We Have a Ghost

Жанр: пригодницька сімейна комедія
Дата прем’єри: 24 лютого
Де подивитися: Netflix

Одного разу Френк стає свідком того, що у його будинку живе справжній привид. Господар називає свого потойбічного співмешканця Ернестом, бо той схожий на актора Ернеста Боргнайна. Коли чоловік публікує світлини з привидом у соціальних мережах, Ернест перетворюється на вірусну сенсацію.

Френк звертається по допомогу до свого сина Кевіна, щоб заробити на шаленій популярності привида. Але героям стає не до жартів, коли вони перетворюються на мішені для ЦРУ. Сюжет стрічки засновано на оповіданні Джеффа Мано «Ернест», що було опубліковане 19 жовтня 2017 року у лайфстайл-журналі Vice.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: