Статті Серіали 01.11.2023 о 10:00 comment views icon

Найцікавіші нові серіали листопада 2023 року

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg

Денис Федорук

Автор статей та рецензій

Найцікавіші нові серіали листопада 2023 року

Традиційну похмурість довгих листопадових вечорів як завжди спробують скрасити прем’єри різноманітних шоу та серіалів. Подивитися буде що, тож у цій статті пропонуємо нашим читачам детальніше ознайомитися з серіальним репертуаром поточного місяця.

Нові серіали

«Чорний торт» / Black Cake

Жанр: драма, трилер
Дата прем’єри: 1 листопада
Реліз: Hulu

Елеонора Беннетт програє битву з раком та залишає своїм нащадкам флешку, де зберігаються таємниці її минулого. Ці подробиці шокують дітей Елеонори та змушують засумніватися у тому, що вони знають про походження своєї родини.

Сюжет серіалу заснований на однойменному бестселері Чармейн Вілкерсон, а одним із виконавчих продюсерів проєкту виступила Опра Вінфрі.

«Все те незриме світло» / All the Light We Cannot See

Жанр: історична драма
Дата прем’єри: 2 листопада
Реліз: Netflix

Онлайн-курс "Продуктова аналітика" від Laba.
Станьте універсальним аналітиком, опанувавши 20+ інструментів для роботи з будь-яким продуктом.
Дізнатись більше про курс

Мінісеріал, що складатиметься з чотирьох епізодів та розповість історію сліпої французької дівчини на ім’я Марі-Лора Леблан та німецького хлопця Вернера Пфеніга. Їхні шляхи перетнуться в окупованій Франції під час Другої світової війни.

«Все те незриме світло» це адаптація однойменного роману Ентоні Дорра 2014 року, що отримав Пулітцерівську премію.

«Законники: Басс Рівз» / Lawmen: Bass Reeves

Жанр: вестерн
Дата прем’єри: 5 листопада
Реліз: Paramount+

Онлайн-курс "Продуктова аналітика" від Laba.
Станьте універсальним аналітиком, опанувавши 20+ інструментів для роботи з будь-яким продуктом.
Дізнатись більше про курс

Сюжет серіала базується на житті та діяльності першого в історії США темношкірого федерального маршала Басса Рівза.

Проєкт є частиною всесвіту «Єллоустоуна», а його виконавчим продюсером виступив Тейлор Шерідан. Також повідомлялося, що шоу буде багато в чому засноване на перших двох книгах трилогії про Басса Рівза авторства Сідні Томпсона: «Слідуй за ангелами, слідуй за голубами» та «Пекло на кордоні».

«Злочинці» / Culprits

Жанр: серіал про пограбування
Дата прем’єри: 8 листопада
Реліз: Disney+

Там, де є законники, завжди знайдеться місце і злочинцям. Цей британський серіал розповідає якраз про таких. Щоправда, вони вирішили покінчити з пограбуваннями та залишити кримінальне життя позаду. Саме тоді, коли герої повірили, що можуть почати все спочатку, з’являється безжальний загадковий вбивця, і стає очевидно, що не всі готові відпустити власне минуле. Відомо, що автори шоу надихались книжкою Culprits: The Heist is Only the Beginning.

«Прокляття» / The Curse

Жанр: комедія
Дата прем’єри: 10 листопада
Реліз: Showtime

Молода пара закоханих, які працюють телеведучими, намагається запустити нове шоу під назвою «Філантропія». Але поряд з успіхом проєкту знаходиться і неможливість завести дітей. Незабаром герої починають здогадуватися, що їх, здається, прокляли.

«Прокляття» це не реінкарнація популярного у нульові j-горора, як можна було припустити з назви, а нове комедійне шоу з Еммою Стоун в одній з головних ролей.

«Маяк 23» / Beacon 23

Жанр: науково-фантастичний психологічний трилер
Дата прем’єри: 12 листопада
Реліз: MGM+

Урядовий агент Астер Калікс та колишній військовий Халан Кай Нельсон опиняються всередині одного з багатьох маяків, котрі необхідні для космічних мандрівок. Кожним з таких маяків керує одна людина та спеціалізований штучний інтелект. Незабаром Халан починає сумніватися в тому, хто ж насправді Астер — друг чи ворог.

Серіал, створений Заком Пенном, заснований на однойменній серії оповідань Г’ю Гоуї. Того самого, що написав серію постапокаліптичних книг «Бункер», перша частина якої цього року отримала успішну екранізацію на Apple TV+.

«Вбивство на краю світу» / A Murder at the End of the World

Жанр: детектив, психологічний трилер
Дата прем’єри: 14 листопада
Реліз: FX

Серіал розповідає про Дарбі Гарт — детективиню-любителя, котру запрошує на прийом мільярдер-відлюдник Енді. Дарбі та вісім інших гостей опиняються у віддаленому розкішному маєтку. Але коли одного з гостей знаходять мертвим, головна героїня повинна використати усі свої навички, щоб з’ясувати особистість вбивці.

Спочатку «Вбивство на краю світу» планувався до виходу на екрани 29 серпня (про що ми писали у відповідному матеріалі). Але через страйк голлівудських акторів, що розпочався влітку, прем’єру було перенесено на пізніший термін.

«Монарх: Спадок монстрів» / Monarch: Legacy of Monsters

Жанр: пригодницька фантастика
Дата прем’єри: 17 листопада
Реліз: Apple TV+

Після епічної битви між Ґодзіллою та титанами, яка знищила Сан-Франциско, людство усвідомлює факт того, що монстри реальні. Головні герої, брат і сестра, продовжують справу батька та виявляють зв’язок своєї сім’ї з секретною організацією «Монарх». Це розслідування приводить героїв у доленосні 50-ті до армійського офіцера Лі Шоу, якому вдалося з’ясувати якусь страшну правду.

«Монарх: Спадок монстрів» шоуранера Кріса Блека належить до кіновсесвіту MonsterVerse, основними персонажами якого є Ґодзілла та Кінг-Конг. Після низки повнометражних блокбастерів франшиза про культових велетнів тимчасово переміщається на малі екрани, та чи не буде їм там занадто тісно? До речі, для Курта Рассела це буде перший з 1977 року телевізійний проєкт.

«Далекі пагорби» / Faraway Downs

Жанр: історична мелодрама
Дата прем’єри: 26 листопада
Реліз: Hulu

У 1939 році англійська аристократка Сара Ешлі вирушає до Австралії на ферму «Далекі доли», яка дістається їй у спадок. Там вона стикається з необхідністю перегнати на величезну відстань, у місто Дарвін, 2000 голів великої рогатої худоби. У цій непростій справі їй допомагає чоловік на ім’я Дровер. Героям доведеться зіштовхнутися не тільки з небезпечними бандитами, але й зі страшними наслідками початку Другої світової війни.

Якщо ця історія здається вам знайомою, то вам не здається. «Далекі пагорби» становить розширену до формату мінісеріалу версію фільму «Австралія» (2008) із Г’ю Джекманом та Ніколь Кідман. Постановник Баз Лурман вирішив здійснити щось на кшталт власного Снайдерката та виправити недоліки, продиктовані тодішніми обставинами. Було дещо змінено сюжет, фінал, а також музичне оформлення. Оновлений варіант складатиметься з шести епізодів.

«Спритний плут» / The Artful Dodger

Жанр: кримінально-історична драма
Дата прем’єри: 29 листопада
Реліз: Disney+

Знову Австралія, 1850-ті. Джек Докінс працює хірургом. Здавалося, молодий чоловік має респектабельну професію та живе у достатку. Однак, коли на горизонті з’являється старий знайомий, це змушує Джека згадати своє минуле життя, у якому він був лондонським кишеньковим злодієм на прізвисько Спритний плут.

В центрі цієї історії знаходиться персонаж роману «Олівер Твіст» Чарльза Діккенса. Серіал розповість про його подальшу долю, тому не є екранізацією літературної класики.

«Готові» / Obliterated

Жанр: комедійний екшен
Дата прем’єри: 30 листопада
Реліз: Netflix

З різних підрозділів збройних сил США командування збирає елітний спецзагін, який повинен запобігти теракту в Лас-Вегасі. Вони успішно виконують завдання та святкують перемогу у місті сексу, наркотиків та алкоголю. Втім, згодом виявляється, що знешкоджена бомба була лише фальшивою. Тепер горе-рятувальникам доведеться не тільки знайти справжню вибухівку, але й якось протистояти своєму сп’янінню.

Судячи з усього, глядачів чекає ще одна версія «Похмілля у Вегасі», тільки з більш відповідальним і небезпечним квестом.

Продовження серіалів

«Шетланд» / Shetland

Жанр: кримінально-детективна драма
Дата прем’єри: 1 листопада
Реліз: BBC One
Сезон: 8

Спершу це була адаптація детективних романів британської письменниці Енн Клівз, а нині «Шетланд» становить оригінальні сюжети з персонажами книжок Клівз. Події здебільшого відбуваються на Шетландських островах, хоча деякі знімання проходили на материковій частині Шотландії.

«Невразливий» / Invincible

Жанр: супергеройський мультсеріал для дорослих
Дата прем’єри: 3 листопада
Реліз: Prime Video
Сезон: 2

Продовження визнаного глядачами та критиками мультсеріалу для дорослих, заснованому на одноіменному коміксі видавництва Image Comics Роберта Кіркмана. В центрі оповіді знаходяться наймогутніший супергерой Омнімен та його син Марк Грейсон. Примітно, що у 2021 році серіал було продовжено одразу на два сезони, тому другий точно не буде останнім.

«Санта-Клауси» / The Santa Clauses

Жанр: різдвяна комедія
Дата прем’єри: 8 листопада
Реліз: Disney+
Сезон: 2

Отримала продовження і торішня різдвяна комедія «Санта-Клауси», яка, своєю чергою, є сиквелом однойменної серії фільмів, що виходили на екрани у 1994, 2002 та 2006 роках.

«Заради всього людства» / For All Mankind

Жанр: науково-фантастична драма
Дата прем’єри: 10 листопада
Реліз: Apple TV+
Сезон: 4

«Заради всього людства» пропонує глядачам подивитись на альтернативну історію, де космічна гонка між СРСР та США розгортається за сценарієм, який суттєво відрізняється від реального. Події кожного наступного сезону відбуваються у новому десятилітті, тож у четвертому це будуть нульові.

«Корона» / The Crown

Жанр: біографічна історична драма
Дата прем’єри: 16 листопада
Реліз: Netflix
Сезон: 6

До свого шостого сезону доходить історико-біографічний хіт від Netflix «Корона», який розповідає про життєвий шлях королеви Єлизавети ІІ. Як і у минулому сезоні, головну роль виконала британська акторка та співачка Імельда Стонтон.

«Джулія» / Julia 

Жанр: біографічна комедійна драма
Дата прем’єри: 16 листопада
Реліз: Мах
Сезон: 2

Того ж 16 листопада виходить другий сезон ще одного біографічного шоу «Джулія», яке присвячене відомій американській письменниці, телеведучій і шеф-кухарю Джулії Чайлд. Вона популяризувала французьку кухню у США, зокрема, завдяки книзі «Мистецтво французької кухні» та одному з перших кулінарних шоу на американському ТБ «Французький шеф-кухар».

«Фарґо» / Fargo

Жанр: чорна комедія, кримінальна драма, антологія
Дата прем’єри: 21 листопада
Реліз: FX
Сезон: 5

Дія п’ятого сезону розгортається у Міннесоті та Північній Дакоті у 2019 році. Молода жінка Дороті «Дот» Лайон — типова домогосподарка, яка живе в Скандії, штат Міннесота. Їй доведеться зіткнутися зі своїм загадковим минулим, в той час як шериф Північної Дакоти Рой Тілман вже давно намагається вистежити Дот.

Влітку творець хітового серіалу Ной Гоулі відзначав, що по своєму тону це буде більш комедійний сезон.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: