Огляди Пристрої 09.08.2023 о 10:00 comment views icon

Огляд ASUS ROG Keris Wireless AimPoint: легка та універсальна мишка для ігор і кіберспорту

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/photo_2022-09-30_11-43-02-e1664550777584-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/photo_2022-09-30_11-43-02-e1664550777584-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/photo_2022-09-30_11-43-02-e1664550777584-96x96.jpg

Дмитро Спасюк

Автор статей та оглядів

Огляд ASUS ROG Keris Wireless AimPoint: легка та універсальна мишка для ігор і кіберспорту

ASUS ROG Keris Wireless AimPoint позиціює себе як універсальне рішення для геймерів, адже підключається до комп’ютера аж трьома способами. Також приємно здивували технічні характеристики цієї моделі, та як щодо реального досвіду використання? Ми перевірили модель в ігрових умовах і поділимось враженнями, а також визначимо актуальність ASUS ROG Keris Wireless AimPoint на ринку України.

4
Оцінка ITC.ua
Плюси: три режими роботи (USB, Bluetooth, радіо), гарна автономність, приємна ергономіка і класичний дизайн, запасні перемикачі в комплекті, точний сенсор
Мінуси: відсутність комплектних гирь для збільшення маси можна вважати недоліком, але лише суб’єктивним, велика кількість гідних конкурентів в цьому ціновому діапазоні
Технічні характеристики ASUS ROG Keris Wireless AimPoint
Підключення USB Type A/C
Bluetooth 5.1
Radio 2.4 ГГц
Сенсор ROG AimPoint
Роздільна здатність 36000DPI
Швидкість 650IPS
Прискорення 50G
Частота 1000 Гц
Підсвічування Armory Crate
Акумулятор 370 мАг
Аавтономність  119 годин
Підтримка ОС Windows 10/11
Габарити 118x62x39 мм
Вага 75 грамів

Комплектація ASUS ROG Keris Wireless AimPoint

Огляд ASUS ROG Keris Wireless AimPoint: легка та універсальна мишка для ігор і кіберспорту

Миша ASUS ROG Keris Wireless AimPoint доступна у двох кольорах: білий та чорний, ми мали змогу перевірили обидва екземпляри. В комплекті знаходиться сама миша в тканинному чохлі, непоганої якості кабель USB Type A > USB Type C, перехідник Type A > Type C, радіоприймач 2.4 ГГц, запасні перемикачі 2 шт, паперова документація і багато фірмових наклейок.

Радіоприймач фіксується у виділеному відсіку знизу. Миша має роз’єм USB Type C і заряджається USB кабелем, достатньо під’єднати її на годинку-другу для користування в провідному режимі й акумулятор зарядиться.

Шкода, що в комплекті не було додаткових гирь для збільшення маси пристрою. Вага 75 грамів – це приємно, миша пурхає наче метелик і досить легка відносно більшості моделей на ринку. Але для декого (хто звик тягати по столі стограмових «щурів») це стане недоліком.

Ергономіка ASUS ROG Keris Wireless AimPoint

Миша зроблена в класичному дизайні з мінімальною кількістю додаткових клавіш та «геймерських наворотів». Розпочнемо з елементів керування, що знаходяться знизу. Повзунок на три позиції відповідає за тип підключення ASUS ROG Keris Wireless AimPoint і передбачає провідний режим, радіо та Bluetooth.

Курс English For IT: Communication від Enlgish4IT.
Почни легко працювати та спілкуватися з мультикультурними командами та міжнародними клієнтами. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Інформація про курс

З протилежного боку є клавіша перемикання чутливості DPI та кнопка з’єднання з комп’ютером для безпровідних режимів. Інженери правильно зробили, що перенесли ці клавіші сюди, адже верхня частина пристрою залишилась гладкою і без зайвих елементів. Перемикати DPI можна з допомогою інших клавіш, але про це трохи нижче.

Колесо приємне, чутливе, присутній характерний звук прокручування. Основні кнопки гучні та видають дзвінкий звук при клацанні. Спрацьовують вони стабільно при натисканні в будь-якій точці.

Ліва сторона має ще дві додаткові клавіші, які в браузері використовуються як «вперед-назад», а в іграх їх можна програмувати під потрібні гравцю дії. Деякі ігрові моделі інших виробників мають значно більше кнопок, але як показує практика, така конфігурація як в ASUS ROG Keris Wireless AimPoint є оптимальною.

Якість збірки в загальному хороша, але якщо сильніше тиснути, то відчувається легкий скрип пластику. Поверхня матова, брудниться хіба що від спітнілих долонь. В руці вона сидить добре, не ковзає, однаково добре себе поводить на різних поверхнях.

 

Курс English For IT: Communication від Enlgish4IT.
Почни легко працювати та спілкуватися з мультикультурними командами та міжнародними клієнтами. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Інформація про курс

Щоб  уникнути подряпин та покращити зчеплення з рукою достатньо скористатись комплектними наліпками (на знімках біла миша саме з ними). Вони мають матову, трішки шершаву поверхню і не дозволяють пристрою ковзати в спітнілих руках.

Програмне забезпечення

Доступ до налаштувань миші найзручніше отримати в програмі ASUS Armoury Crate. Ця утиліта дозволяє оновлювати прошивку (недоступно для Bluetooth підключення), слідкувати за рівнем заряду акумулятора, керувати підсвічуванням тощо.

Окремої уваги заслуговує вкладка «калібрування», яка допомагає налаштувати мишу під свої умови використання, товщину ігрової поверхні тощо. Ручне калібрування допоможе навчити сенсор працювати саме з тим килимком, який використовує гравець.

Підсвічуванням можна вимикати, що добряче економить акумулятор. Вкладка «продуктивність» дає можливість вибирати чутливість сенсора, частоту опитування та параметри кута. При пересуванні миші на велику відстань кожен по-різному піднімає її, тим самим змінюючи нахил. Інженери дали можливість налаштовувати навіть такі характеристики, щоб сенсор не мав пропусків, та користуватись цим будуть хіба що найбільш просунуті кіберспортсмени.

Додатково на клавіші призначаються макроси для швидкого запуску програм, зміни чутливості чи інших дій. Це стане в нагоді для швидкого перемикання DPI, адже фізична клавіша розміщена знизу. В загальному ПЗ від ASUS непогане, хоча перший запуск з підключенням миші зайняв деякий час і доводилось закривати нав’язливі спливаючі вікна, в яких пропонували зареєструватись і показували непотрібні підказки.

Досвід користування ASUS ROG Keris Wireless AimPoint

Користувалися мишою в режимі «офіс», а також для гри в DOOM Eternal та в іних схожих проєктах. Перш за все було важко звикнути до невеликої маси миші, а також приємно дивує відсутність дротів.

Майже весь час тестування проводили в безпровідному режимі з використанням Bluetooth. Затримки безпровідного сигналу не заважали проходити DOOM Eternal на рівні складності Nightmare.

Якщо професійному гравцю здаватиметься, що він програє через затримки Bluetooth, завжди можна під’єднати її кабелем і тоді винити в програші лише себе, а не поганий Інтернет чи периферію.

Акумулятора вистачає на тиждень-другий використання, в залежності від вибраного режиму та інтенсивності. Вимкнення підсвічування неабияк допомагає покращити автономність, а режим сну згодиться тим, хто часто відлучається від комп’ютера на невеликий проміжок часу.

Огляд ASUS ROG Keris Wireless AimPoint: легка та універсальна мишка для ігор і кіберспорту

Звісно, активні геймери можуть посадити акумулятор значно швидше, але це більше стосується користувачів, які проводять 8+ годин у відеоіграх щодня. Виробник заявляє автономність до 119 годин (в економрежимі), що схоже на правду. І це все з невеликим акумулятором 370 мАг, тобто можна констатувати високу енергоефективність сенсора ROG AimPoint.

Конкуренти та ціни

Огляд ASUS ROG Keris Wireless AimPoint: легка та універсальна мишка для ігор і кіберспорту

ASUS ROG Keris Wireless AimPoint продається за офіційною ціною 3 650 грн, хоча в деяких магазинах цю модель можна знайти дешевше. В цьому діапазоні в миші є багато конкурентів, розглянемо кілька з них.

Внутрішній конкурент з більшими габаритами та вагою. Asus ROG Gladius III Wireless AimPoint продається за ціною від 3 800 грн. Саме те, що потрібно для любителів трішки більших мишок.

SteelSeries Aerox 3 Wireless 2022 Edition ще легша миша, але характеристики «на папері» поступаються герою огляду. Ціна від 3 000 грн.

Razer DeathAdder V2 Pro має дещо більшу масу і габарити та вміє працювати в трьох режимах, як і ASUS Keris. Неофіційно її можна придбати за 3 000 грн

MSI Clutch GM51 Lightweight Wireless має скромніші параметри, але в комплекті йде док станція для заряджання. Ціна 3 800 грн.

 

Висновок:

ASUS ROG Keris Wireless AimPoint майже не має серйозних вад, якщо проігнорувати деякі суб’єктивні відчуття після більших моделей. Адекватна вартість миші дозволяє їй впевнено конкурувати на ринку України та боротись за право стати робочим інструментом кіберспортсменів й просто любителів комп’ютерних відеоігор.

Нею приємно користуватись в офісній роботі та «рубатись» в активні стрілялки. ASUS ROG Keris Wireless AimPoint – акуратна, легка та універсальна миша з трьома режимами підключення, яка точно не розчарує свого покупця. Головною проблемою цієї моделі є велика кількість конкурентів, які пропонують схожий користувацький досвід та характеристики за аналогічною ціною

Висловлюємо подяку компанії ASUS за надану для огляду мишу ASUS ROG Keris Wireless AimPoint


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: