Огляди Кіно 23.04.2023 о 11:00 comment views icon

Рецензія на фільм «Небезпечне побачення» / Ghosted

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg

Денис Федорук

Автор статей та рецензій

Рецензія на фільм «Небезпечне побачення» / Ghosted

21 квітня на Apple TV+ вийшов пригодницький екшн-фільм «Небезпечне побачення». У ньому відставний Капітан Америка Кріс Еванс запросив на побачення красуню Ану де Армас, але потім сильно пошкодував про це. У рецензії нижче розповідаємо, що могло завадити щастю солодкої парочки та чи цікаво спостерігати за їхніми пригодами.

3
Оцінка ITC.ua
Плюси: яскрава та динамічна зав’язка, наявність декількох справді смішних епізодів, красиві актори в головних ролях, непоганий екшн
Мінуси: надмірна типовість та дратівливі просідання сюжету, в цілому слабенка комедійна складова, безглузді камео заради камео

«Небезпечне побачення» / Ghosted

Жанр романтична комедія, пригодницько-шпигунський бойовик
Режисер Декстер Флетчер
У ролях Кріс Еванс, Ана де Армас, Едріан Броуді, Емі Седаріс, Тім Блейк Нельсон
Прем’єра Apple TV+
Рік випуску 2023
Сайт IMDb

Доброзичливий фермер Коул Тернер ніяк не може налагодити особисте життя. Якось на ринку він зустрічає справжню красуню Седі та запрошує її на побачення. Дівчина погоджується, і ось уже голубки співають в караоке, розглядають оригінал «Жінки з парасолькою» Моне у вашингтонській галереї мистецтва та цілуються на тлі яскраво помаранчевого заходу сонця.

Після сцени непристойно безневинного сексу під попсову пісеньку окрилений щастям Коул відразу розповідає батькам (а ми дізнаємось, що лобуряка досі живе з ними) про дівчину своєї мрії. Він береться строчити їй одне повідомлення за іншим. Але, от халепа, Седі вперто ігнорує полотна тексту від нав’язливого бойфренда і навіть чудодійні емоджі не допомагають.

Рецензія на фільм «Небезпечне побачення» / Ghosted

Та настирливий продавець розсади не думає здаватись. Хлопець дізнається, що об’єкт його обожнення знаходиться у Лондоні. За такою дівчиною не те що туди, а й на край світу відправитись не соромно. Тож Коул худко пакує валізи з наміром здійснити широкий романтичний жест-сюрприз. Але на місці бідолаха натрапляє на якихось дуже похмурих дядьків.

Курс Power Skills For Tech від Enlgish4IT.
Зменшіть кількість непорозумінь на робочому місці та станьте більш ефективним у спілкуванні в мультикультурній команді. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Реєстрація на курс

Згодом він прокидається у підвалі з мішком на голові, а вельми неприємний любитель екзотичних комах погрожує заручнику розправою. Коул ризикує бути укушеним азійським шершнем чи, того гірше, тропічними мурахами з роду Paraponera. З’ясовується, від укусу останніх можна навіть обмочитися. В обмін на сухі штани від хлопця вимагають розкрити якийсь дуже важливий пароль.

«Небезпечне побачення» Декстера Флетчера починається як середньостатистичний ромком з привабливими зірками в кадрі.

Тут є легка невимушена атмосфера, жарти, флірт, словом все те, що можна зустріти у фільмах Гаррі Маршалла та назвати типовими жанровими тропами. Але стрічка швиденько позбувається грайливого настрою та воліє бути пригодницько-шпигунським бойовиком.

Ця зміна жанрових пріоритетів навряд чи спроможна застати зненацька. Принаймні, настільки сильно, як зміна гендерних ролей — збентеженого персонажа Еванса. Ще трейлер обіцяв веселі погоні, перестрілки та мордобої, тому будь-які здивування виключені. Але ж на справі усе видається не таким райдужним.

Рецензія на фільм «Небезпечне побачення» / Ghosted

Розпочинається бойова частина, втім, досить бадьоро.

Ана де Армас з воістину термінаторським запалом буквально вривається в кадр рятувати дурника, а той, і собі, дуже вміло зображає марність та розгубленість. Лиходійські пики трощаться майже по-джонуіківськи ефектно. Динаміка монтажних склейок може легко скласти конкуренцію кліповому темпу пізнього Майкла Бея або Пола В. С. Андерсона.

Курс Power Skills For Tech від Enlgish4IT.
Зменшіть кількість непорозумінь на робочому місці та станьте більш ефективним у спілкуванні в мультикультурній команді. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Реєстрація на курс

Особливо видовищно, хоч і з помітно мильними задниками, виглядає сцена погоні по гірському ландшафту Пакистану. Тут немає ні краплі реалізму, зате спостерігати за нею весело і цікаво. Проблема в тому, що після 40 хвилин таких веселощів команді досвідчених та успішних сценаристів практично нічого запропонувати. Хімія між головними героями сходить нанівець так само швидко, як і ефект початкового глядацького захоплення.

Рецензія на фільм «Небезпечне побачення» / Ghosted

Згодом історія поступово перетворюватиметься на сюжетну кашицю з кволенькою оповіддю та задеревенілими жанровими кліше.

Творці наче забудуть не тільки про фактор наявності астми у Коула, але й про прояв найменшої фантазії. Буде стандартний для шпигунських пристрастей макгафін, черговий, ледь не карикатурний лиходійський перфоманс Едріана Броуді, обов’язкові та не дотепні сварки між головними героями тощо.

«Небезпечне побачення» не може похизуватися якісною комедійною складовою.

Тут зчитується слабка спроба поглузувати з постійних намагань людей виставити себе у кращому світлі на перших побаченнях. Плюс чергова варіація на тему телепередачі «Хто зверху?» (відповідь див. на головній картинці) та буквально декілька кумедних моментів. Але на тому усе.

Рецензія на фільм «Небезпечне побачення» / Ghosted

На додаток автори примудряються катастрофічно беззубо використати геть усі камео. Неочікувані появи виглядають вкрай безглуздо. В один момент може здатися, ніби глядачам намагаються втюхати натуральний марвелівський фансервіс.

Чи означає все вищесказане, що новинка від Apple TV+ то зовсім нікудишнє кіно? Аж ніяк.

Загалом це прийнятний варіант на вечір, котрий рішуче вимагає доброго пива та всіляких смаколиків до нього. Тим паче глядачам напевно буде приємно поспостерігати за тим, як надираються «найкращі сідниці Америки» та відбувається генеральна репетиція Ани де Армас перед майбутнім виступом у пуантах.

Рецензія на фільм «Небезпечне побачення» / Ghosted

Висновок:

«Небезпечне побачення» намагається всидіти на двох стільцях одразу, але ніяк не може комфортно вмоститися хоча б на одному з них


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: