Дописи 10.07.2023 о 20:14 comment views icon

Історія мого улюбленого домашнього пацюка A4Tech X-710BК USB Black

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/316413cb9c46d6c2395eb9c476de8e44?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/316413cb9c46d6c2395eb9c476de8e44?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Viacheslav

автор

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

Привіт. Що, як не комп’ютерна миша, є першою домашньою твариною для геймерів, офісних працівників, дистанційників та більшості користувачів ПК? Частіше за неї ми тримаємо в руках хіба що смартфон. Втім, з телефоном ми розлучаємося рідше, оскільки у звичайній мишці немає TikTok і Twitter.

На щастя, комп’ютерний гризун — річ суто утилітарна, а її небагатий функціонал компенсується високою практичністю та надійністю. І дійсно, для більшості користувачів коректна робота лівої та правої кнопок пацючка, сенсора, а також колеса прокручування є вичерпними вимогами до його використання.

Свою розповідь я хочу присвятити моєму улюбленому девайсу A4Tech X-710BК USB. Проте спершу хочу поділитися невеликою історією про те, як я пов’язав своє життя із ним.Історія мого улюбленого домашнього пацюка A4Tech X-710BК USB Black

Про знакову серію X-7 тайванського гіганта з виробництва комп’ютерної периферії я дізнався ще понад 10 років тому від друга. Він регулярно вішав хедшоти нашим суперникам у CS 1.6., а потім у CS GO.

Ще дитиною я ходив до комп’ютерного клубу з однокласниками, щоб зарубатись “по сєтці” в контру, поки у кожного з нас не з’явився ПК вдома. Відтоді наше спілкування не перемістилося в онлайн.

У ті далекі часи, коли власних грошей не було, а заощадити щось вдавалося лише на шкільних обідах, я навіть не замислювався про якість комп’ютерної периферії. Мої вимоги цілком задовольняла безхитрісна офісна миша фірми Genius, яка служила мені вірою і правдою багато років поспіль, доки не дісталася у спадок молодшому братові. На жаль, вона не витримала завзятості юного геймера.

Курс Job Interview Crash Course від Enlgish4IT.
Отримайте 6 шаблонів відповідей на співбесіді, які ви зможете використовувати для структурування своїх відповідей. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Приєднатися

Історія мого улюбленого домашнього пацюка A4Tech X-710BК USB Black

А я купив собі девайс фірми A4Tech серії Bloody, потрапивши під враження яскравих кольорів світлодіодного підсвічування та його агресивного дизайну. Але придбання не виправдало надій, оскільки менше ніж за рік ліва кнопка мишки відмовилася виконувати покладені на неї обов’язки. Пристрій вирушив на полицю до батька, продовжуючи своє життя як яскравий елемент інтер’єру.

Тоді я замислився про придбання чогось більш-менш геймерського, надійного. Але такого, що не сильно б’є по кишені. Тут я і згадав рекомендацію Серьоги, з яким провів не одну сотню годин у контрі.Історія мого улюбленого домашнього пацюка A4Tech X-710BК USB Black

Набравши в Google-пошуковику A4Tech X7, я відразу відправився вивчати характеристики мишки. Не забув і про огляди та відгуки покупців. Найбільше інформації від реальних користувачів цього товару я знайшов на Розетці, де і вирішив зробити замовлення.

І ось, майже через 5 років щасливого володіння цим девайсом, я готовий поділитися думкою про нього.

Курс Job Interview Crash Course від Enlgish4IT.
Отримайте 6 шаблонів відповідей на співбесіді, які ви зможете використовувати для структурування своїх відповідей. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Приєднатися

Комплектація A4Tech X-710BК USB Black

Отже, A4Tech Х-710ВК USB поставляють у вельми масивній картонній коробці з пластиковою прозорою вставкою, крізь яку можна помилуватися зовнішнім виглядом та габаритами мишки ще до моменту анбоксингу.Історія мого улюбленого домашнього пацюка A4Tech X-710BК USB Black

Хоча колір коробки виконаний у досить стриманих чорних та синіх тонах, численні написи та ігрові іконки повідомляють потенційному покупцю, що товар призначений для геймерів.

Усередині коробки знаходиться сама миша A4Tech X-710 BК USB, 2 комплекти накладок на нижню частину девайсу і — Святеє святих — інструкція до використання. І картка, яка веде нас на сайт завантаження софту для налаштування макросів.

Зовнішній вигляд та ергономіка

Це, як на мене, найсильніша сторона пристрою в моєму огляді. Чорна матова поверхня оздоблена глянцевими вставками, які збагачують корпус витонченими лініями. Вони створюють враження, ніби тримаєш машинку «Формули-1», що бадьоро гасає по рівній поверхні килимка.

Такий стриманий дизайн доповнюють кнопка-перемикач чутливості сенсора, яка розташована під колесом прокручування, та додаткова клавіша для даблкликів, що височіє над лівою кнопкою.Історія мого улюбленого домашнього пацюка A4Tech X-710BК USB Black

Корпус миші симетричний, ергономічний та анатомічно зручний для хвату будь-якою рукою. Додаткові бічні кнопки знаходяться у легкій доступності великого пальця, який затишно розміщується у рифлену виїмку бічної поверхні девайсу. При звичайному використанні корпус не скрипить і не люфтить, не прогинається і плавно переміщається по більшості рівних поверхонь.

Розмір гризуна великий, проте він зручний у використанні як для моєї великої чоловічої руки, так і для тендітної ручки моєї дружини, яка тримає A4Tech X-710 BК USB за основного кермувальника курсором.Історія мого улюбленого домашнього пацюка A4Tech X-710BК USB Black

Технічні характеристики A4Tech X-710BК USB Black

Основні фізичні параметри мишки A4Tech X-710BК USB задовольнять більшість потреб як звичайного користувача, так і невибагливого геймера. Високий dpi підійде і для чисельних напружених онлайн-заруб, і для звичайного млявого переміщення курсора всередині офісних програм і браузера.

Характеристики наступні:

Під’єднання Дротове
Розмір миші Велика
Інтерфейс USB
Кількість кнопок миші 6
Тип датчика Оптичний
Вага 135 г
Довжина кабелю, м 1.8
Розміри паковання, см (Ш х Д х В) 23.5 x 18.5 x 8
Розміри, мм (Ш х Д х В) 69 x 39 x 122
Додаткові функції Роздільна здатність: 400/800/1200/1600/2000 dpi
Вбудована пам’ять — 16 кБ для збереження налаштувань
Збільшена швидкість відгуку
Унікальна кнопка 3xFire

 

Ціна та відгуки

Середня ціна девайсу A4Tech X-710 BК USB складає 20 американських доларів. Середня оцінка цього продукту як на українських, так і закордонних маркетплейсах знаходиться в районі 4.5 балів з 5. В основному, користувачі хвалять цю мишу за гарне  співвідношення ціни та якості, надійність та зручність використання.

Частіше за все негативні відгуки повідомляють про сильне пищання сенсора пристрою, що є виробничим браком. Якщо ви дістанете такий екземпляр, я б рекомендував замінити його на аналогічний. Обидві мишки, якими я користуюся, не мали цього недоліку.Історія мого улюбленого домашнього пацюка A4Tech X-710BК USB Black

Висновки:

A4Tech X-710 BК USB не ідеальна, як і все у нашому світі. Однак кількість плюсів цього агрегату настільки переважує мінуси, що робить його best value for money.

Він підійде більшості користувачів ПК, яким потрібний надійний та зручний інструмент для роботи. Також він сподобається невибагливим геймерам, які не націлені на підкорення турнірної таблиці Call of Duty Warzone або Apex Legends.

Історія мого улюбленого домашнього пацюка A4Tech X-710BК USB Black

Плюси:

Ергономічний корпус з антиковзким покриттям. Миша зручно лежить у руці, не ковзає навіть після кількох годин напруженого використання. Доречне розташування кнопок перешкоджає випадковим натисканням.

Надійність та довговічність. Тільки через 3 роки використання, мишка почала час від часу робити подвійні проклікування, трохи стерлося антиковзне покриття під вказівним пальцем на лівій кнопці, колесо прокручування стало іноді спрацьовувати у зворотному напрямку. Однак ці неістотні недоліки не заважають мені користуватися пристроєм вже майже 5 років. Психологічний момент заміни старого солдата ще не настав. Як не крути, а двох небитих за мого одного битого я не хочу.

Наявність додаткового функціонала у вигляді програмованих кнопок та софту для налаштування макросів. На очах фанів стратегій та програмістів виступили сльози розчулення.Історія мого улюбленого домашнього пацюка A4Tech X-710BК USB Black

Мінуси:

Чисельні щілини: по дві з боків лівої та правої кнопок, між кнопками та колесом прокручування, а також заглиблення на лівій стороні для зручнішого хвату великим пальцем. Вони не можуть позмагатися з клавіатурою у зберіганні поживних крихт від останніх обідів, але регулярно збирають епітелій.

При аварійному перезавантаженні ПК злітає налаштування режиму dpi. Після такого доводиться  клацати на миготливу кнопку, щоб перемкнути на потрібні налаштування.

Пристрій видає досить гучні звуки при натисканні на кнопки, що може потурбувати сон близьких, якщо ви живете в маленькій квартирі. В моєму випадку, коли ми з дружиною тулилися у крихітній однушці за часів ковідного локдауну, довгими ночами прийшлося працювати іншим пацючком.
Історія мого улюбленого домашнього пацюка A4Tech X-710BК USB Black

Епілог

Дякую за увагу! Сподіваюся мій різноманітний досвід взаємодії з мишею A4Tech X-710 BК USB був корисним та інформативним. Бажаю вам користуватися лише якісною технікою. Для цього зовсім не обов’язково, щоб на ній був логотип надкусаного яблука. Так чи інакше, майже все, що має підключення до розетки або акумулятору, вийшло з-під руки працьовитих хлопців з Піднебесної.

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: