Дописи 23.01.2024 о 08:48 comment views icon

Quantum Break, або як витратити гроші Microsoft на гру та серіал одночасно

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/IMG_0340-150x150.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/IMG_0340-150x150.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/IMG_0340-150x150.jpeg

VladisLove

автор

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

Оскільки це гра від Remedy, то відразу поставлю оцінку 3,5 / 5. Їхні ігри потрібно проходити самому. Але саме Quantum Break є, мабуть, найпростішою у розумінню всього того, що ви бачите на екрані. Хіба що, усі ці переходи у часі можуть спантеличити 🙂

Важить гра 150+ GB. Це гра + завантажені відео. І це у 2016 році!

Грав на Xbox Series X. Gamepass Ultimate або купуйте в Steam.

Відразу про технічний стан гри – лаги лише при завантаження локацій. SSD на Xbox не встигає 😀 Наприклад, на початку акту, де в будинок влітає потяг. Я б навіть сказав, що на початку кожного акту буде кілька «тормозів» на кілька секунд. Потім проблем я не помічав. Може це мені здалося, але наче була якась затримка при натисканні клавіш.

Графіка сучасна і на сьогодні. Так, обличчя хотілося б красивіші, але робота по їх покращенню велася в наступних іграх.

Посилання на попередню гру 😉

Психологічний профорієнтаційний тест для IT-фахівців від Ithillel.
Пройдіть психологічний профорієнтаційний тест для IT-фахівців щоб дізнатися ваші сильні сторони, вподобання і інтереси і з'ясувати, яка IT-спеціальність вам підходить.
Пройти тест

Геймплей – звичайний шутер від 3-обличчя. Ходиш собі і стріляєш у ворогів, розв’язуєш проблеми за допомогою суперсил, читаєш купу, як коротких, так і довгих записок. Звісно, дивишся або ні серіал з другорядними персонажами 😉

Записки бувають дуже нудні або непотрібні. Але не пропустіть записку-щоденник про життя одного з головних героїв. Інакше пропустите багато деталей. Вам навіть автори кажуть її прочитати.

Порівнюючи з Алан Вейком, у нас є досить великий арсенал:

  • 3 пістолети: звичайний (їм і пройшов більшість гри), burst-пістолет (по 3 кулі; чому нагадав мені пістолет з Robocop) та Магнумо-подібний (ваншот у голову, але 4 кулі в магазині). Звичайний самий нормальний, бо майже немає віддачі.
  • Автомати: звичайний M4A1 та Vector (він чомусь burst і стріляє по 3 кулі). Беріть Vector – віддачі майже немає.
  • ПК (пістолет-кулемет, а не персональний компʼютер), 2 дробовики, гвинтівка, кулемет та інше що я забув.

Всілякі записки бувають і не тільки текстом А4 (хоча їх і більшість)

Всього можна з собою брати лише 3 види зброї. Тому і виділив їх в ці 3 пункти. Мій варіант для гри на геймпаді: звичайний пістолет, Vector та Гвинтівка/Дробовик для «агресивних переговорів» 😉

На жаль, рівень графіки скріншотами не передати. Хоча він тут ДУЖЕ достойний, особливо всілякими ефектами.

Психологічний профорієнтаційний тест для IT-фахівців від Ithillel.
Пройдіть психологічний профорієнтаційний тест для IT-фахівців щоб дізнатися ваші сильні сторони, вподобання і інтереси і з'ясувати, яка IT-спеціальність вам підходить.
Пройти тест

Відносно суперсил можу сказати лише одне – круто звісно, але я користувався в 99% випадків лише Зором (підсвічування ворогів) та Щитом (швидка регенерація НР з прокачкою). Всілякі швидкі переміщення, кастування вибухів, time stop у певній зоні – прикольно, але не потрібно у бою. Ще є біг в уповільненому часі для ближнього бою з натисканням кнопки В – те ж гарна штука… для втікання до нового укриття.

І всі ці суперсили не зручно натискати на геймпаді. Явно не вистачає клавіш на всі ці сили, тому потрібно затискати LB, RB для активації. Я вірю, що на миші-клавіатурі ці сили розкриваються повною мірою. Наприклад так: Стрибок упередПостріл у голову №1Стрибок упередСтрільба №2ЩитКастування вибуху у ворога №3 за укриттямУповільнений біг до ворога №4 Ближній бій №4. Але тут я на геймпаді – сидимо за укриттям, що поробиш.

Є 3 види ворогів: звичайні (пістолет, автомат, ПК), броньовані (дробовик, кулемет), мінібос (їх всього 2 за гру?), та швидкі (Vector) з Alan Wake. Тільки в Алані вони чорного кольору, а в Quantum Break – в білому. Взагалі, для швидкого вбивства таких ворогів потрібно заходити у спину та стріляти в «рюкзак». Але автоматні черги інших ворогів та червоний екран телевізора (а потім і завантаження місії) натякають, що так не треба.

Але мені нічого більше робити, щоб з геймпадом ще бігати та стріляти одночасно. Сидимо в укритті та пострілюємо… Все, більше не буду скиглити 🙂

Як я і написав з самого початку – це особисте проходження. По-перше, різні варіанти вибору між актами за Пола (головний поганець). По-друге, різні серіальні сцени. Так, може й різниці не так багато, але наш вибір, мабуть, на щось впливає.

Переміщення у часі в Quantum Break працює не так, як ви звикли у тому ж серіалі Локі. Все повʼязано між собою, тому будьте уважні.

Мої варіанти вибору були такі:

  1. Жорсткий підхід – якщо вже вбили Головного Винахідника, то якісь студенти для нас ніщо.
  2. Діло – збереження світу і виступ важливіші за переконання друзів. Ми ж «знешкоджуємо» тих, хто нам заважає.
  3. Хетч – Доктор зникла і докази вказують, що вона зрадник. Пол ще не знає, а ми продовжуємо відігрувати цю роль;
  4. Безумство – хочу всіх врятувати, але всюди зрадники? Йдіть всі до біса!

Також є статистика кількості тих, хто вибирав різні варіанти вибору.

Я впевнений, що саме в виборі №4 є різні кінцівки. Надіюсь, що і фінальний бос буде інший або дадуть ще одного. Також цікаво, чи є бій з доктором Кім. Ну нічого не поробиш, залишається тільки Youtube дивитися 😉

Відносно долі персонажів – шкода Бет. На жаль, її долю не змінити. Нам всю гру про це кажуть. Хоча брат дає надію про те, що минуле не змінити, зате можна майбутнє. Але вона була всюди: в минулому, в майбутньому, і навіть була після повної зупинки світу.

Далеко не факт, що ми зупинили кінець світу… це звучить якось двозначно 🙂

Не знаю, чи є якісь натяки на продовження в Control та Alan Wake 2. Тому чекаю Quantum Break 2… і знижки на Alan Wake 2. 



Наступним дописом повинен був огляд сезону Аніме зима-весна 2024р., все ж глядачі проголосували. Але сталося таке, що ніхто не очікував – “вистрілив” Palworld. І замість того, щоб вивчати комбо в Tekken 7 за Йошумітсу/Yoshimitsu та готуватися до Tekken 8, вивчатиму її. Єдина надія на Артема Лисайчука, тоді не буду робити 😉

До речі, в наших магазинах немає передзамовлення на Tekken 8 для Xbox. Не порядок. А для PS5 вигідніше купити у цифровому магазині PS Store за 2199 грн проти 2999 грн за диск.   

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: