Дописи 22.05.2024 о 17:00 comment views icon

Які переваги посилених шарнірів в ноутбуках ASUS ExpertBook?

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/05/asus-business-logo_375x375-150x150.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/05/asus-business-logo_375x375-150x150.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/05/asus-business-logo_375x375-150x150.jpg

ASUS Business

Корпоративні ноутбуки. Рішення для компаній, SMB, освіти.

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

ExpertBook B9 з процесором Intel® Core™ i7
ExpertBook B9 з процесором Intel® Core™ i7

Ноутбуки ASUS для бізнесу проходять випробування на відповідність військовому стандарту США MIL-STD 810H. Пристрої перевіряють на відповідність 28 різноманітним тестам. Зокрема, це тести на вібрацію чи падіння з метрової висоти. Згідно з результатами тестів, комерційні пристрої ASUS ExpertBook витримують чималі навантаження: для прикладу, порти USB-C витримують щонайменше 15000 підключень, що на 150% більше, порівняно з мобільними ПК для широкого загалу користувачів. Ресурс шарнірів становить 50 000 повних циклів закриття-розкриття, що у 2,5 більше, порівняно зі звичайними лептопами. Це приблизно 24 цикли на день впродовж майже шести років, адже в середньому саме стільки експлуатуються мобільні ПК для бізнесу. 

Чому варто звернути увагу на шарніри? Шарніри є важливою складовою, що з’єднує екран й корпус. Це рухома частина, на яку припадає значне навантаження. Від їхньої надійності залежить роботоздатність ноутбука. Буває, що з плином часу та під дією струсів й іншого фізичного впливу шарніри деформуються, і виникають люфти, екран починає не щільно прилягати до клавіатурного блоку. Це псує зовнішній вигляд лептопа, а у випадку ноутбука-трансформера додає проблем з перемиканням режимів сенсорного екрана. Олдскульні користувачі напевне пам’ятають защіпки, що фіксували екран. Але екрани й бічні рамки стали тоншими, придумали “тест макбука” на розкриття однією рукою (який, до речі, флагман лінійки ASUS ExpertBook B9 OLED проходить без жодних зауважень). Тож фіксатори лишились у минулому. Їхню роль виконують посилені шарніри.

Шасі ExpertBook B9 OLED
Шасі ExpertBook B9 OLED

В ASUS ExpertBook збільшено товщину сталевих петель, щоб забезпечити ресурс у 50 тис. циклів розкриття. Тож навіть у випадку негараздів, як-от падіння зі столу, шарніри збережуть правильну геометрію та бездоганне розкриття екрана. Додаткова фіксація гвинтами більшого розміру до нижньої частини ноутбука додає конструкції міцності. Так, конструкція витримує дію сили до 50 кг. Для звичайних ноутбуків цей показник становить 30 кг. Це важливо, оскільки екран відхиляється на 180 градусів. Шарнірні пластини доповнені 22 гумовими амортизаторами, з якими корпус ноутбука витримує тиск до 30 кг. Таким чином співробітники, що працюють віддалено, мають у своєму розпорядженні потужний та надійний інструмент у вигляді ASUS ExpertBook, що надає впевненості в тому, що робочі завдання будуть виконані попри дрібні негаразди.

ExpertBook B9 OLED має 8 опорних гумових стійок на нижній частині материнської плати для забезпечення максимальної проекції. Крім того, він також має 22 додаткові гумові опори зверху, які підтримують материнську плату та захищають її від пошкоджень.
ExpertBook B9 має 8 опорних гумових стійок на нижній частині материнської плати для забезпечення максимальної протекції. Крім того, він також має 22 додаткових гумових опор зверху, які підтримують материнську плату та захищають її від пошкоджень.

Таблиця. Результати внутрішнього тестування ExpertBook B9, порівняння зі звичайними ноутбуками.

 

Комерційні

Звичайні

Тест шарніра на відкриття-закриття

50 000 циклів

20 000 циклів

Шарнірні пластини витримують силу

50 кг

30 кг

Порти введення-виведення USB-A, HDMI посилені кронштейнами з нержавіючої сталі (під’єднання-від’єднання)

5 000 циклів

2 000 циклів

 

Бажаєте дізнатися більше про модельний ряд ноутбуків ASUS ExpertBook для бізнесу чи ПЗ ASUS? Пишіть свої запитання та пропозиції в коментарях, і вони стануть основою наших майбутніх тем.

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: