Новини Технології 28.03.2024 о 10:19 comment views icon

10 найбільших виробників нафти у 2023 році — США + Саудівська Аравія = 28% видобутку

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Торік три країни світу видавали разом 32,8 мільйона барелів на день у світовий видобуток нафти, згідно з даними Управління енергетичної інформації США.

Загалом на США, росію та Саудівську Аравію припадає 40% світового видобутку нафти — і в цьому вони незмінно домінували з 1971 році, лише тимчасово зміщуючи одне одну з лідерських позицій.

Для порівняння: сукупний видобуток Канади, Іраку та Китаю досяг 13,1 мільйона барелів на день у 2023 році, трохи перевищивши видобуток лише в США.

10 найбільших виробників нафти у 2023 році — США з рекордними 13 млн барелів на день
Найбільші світові виробники нафти у 2023 році. Інфографіка: Visual Capitalist

Прогнозується, що у найближчій перспективі жодній з країн не вдасться перевершити рекорд виробництва нафти в США, встановлений торік — оскільки жоден інший виробник ніколи не досягав добової потужності в 13,0 мільйонів барелів. Нещодавно державна компанія Саудівської Аравії Saudi Aramco відмовилася від планів збільшити видобуток до 13,0 мільйонів барелів на день до 2027 року.

У 2024 році аналітики прогнозують, що США збережуть позицію лідера з виробництва нафти. За даними Macquarie Group, до кінця року очікується, що видобуток нафти в США досягне рекордних темпів у близько 14 мільйонів барелів на день.

10 найбільших виробників нафти у 2023 році — США з рекордними 13 млн барелів на день

З приємного: як повідомив голова СБУ Василь Малюк, завдяки дроновим атакам на російські НПЗ на 12% вдалося скоротити, як видобуток, так і перероблення нафти. Нафта — основне джерело доходу для країни-терориста, яка цими ж грошима спонсорує війну проти України.

Курс Digital Marketing від Mate academy.
На курсі ви навчитесь запускати рекламу в кабінтеах Facebook/Instagram та Google. Ви також познайомитися з SEO та Email marketing. Це ті навики які найчастіше просять ІТ компанії від Junior Marketers. А ми вас не лише навчимо, а й працевлаштуємо!
Дізнатися більше про курс

Також росстат звітував, що на тижні з 18 по 24 березня виробництво бензину у рф впало на 7,4% порівняно з попереднім тижнем і склало 107,8 тисячі тонн на добу (порівняно з аналогічним тижнем торік — це зниження на 14.3%).

Тим часом, як писав вчора Reuters, через скорочення внутрішніх поставок і позапланові ремонти на нафтопереробних заводах росія збільшує імпорт бензину з білорусі. У першій половині березня він сягнув майже 3 тис. тонн (у лютому росія імпортувала 590 тонн, а в січні поставок з білорусі ще не було).

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: