Новини Технології 29.03.2024 о 11:27 comment views icon

Apple подала до суду на ексінженера iOS, який «зливав» дані про Vision Pro та інші продукти журналістам

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Колишній програмний інженер iOS Ендрю Од звинувачується у витоку інформації про понад десяток політик та продуктів Apple — у тому числі застосунок Journal та гарнітура Vision Pro.

«Пан Од часто робив та зберігав скриншоти своїх повідомлень на робочому iPhone, щоб зберегти їх для нащадків», — сказано у позові, на який посилається 9to5mac.

Повідомляється, що Од також нібито надіслав «тисячі повідомлень» журналістам The Information і The Wall Street Journal.

«Згідно з даними з його робочого iPhone, виданого Apple, пан Од мав понад 1400 зашифрованих комунікацій лише з одним журналістом WSJ протягом чотиримісячного періоду», — йдеться в позові Apple. «Він також надіслав журналістці The Information понад 10 000 текстових повідомлень зі свого робочого iPhone і подорожував через континент, щоб зустрітися з нею».

У скарзі наводяться кілька прикладів співпраці:

Приблизно у квітні 2023 року пан Од зачитав телефоном журналісту WSJ (він же «Homeboy») електронний лист з остаточним переліком функцій для неанонсованої програми Apple. Він зробив це, попри те, що лист прямо зазначався як «конфіденційний» і Apple «мала лише один шанс», щоб справити «перше враження».

Apple подала до суду на ексінженера iOS, який «зливав» дані про Vision Pro та інші продукти журналістам

Цей приклад і наведений вище знімок екрана, на якому показано деталі часу, чітко посилаються на звіт Аарона Тіллі з The Wall Street Journal. Стаття першою розкривала подробиці про застосунок Journal і була опублікована у квітні 2023 року.

Курс Digital Marketing від Mate academy.
На курсі ви навчитесь запускати рекламу в кабінтеах Facebook/Instagram та Google. Ви також познайомитися з SEO та Email marketing. Це ті навики які найчастіше просять ІТ компанії від Junior Marketers. А ми вас не лише навчимо, а й працевлаштуємо!
Дізнатися більше про курс

В іншому прикладі скриншот робочого iPhone Ода, зроблений у жовтні 2020 року, показує, що він розкрив розробку продуктів Apple у «галузі просторових обчислень» (ймовірно, щодо майбутньої Vision Pro) сторонній людини, яка не працює в компанії.

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: