Дописи 29.04.2024 о 03:09 comment views icon

Огляд серіалу Проблема 3 тіл. Тупий та ще тупіший

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/IMG_0340-150x150.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/IMG_0340-150x150.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/IMG_0340-150x150.jpeg

VladisLove

автор

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

Ось є фільми, серіали чи аніме до яких взагалі не хочеться пристібатися. На це є різні причини: гарний настрій, алкоголь, тощо. Це у кожного по різному, але у всіх є. А є такі «розваги», що прям тіпає і «немає сечі терпіти». З цим серіалом – те саме погане відчуття, коли дивишся і думаєш «Чи я тупий чи мені ллють у вуха/очі якусь дичину?». Ще й кажуть, що це круто! Так ще і адаптація НАЧЕ однієї з найкращих наукових фантастик сучасності! Емм, ну ОК. Тоді поясніть мені…. І тут я починаю.

Інколи майже відразу приходить “муза”, і розумієш як буде виглядати допис. Огляд буде трохи не звичайна стіна тексту, а трохи більш структурно. Звісно, спойлери будуть. Хоча звісно спробую якось маневрувати між ними. Тому приходьте вже ПІСЛЯ перегляду серіалу. А може читачі книжки зможуть допомогти у вирішенні моїх дурних питань.

Персонажі (список візьму з IMDB).

Я пропущу деяких персонажів, щоб не сильно спойлерити. Та і задовго виходить. Реклама також зібʼє форматування, нічого не поробиш.

Лише троє нормальних персонажів, які мають характери та за ними хоча б цікаво спостерігати: Thomas Wade, Mike Evans та Jack Rooney (Особливо він). Ну ще трохи Da Shi місцями. Всі інші – якесь ниття на камеру. Я не проти всіляких драматичних сцен, але коли мені 2 серії (6,7) показують вмираючого мілліонера – це вже перебір. Взагалі здалося, що Спеціально намагалися розтянути хронометраж в цих серіях:

– Зізнайся у коханні!
– Ні, у неї є хлопець
5 minutes later (заставка зі Спанч Боба)
Стоїть перед її домом, де вона розмовляє з хлопцем. Йде геть.

Ну що за @:):(₴/, ЯК ТАК?! І таких схожих моментів з цим персонажем розкидали по всьому серіалу. І наче немає проблем з грою актора, АЛЕ Я ДИВЛЮСЬ НАУКОВУ ФАНТАСТИКУ, А НЕ МЕЛОДРАМУ!!!

Основи Python для школярів від Ithillel.
Відкрийте для вашої дитини захопливий світ програмування з нашим онлайн-курсом "Програмування Python для школярів". Ми вивчимо основи програмування на прикладі мови Python, надаючи зрозумілі пояснення та цікаві практичні завдання.
Зареєструватися

Огляд серіалу Проблема 3 тіл. Тупий та ще тупіший

Saul Durand – наче розумний вчений, який шляється по барам і є Казановою. Його весь серіал показують «юнітом підтримки», і тільки в останній серії дають йому нормальну роль та ціль.

 

 

Огляд серіалу Проблема 3 тіл. Тупий та ще тупіший

 

Основи Python для школярів від Ithillel.
Відкрийте для вашої дитини захопливий світ програмування з нашим онлайн-курсом "Програмування Python для школярів". Ми вивчимо основи програмування на прикладі мови Python, надаючи зрозумілі пояснення та цікаві практичні завдання.
Зареєструватися

 


Thomas Wayne Wade – “я поганець, і цим пишаюсь”. На початку серіалу здається, що він каже лише кілька реплік. Типу, «Ти – ніхто, тут я головний» чи «Мені все рівно, що ти думаєш. Я кажу роби, значить ти робиш». Добре, що це Наш Bastard в доброму розумінні.

 

Огляд серіалу Проблема 3 тіл. Тупий та ще тупіший

 

 


Auggie Salazar – сама ненормальна з усіх. Вічно чимось невдоволена і качає права. Спочатку здалося, що вона є головним героєм і добре, що потім її «зливають». Покажу приклад: вона разом з чоловіком подруги (наче командир судна на флоті; військовий) поїхала «зачищати зрадників людства». Спочатку наїхала на цього військового, що її розробка допомагає вбивати людей. Потім САМА натискає все необхідне, щоб їх вбити зрадників. Через якийсь час розповідає цій подрузі:

– А ти знаєш, де твій чоловік був і чим займався?
– А ти звідки знаєш?
– Я була з ним. Він робив страшні речі.
– Які?
– У нього сама запитаєш.

Навіщо взагалі цю розмову почала??? У тебе амнезія і забула що:

  • Поїхала Бог знає куди;
  • Налаштувала всі необхідні прилади;
  • Натиснула на кнопку, щоб запустити процес ліквідації людей.
  • Сидить розповідає, що чоловік Військовий – погана людина.

Звісно, подруга запитує у чоловіка-війського:

– Що там таке було? Салазар сказала, що була с тобою
– А вона сказала, що САМА зробила?
– Ні

Йде сварка с чоловіком, який він поганий. АЛЛО, Земля Викликає!!! Ти ж сама вибрала військового з флоту!!!! Звісно, у нього є своя “темна” і неприємна робота.


Огляд серіалу Проблема 3 тіл. Тупий та ще тупішийJin Cheng – це ось ця подруга вище 🙂 І можна сміливо сказати, що вона і є головною героїнею серіалу. Але настільки на неї мені байдуже, що вихідки Салазар є більш цікавішими. З Салазар хоча б згоріти можна, а з Jin – занадто млява і нецікава.

 

 

 


Огляд серіалу Проблема 3 тіл. Тупий та ще тупішийDa Shi – детектив, який працює на Вейна. Свою роботу робить. Робить вигляд, що є вчителем для всіх та шукає пояснення подій для себе та глядачів. На цьому фото він ще не такий… як після пиріжків від бабусі 😉

 

 

 


Огляд серіалу Проблема 3 тіл. Тупий та ще тупіший

 

Will Downing – майбутній мільйонер з раком. Це про нього 6 та 7 епізоди. Наче і нормальний персонаж. Повинен показати глядачу, що треба боротися з хворобою… але він ниє про кохання та не хоче врятувати своє життя. Тому Motivation до боротьби йому дає Вергілій з DMC Jack Rooney. Про подальше різноманітне життя Віла – у 8 серії.


Огляд серіалу Проблема 3 тіл. Тупий та ще тупіший

 

 

Raj Varna – той самий військовий, про якого я писав вище. Наче весь серіал був нормальний, Тихий персонаж другого плану. Але в останній серії його зробили «чварливим». Подумаєш, твоя дівчина сіла подалі від усіх, щоб зосереджено перевірити наукові підрахунки польоту космічного корабля. Всього лише потенційно найбільшого досягнення ВСЬОГО ЇЇ ЖИТТЯ!!! Йолоп

 

 


Огляд серіалу Проблема 3 тіл. Тупий та ще тупіший

 

Mike Evans – «мільярдер, філантроп». Ну не буду спойлерити, бо так провалитися з казкою «Червоний шаперон» треба вміти.

 

 

Огляд серіалу Проблема 3 тіл. Тупий та ще тупіший

 

 


Jack Rooney – хоч ХТОСЬ розбавляє нудний серіал. Якщо чесно, після деяких подій з ним, я відчув у себе пустоту – цей персонаж, скоріш за все, повинен був у глядачів викликати негативні емоції, типу «Що за тупий?» або «Як же він мене дістав». Але саме він показував Живого персонажа з Емоціями!

 





Сюжет

Китаянка покликала інопланетян на Землю. Вони прилетіли та завербували групу людей, які почали вбивати розумних людей для інопланетян. Деякі НЕрозумні люди схаменулися і вирішили боротися з НЛО та їхніми прихильниками.

А більше і не можу розповісти, вибачте 🙂 Хто не боїться читали далі – Ласкаво Просимо!


Частина питань-відповідей з тупими aliens і людьми.

І може автором, бо книгу не читав. Читачі книг також можуть втручатися.

Навіщо алієнам всі ці ігри?

Основною задачею «Чужих» в першій частині було виявлення розумних людей та «натяк» таким людям, що не потрібно продовжувати свою діяльність через завербованих людей.

Питання №1: Нащо це алієнам? Точніше, чому вони «грають» в ці ігри з таймером?  Завербовані би просто приходили та вбивали вчених.

Як відбувається вербування до лав Збройних Сил Трьох Тіл? Через VR-шлем, як у SAO – повне заглиблення людини у вигаданий світ. Ось тільки шлем можна зняти в будь-який момент. Людина потрапляла у той світ і вивчала сюжет гри.

В грі була прокачка героя. Нащо і що вона давала, в серіалі не сказали. Рівень прокачувався зарахунок розуміння «сюжету» гри.

Питання №2: А чому така дурна прокачка? Деякі відповіді були, як на мене, неправильно розставлені.

В серіалі були такі відповіді:

  1. Встановлено перевагу науки над містицизмом;
  2. Розгадано базову структуру гри;
  3. Справжня мета гри – Врятувати «людей»;

Як на мене, потрібно було поставити в такому порядку: Врятувати цивілізацію, Виявити причини проблем, Знайти рішення. І під рішенням – полетіти з цієї системи до іншої. Або бути в іншому вимірі.

Огляд серіалу Проблема 3 тіл. Тупий та ще тупіший

Ось таблиця її потенційних кількості спроб. Доречі, оператор поганий.

Питання №3. А нащо НЛО вербувало людей?

Дивіться, вивчати людство можна і читаючи Вікі, книги по історії в цифровому форматі, тощо. Тому навіщо мати купку людей, які будуть розповідати «сенс» творів? У вас своєї голови немає? Хоча може і немає, хто зна.

Питання №4. Звідки беруться VR-шоломи? Нащо вцілілій доставили такий шолом, якщо можна показувати себе по телевізору/монітору/напряму в око?

VR-шоломи звідкись беруться. Значить їх хтось робить. І є 2 варіанти їх виробництва: десь на Землі людьми АБО софони здатні їх робити самостійно «з повітря». Хоча варіант з «чужими» вже на Землі не можна відкидати 😉

Питання №4. А навіщо казати про прибуття флоту через 400 років?

Тим самим ви розповідаєте ворогу-людству про те, які ви зарозумілі. І даєте час на підготовку до зустрічі. Чи у них немає слова «таємниця»?

“Ще б ключі від квартири дати, де гроші лежать?” Остап Бендер

 

Питання №5. Емм, а навіщо інопланетянам голова одного з героїв серіалу?

Мабуть по приколу 🙂 Хоча ви так допомагаєте людству розвиватися далі. 0 логіки.

Ідея розставити 300 ядерних боєголовок в космосі і спробувати їх всі поступово підірвати є дуже тупою ідеєю людства. Звідки вони там взялися? Це риторичне питання.

Питання №6. А чому Земля?

Так, клімат явно краще, ніж на Марсі/Венері. Але ТАМ НІКОГО НЕМАЄ. Тим більше, ви виглядаєте не так як люди, що каже про різні фізіологічні тіла чи можливості. Може вам на сусідньому Марсі буде не холодно чи спекотно?

І тут я переходжу до Головного питання: Софони можуть контролювати не тільки компʼютери, а й ще МАТЕРІЮ ВЦІЛОМУ!!! Приклади? Та легко: блимаючі зірки (бачили по ВСІЙ Землі!); око в небі; вбивство одного з персонажів в кімнаті, за якою спостерігав детектив в реальному часі; літак в кінці сезону.

Найважливіше питання №7. Так чому НЛО вже зараз не вбʼє все людство?

Як? Проста відповідь – вимкнути мозок чи зробити вірус з гри Plague Inc. 🙂 А випадок з кінця серіалу – просто вимкнути Всю електроніку (хоча і двигунів достатньо) літака, на якому летів один з персонажів над Атлантичним океаном.

Звісно, ще можна вночі зробити масований підпал телефону/ноутбука, щоб вчені згоріли в пожежі. Samsung Galaxy Note 7 допоможе 😉

А ще є варіанти знищення банківської системи (ідея з одного з нещодавніх фільмів Гая Річі), запуск усіх ядерних ракет (радіацію не переносять?), різкі зупинки серця через тромб та купа інших способів з телепередачі «1000 способів вмерти». Чи просто вимкнути сонце на місяць-два – голод зробить свою справу.

Якщо підсумувати: АБСОЛЮТНО НІЧОГО не заважає інопланетянам знищити людство в будь-який момент часу. Але заради сюжету – вони ЛИШЕ спостерігають за тим, як людство буде з ними битися. Або автор зробив їх імбалансними.

Стоп. А що з людьми?

Ооо, ці унікуми здогадалися до геніальних планів, про які поговоримо:

  • Відправити розвідника до космічних кораблів Чужих;
  • Побудувати базу на Місяці;
  • Вибрати 3 людей, у яких будуть свої секретні плани по знищенню НЛО.

Щодо першого плану у мене майже відразу зʼявилося дивне відчуття маразму: А НАЩО??? ЩОБ ЩО???? Щоб відговорити інопланетян летіти? Припустимо, що це необхідно. Але 300 ядерних боєголовок розташувати в космосі… відкрити космічний парус…. ядерні вибухи «бʼють повітрям» по парусу заради надвисокої швидкості наче це якась яхта… ЩО ЗА ВІДСТІЙ??? Дійсно, що могло ПІТИ НЕ ТАК.

Після ж невдалої спроби, Чужі кажуть, що вони чекали з ним зустрічі. А коли він був ЖИВИЙ, ви не хотіли з ним спілкуватися. Так чому його «голова» зараз стала цікавою?

З побудовою бази на Місяці у мене проблем немає. Буде своєрідним портом з якого будуть відправляти космічні кораблі у космос. Не перший раз бачимо, тому ідея не нова. Хоча стоп. Інопланетяни ж можуть вимкнути всю електроніку та всі дослідження, проектування, моделювання до одного місця. Постає чергове підтвердження, що автори серіалу чи книги просто забули про це.

Огляд серіалу Проблема 3 тіл. Тупий та ще тупіший

Так, куди ж без Apple. Чи їх інопланетяни не чіпають? 😉

Про третій план я промовчу, бо люди би просто не дали таких повноважень. А якщо б дали, то у цих людей поїхала би клепка від кількості влади. Вже не кажучи про політику та їх використання в ній.


Якщо коротко: якби це було якесь Сміття (Trash) чи пародія на фантастику – питань не було. Але ж коли мені з абсолютним серйозним обличчям розповідають про одну з найкращих книг(!) сучасності, то ця серіальна адаптація – жах якийсь. Але якщо базові принципи (контроль електроніки та матерії, тупих Чужих) взяті з книги – це подвійний жах. 4 / 10


І трохи інтерактиву-голосування з читачами:

  •  Весняний аніме сезон – вибирайте “Йой, най буде!”;
  • «Я у мами геймдизайнер: вигадую гру для Ubisoft» – якось набридло, що одна з найулюбленіших компаній дитинства творить невідомо що. Тоді ваш вибір “Трясця!”.

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: