Новини Софт 12.05.2022 о 16:59 comment views icon

«Ctrl+F для навколишнього світу». Google анонсував функцію Lens з пошуком зображень за фразами та найближчим розташуванням

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg

Максим Григор'єв

Автор новин

На конференції Google I/O старший віцепрезидент Google Прабхакар Рагхаван оголосив про нові вдосконалення для інструментів пошуку Lens, який дозволяє шукати за допомогою зображення та пари слів.

Новий режим під назвою «Поруч зі мною» дозволить по фото об’єкту знаходити збіг поблизу. Як пояснив Рагхаван, ви зможете сфотографувати блюдо, а потім шукати ресторани, де подають саме його. Після цього Google покаже список ресторанів поблизу. Щоб реалізувати цю функцію, Google сканує відповідні фотографії з вебсайтів, а також фотографії, розміщені рецензентами, а потім зіставляє їх із завантаженою вами фотографією. Функція «Near me» буде доступна англійською мовою наприкінці цього року, а «згодом» її розширять іншими мовами.

«Ctrl+F для навколишнього світу». Google анонсував функцію Lens з пошуком зображень за фразами та найближчим розташуванням

Google також запроваджує так зване дослідження сцени. Це дозволить користувачам панорамувати камеру, а потім вводити пошукову фразу про об’єкти, що знаходяться перед ними. Пояснюючи цю функцію, Рагхаван навів приклад спроби знайти у супермаркеті шоколадку без горіхів. Ви зможете просканувати всю полицю з шоколадними батончиками, а потім побачити ярлики, що надають корисну інформацію, наприклад, відгуки про кожен об’єкт. Рагхаван це назвав «Ctrl+F для навколишнього світу».

Пошуковий гігант вперше розгорнув функцію мультипошуку у квітні, але її призначення було пов’язане здебільшого з покупками та пошуком інструкцій. Наприклад, ви можете зробити знімок з екрана або фотографію сукні, що вам сподобалася, а потім ввести назву кольору. Мультипошук Google покаже список результатів зі схожими сукнями цього кольору. Або ви можете сфотографувати певний вид рослини та знайти відповідну інформацію на запит «інструкції з догляду».

Але, як натякнув Лу Ванг, директор з управління продуктами Google, під час релізу, функція мультипошуку Google може використовуватися для значно більшого, і схоже, що ця додаткова функціональність починає з’являтися.

Розмовна англійська.
Після цього курсу ви зможете спілкуватись з іноземцями і цікаво розкажете про себе.
Приєднатися

Для ввімкнення мультипошуку потрібно відкрити програму Google на Android або iOS, та натиснути на значок Lens у правій частині рядка пошуку. Тут можна завантажити фотографію або знімок екрана зі своєї галереї або сфотографувати об’єкт перед вами, щоб розпочати пошук. Якщо провести пальцем вгору по екрану, з’явиться «Додати до пошуку», де можна додати відповідні слова або фразу.

Google показала окуляри доповненої реальності, що показують переклад мови співрозмовника

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: