Новини Софт 19.12.2023 о 14:49 comment views icon

Дія отримала новий дизайн, а на початку 2024-го застосунок державних послуг стане Open Source

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Дія отримала новий дизайн, а на початку 2024-го застосунок державних послуг стане Open Source

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Запуск редизайну застосунку «Дія» став частиною сьогоднішньої презентації Diia Summit — першої з початку повномасштабної війни, який відкрив Президент України Володимир Зеленський. Про нові сервіси в «Дії» — розписали в окремій новині, а тут зосередимося на оновленому дизайні застосунку.

Оновлення дизайну «Дії» — вперше за 3 роки

Редизайн «Дія» не став сюрпризом — його анонсували напередодні. Чому попередній дизайн застарів, днями в спеціальному подкасті розповідали Мстислав Банік (керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифрі) та Вова Смирнов (автор дизайну мобільного застосунку та вебпорталу Дії, нового дизайну Дія.Освіта, засновник, дизайн-директор у Spiilka Design Büro, артдиректор у Megogo).

Під час сьогоднішньої презентації очільник Міністерства цифрових трансформацій і віцепремʼєр-міністр Михайло Федоров звернув увагу на ключову мету редизайну застосунку — безбар’єрність, зручність та простота.

Дія отримала новий дизайн, а на початку 2024-го застосунок державних послуг стане Open Source

Серед ключових змін — динамічний фон (який одночасно є додатковим елементу захисту від підроблення), єдиний стиль всіх документів зі збільшеними фото, можливість змінювати порядок документів і приховувати окремі (незатребувані) із загального стека.

Дія отримала новий дизайн, а на початку 2024-го застосунок державних послуг стане Open Source

Частиною редизайну стали оновлені іконки та меню, а також новий персоніфікований розділ Стрічка, який підлаштовується під індивідуальні потреби користувачів. Судячи з опису на презентації, функція цього розділу — все важливе та потенційно корисне (послуги, сповіщення, новини) в одному місці. Фактично, це розділ з останніми новинами щодо «Дії» та якісь рекомендації. І тут напрошується відомий Xzibit мем про «додали тобі новини про Дію в Дію, щоб ти міг читати новини про Дію, коли переглядаєш екран з документами та послугами в Дії».

Практичний інтенсивний курс з дизайну - Design Booster від Powercode academy.
Навчіться дизайну з нуля за 3 місяці і заробляйте перші $1000, навіть якщо ви не маєте креативного мислення, смаку або вміння малювати. Отримайте практичні навички, необхідні для успішної кар'єри в дизайні.
Зарееструватися

Дія отримала новий дизайн, а на початку 2024-го застосунок державних послуг стане Open Source

Фактично інтерфейс «Дії», за аналогією з нещодавнім оновленням дизайну Chrome, перемалювали у стилі Material You (актуальне покоління дизайн-системи, яка замінила Material Design з релізом Android 12). Оновлена «Дія» (версія 4.0) вже доступна — якщо на смартфоні ввімкнено автоматичне оновлення, нова версія завантажиться та встановиться автоматично. Або можна самостійно завантажити та інсталювати його самостійно з магазину застосунків Google та Apple.

Вже на початку 2024 року Мінцифри обіцяє відкрити вихідний код «Дії». Серед інших планів Мінцифри на наступний рік — запуск Дія.Офісу, окремого сервісу для держслужбовців у Дії, а також застосунку Мрія, окремого освітнього застосунку з використанням технологій штучного інтелекту.

Старий дизайн «Дії» на Android

Новий дизайн «Дії» на Android

Промо нового дизайну «Діі» із запису презентації Diia Summit

  • «Дія» — український електронний сервіс державних послуг, доступний у смартфоні та вебі, який запустили у 2019 році. На порталі можна отримати онлайн 100+ державних послуг, а в мобільному застосунку — 14 цифрових документів та 30+ сервісів. Цього результати проєкт досяг за три роки —  застосунок вперше презентували у 2019 році, а офіційний запуск відбувся у 2020 році.
  • Сьогодні застосунком «Дія» користується майже 20 млн людей.
Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: