Новини Софт 08.07.2022 о 11:27 comment views icon

«Дія.Підпис» використовують вже понад 2,8 млн українців — Мінцифра

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заступник головного редактора, керівник відділу новин

Актуальною статистикою щодо використання КЕП «Дія.Підпис» поділився міністр цифрової трансформації Михайло Федоров з нагоди відзначення перемоги у номінації «Best remote identification provider» від Ukrainian Fintech Award «Дія.Підпис» використовують вже понад 2,8 млн українців — Мінцифра«Дія.Підпис» використовують вже понад 2,8 млн українців — МінцифраЦю премію вручають за вагомий внесок у розвиток української фінтех-системи — наразі його використовують вже понад 2,8 млн українців.

На початку січня Мінцифра оновила кваліфікований електронний підпис «Дія.Підпис», який використовується для підписання документів, зокрема й податкової звітності ФОП, у застосунку «Дія» та онлайн, а також отримання державних послуг (не лише з комп’ютера, а й також зі смартфона) — покращена версія не потребує крутити головою у різні боки для підтвердження особистості (достатньо лише кліпнути очима). У травні розробники впровадили підтримку «Дія.Підпис» для отримання низки судових послуг онлайн, зокрема й можливість брати участь у судовому засіданні дистанційно.

Наприкінці травня Кабмін відтермінував перехід на захищені носії (токени) — на час дії воєнного стану та 6 місяців після його скасування.

Звичайні електронні підписи ще попрацюють. Кабмін відтермінував перехід на захищені носії (токени) на час дії воєнного стану та 6 місяців після його скасування

  • За 2021 рік українці скористалися е-підписом понад 8,7 млрд разів, з яких понад 1 млрд — «Дія.Підписом».

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: