Новини Технології 16.03.2023 о 19:03 comment views icon

Знайомтеся, ERNIE Bot. Baidu представила аналог ChatGPT, який розрахований виключно на китайську аудиторію

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Китайський пошуковий гігант Baidu розробляв ERNIE (Enhanced Representation through Knowledge Integration) протягом останніх 10 років. Вперше чатбот запустили у 2019-му, а нині презентували його оновлену версію.

Під час пресконференції генеральний директор Baidu Робін Лі сказав, що остання версія ERNIE Bot має можливості — близькі до GPT-4, останньої ітерації великої мовної моделі OpenAI, випущеної лише пару днів тому. 

Чатбот оперує 550 млрд фактів, але вони здебільшого зосереджені на Китаї. Тобто він з легкістю перерахує по вашому запиту найпопулярніші китайські ідіоми, однак не зможе відповісти на більшу частину запитань щодо певних предметів за межами регіону. 

ERNIE Bot, на відміну від колег, вміє надавати аудіовідповіді на різних китайських діалектах, а також може створювати зображення та відео з тексту китайською мовою. 

Під час демонстрації чатбот коротко виклав зміст китайського науково-фантастичного роману і надав пропозиції щодо того, як продовжити книгу. Він також зміг назвати імена акторів у екранізації, порівняти їхній зріст і зробити висновок, хто з них вищий. В іншому прикладі ERNIE зміг запропонувати варіанти назви для технологічної компанії, що надає послуги малому та середньому бізнесу, написати для неї рекламні гасла та навіть створити інформаційний бюлетень із заданою кількістю слів.

Лі сказав, що 650 компаній вже підписалися на використання технології ERNIE Bot, але визнав, що вона ще не готова до публічного дебюту. Baidu оприлюднив бот раніше через ринковий попит, викликаний стрімким зростанням популярності ChatGPT. Наразі китайський технологічний гігант надасть доступ лише тим, хто вже отримав запрошення, хоча інші компанії можуть подати заявку на можливість вбудувати ERNIE у свої продукти через хмарну платформу Baidu.

Основи Python для школярів від Ithillel.
Відкрийте для вашої дитини захопливий світ програмування з нашим онлайн-курсом "Програмування Python для школярів". Ми вивчимо основи програмування на прикладі мови Python, надаючи зрозумілі пояснення та цікаві практичні завдання.
Зареєструватися

Раніше видання Nikkei Asia з посиланням на власні джерела повідомляло, що китайські регулятори наказали технологічним компаніям Tencent і Ant Group (дочірня компанія гіганта електронної комерції Alibaba) обмежити доступ до ChatGPT, а також звітувати про майбутні запуски та роботу власних ШІ-чатботів. Це цілком очікуване рішення з огляду на жорсткий підхід китайського уряду до цензури.

Джерело: Engadget

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: