Новини Авто 18.07.2023 о 17:56 comment views icon

Ілон Маск та інші топменеджери Tesla повернуть компанії $735 млн – після звинувачень в «надмірній компенсації»

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

В судовому позові акціонери Tesla заявляли, що директорам компанії «‎переплатили» – щоб врегулювати його Ілон Маск, Ларрі Еллісон й інші нинішні та колишні члени ради директорів повернуть компанії $735 млн, повідомляє Reuters.

Угода врешті-решт завершить сагу, розпочату ще у 2020-му році пенсійною організацією (акціонером Tesla), яка вирішила оскаржити опціони на акції, надані директорам компанії з червня 2017 року. Керівники у межах врегулювання також погодилися не отримувати компенсацію за 2021, 2022 та 2023 роки, а також змінити спосіб її розрахунку.

До нинішнього правління Tesla входять Ілон Маск, його брат Кімбал, магнат Джеймс Мердок, співзасновник Airbnb Джо Геббіа та колишній технічний директор Tesla Дж. Б. Страубель.

Пенсійна організація поліції та пожежників міста Детройт стверджує, що правління отримало «‎несправедливу та надмірну» компенсацію у вигляді 11 мільйонів опціонів на акції в період між 2017 і 2020 роками – що «‎значно перевищує норми корпорації».

Tesla захищалася від позову, стверджуючи, що пережила майже безпрецедентне зростання, в результаті чого ціна акцій компанії зросла в 10 разів. Разом зі збільшенням вартості акцій опціони, надані директорам і Маску, також різко зросли в ціні.

Також у компанії стверджували, що опціони на акції використовувалися для того, щоб гарантувати, що стимули директорам були узгоджені з цілями інвесторів. Tesla ще не коментувала цю справу, однак в судових документах сказано, що вона погодилася укласти угоду, щоб усунути ризик майбутнього судового розгляду.

Курс Project Manager від Powercode academy.
Онлайн-курс Project Manager. З нуля за 3,5 місяці до нової позиції Без знання коду, англійської та стресу.
Зарееструватися

Генеральний директор Tesla Ілон Маск також бореться з окремим позовом акціонерів, які оскаржують присуджений йому пакет компенсацій у розмірі $56 млрд. У скарзі, поданій акціонером Річардом Торнеттом, стверджується, що Маск отримав «найбільшу компенсацію в історії людства», хоча він не був повністю зосередженим на Tesla. У 2020 році мільярдеру надали першу з 12 виплат у розмірі $700 млн у межах згаданого пакета.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: