Новини Технології 01.07.2024 о 11:52 comment views icon

Лист до «брата Сонця». Папа Римський доручив збудувати сонячну станцію, яка забезпечить Ватикан електроенергією на 100%

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

У своєму нещодавньому листі під назвою «Brother Sun» Папа Франциск оголосив про наміри повністю перевести Ватикан на зелену енергетику в рамках зусиль щодо протистояння зміні клімату.

Католицька церква вперше почала публічно звертатися до проблеми зміни клімату ще з Папи Павла VI, який у 1971 році висловив стурбованість тим, що «людство ризикує знищити природу, експлуатуючи її». За керівництва Бенедикта XVI понад два десятиліття тому, Ватикан почав говорити про плани стати першою «вуглецево-нейтральною державою» з будівництвом Ватиканського лісу в Угорщині у 2007 році (хоча плани так і не здійснилися). Зрештою у 2008 році на дахах Ватиканської зали Павла V встановили 2400 сонячних панелей, підтвердивши зусилля попередників.

Сонячні батареї на дахах Ватиканського залу. Джерело: CNS/Ватикан
Сонячні батареї на дахах Ватиканської зали. Джерело: CNS/Ватикан

Нинішній Папа Римський Франциск у 2015 році опублікував листа про «турботу щодо нашого спільного дому», в якому говорив про згубні наслідки зміни клімату. У 2023 році Ватикан прийняв електромобілі у партнерстві з Volkswagen.

Наступним кроком, згідно з новою заявою Папи Франциска, стане будівництво сонячної станції, яка має забезпечити електроенергією весь Ватикан з населенням приблизно 825 осіб. Станція розташовуватиметься приблизно за 17 км від Риму, в районі Санта-Марія-ді-Галерія — територія, яка нині належить Радіо Ватикану і часто була об’єктом суперечок через електромагнітні хвилі.

Папа Римський назвав штучний інтелект небезпечним — через пів року після появи тих самих нейромемів понтифіка в Balenciaga

Курс-професія "Motion Designer" від Skvot.
55 занять, щоб освоїти софти After Effects, Cinema 4D та Octane Render — і почати створювати 2D- та 3D-анімації.А після — стартувати в будь-якій індустрії: від ТБ та кіно — до ІТ.
Детальніше про навчання

Джерело: Euronews, Interesting Engineering


 

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: