Новини Технології 27.03.2024 о 17:37 comment views icon

Маск каже, що робот Tesla Optimus має коштувати «як половина автомобіля» — і незабаром підтримуватиме 5G

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Маск каже, що робот Tesla Optimus має коштувати «як половина автомобіля» — і незабаром підтримуватиме 5G

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Минуло трохи більш як два роки з моменту, коли Ілон Маск оголосив, що Tesla почала рухатись в сторону розробки роботів-гуманоїдів. Компанія досить швидко показала перші прототипи (одну зібрану модель, яка ледь рухалась, і ще одну, яка стояла на підставці й махала глядачам рукою), а згодом й друге покоління роботів, які отримали деякі важливі покращення і надали більшої довіри проєкту.

У попередньому оновленні генеральний директор Tesla говорив, що Optimus «надзвичайно недооцінений» і пророкував попит, який сягатиме 10-20 мільярдів одиниць. Маск також заявляв, що роботи-гуманоїди становитимуть «більшу частину довгострокової вартості Tesla», і у майбутньому будуть присутні у кожному домі для виконання виробничих і сервісних робіт.

Аби прогнози мільярдера спрацювали, ціна має бути прийнятною. Раніше Маск говорив про $40 000 за одиницю, однак, судячи з недавнього коментаря в X, нині він розглядає значно нижчу ціну, яка становитиме менш як половину від вартості автомобіля.

В іншому оновленні повідомляється, що Optimus разом з електромобілями Tesla отримають підключення до «приватної мережі 5G».

Курс-професія "Дизайнер інтер'єрів" від Skvot.
Велика практична програма для всіх, хто хоче засвоїти професію дизайнера інтер'єрів і заробляти на реальних проєктах відразу після курсу. Досвідом та інсайтами діляться одразу три лектори.
Програма курсу

Автовиробник давно забезпечив інтернетом свої транспортні засоби — таким чином Tesla оновлює ПЗ та збирає деякі дані. Компанія починала з 3G та 4G LTE однак, судячи з опису нової вакансії, планує перейти на 5G.

Детально вимоги розписані в посадовій інструкції, яку переглянув сайт Electrek:

«Tesla шукає високомотивованого інженера з інтеграції стільникових систем для глобальної команди IT Manufacturing Solutions Engineering, щоб забезпечити найкращий у своєму класі досвід підключення для всіх автомобілів Tesla (модель S 3 X Y, Cybertruck…) і Optimus на підприємствах Tesla. Роль передбачає розуміння внутрішніх вимог клієнтів, планування та виконання процедур тестування, плавне впровадження ESIM та надійну інтеграцію в приватну мережеву інфраструктуру 5G Tesla».

Джерело: Electrek 1, 2

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: