Новини Технології 13.12.2023 о 14:06 comment views icon

Некстген-робот Tesla Optimus — більше Model S, чим Cybertruck. І трохи «‎стилю Ілона Маска»

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Некстген-робот Tesla Optimus — більше Model S, чим Cybertruck. І трохи «‎стилю Ілона Маска»

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Tesla повністю переробила свого робота-гуманоїда — Optimus Gen 2 легший на 10 кг і на 30% швидший, а рухи «‎теслабота» стали набагато плавнішими й він ще більше походить на людину.

Минуло трохи більш як два роки з моменту, коли Ілон Маск оголосив, що Tesla почала рухатись в сторону розробки роботів-гуманоїдів. Компанія досить швидко запустила прототипи — і до сьогодні ми бачили одну зібрану модель, яка ледь рухалась, і ще одну, яка стояла на підставці й махала глядачам рукою. Водночас на промо, яке послідувало за презентацією, роботи впевненіше ходили та взаємодіяли з довкіллям.

На заміну попереднім розробкам прийшли теслаботи другого покоління — Optimus отримав два ступені свободи в шиї, інтегровану електроніку та електропроводку, а також більш людські‎ форми ноги з шарнірними частинами пальців і датчиками крутного моменту. Руки робота обладнанні 11 ступенями свободи, швидшими приводами та тактильними датчиками на всіх пальцях, щоб спритніше маніпулювати об’єктами.

Новий білий корпус тепер нагадує Model S — попередній металевий був ближчим до Cybertruck. Робот також на 10% легкий та на 30% швидший, кажуть у компанії.

Воркшоп "PR + AI: Рисерч, Креатив, Контент" від Skvot.
Навчіться адаптувати потенціал АІ під задачі піарника. Корисні тулзи, яким можна делегувати рутину, генерувати свіжі ідеї для контенту і піар-стратегій.
Дізнатись більше

Судячи з відео, ці покращення навіть надали роботам змогу танцювати — як запевняє New Atlas, «‎у стилі Ілона Маска».

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: