Новини Наука та космос 16.02.2024 о 17:23 comment views icon

Науковий журнал ілюстрував статтю згенерованим штучним інтелектом щуром «з непропорційно великим статевим органом»

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg

Юрій Орос

Автор новин

Науковий журнал ілюстрував статтю згенерованим штучним інтелектом щуром «з непропорційно великим статевим органом»

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Цього тижня науковий журнал Frontiers in Cell and Development Biology опублікував дослідження, в якому були використані фальшиві зображення, зроблені за допомогою Midjourney, одного з найпопулярніших ШІ-генераторів зображень.

В статті у відкритому доступі досліджується взаємозв’язок між стовбуровими клітинами в сім’яниках ссавців і сигнальним шляхом, відповідальним за опосередкування запалення і раку в клітинах. Письмовий зміст статті не виглядає фальсифікованим, але найбільш разючі аспекти містяться не в самому дослідженні, а в неточних та гротескних зображеннях щурячих сім’яників, сигнальних шляхів та стовбурових клітин, створених штучним інтелектом.

На схемі щура, згенерованій штучним інтелектом, зображено щура, верхня частина тіла якого позначена як «сенктолітичні стовбурові клітини». Те, що виглядає як дуже великий щурячий пеніс, позначено як «Розщеплений», зі вставками праворуч, щоб виділити iollotte sserotgomar cell, dck та Retat.. Хм, передає Gizmodo.

Згідно з правилами редагування журналу Frontiers, рукописи проходять «первинну перевірку якості» командою з доброчесності досліджень і редактором, який займається обробкою, до того, як вони потрапляють на розгляд експертів. Іншими словами, цю роботу нібито переглянули багато очей, перш ніж зображення були опубліковані.

До честі дослідників, вони зазначають у статті, що зображення у статті були створені Midjourney. Але на сайті Frontiers, присвяченому політиці та етиці публікацій, зазначається, що виправлення можуть бути подані, якщо «є помилка в малюнку, яка не змінює висновків» або «є неправильно позначені малюнки», серед інших факторів.

Зображення щура явно не відповідає дійсності, навіть якщо ви ніколи не розрізали щурові геніталії. Але інші малюнки в статті можуть здатися правдивими для непідготовленого ока принаймні, на перший погляд. Проте навіть той, хто ніколи не відкривав підручника з біології, побачить, придивившись уважніше, що підписи на кожній діаграмі не зовсім англійською — явна ознака того, що текст на зображеннях згенерований штучним інтелектом.

Онлайн-курс "Project Manager" від Laba.
Станьте проджектом, що вміє передбачати ризики наперед і доводити проєкт до результату, який хочуть замовники. Поділиться досвідом Павло Харіков, former Head of PMO в Kyivstar.
Програма курсу і реєстрація

Науковий журнал ілюстрував статтю згенерованим штучним інтелектом щуром «з непропорційно великим статевим органом»

Зростання популярності штучного інтелекту призвело до того, що науково неточні зображення потрапляють до наукових публікацій та новинних статей. Зображення зі штучним інтелектом легко створювати й часто вони візуально переконливі — але ШІ складно передати всі нюанси наукової точності в підказці до діаграми або ілюстрації.

Науковий журнал ілюстрував статтю згенерованим штучним інтелектом щуром «з непропорційно великим статевим органом»

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: