Новини Софт 21.10.2022 о 11:00 comment views icon

«ПриватБанк» запустив «Капітал» — продаж валюти за поточним курсом НБУ «без обмежень» (насправді це не так)

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Вчора Нацбанк, як відомо, дозволив українцям з 21 жовтня купувати валюту за офіційним курсом (36,5686 грн/$ на 21.10.2022 року), а «ПриватБанк» заметушився і відразу запустив новий валютний вклад «Капітал» за ініціативою НБУ. Від сьогодні клієнти «ПриватБанку» вже можуть відкривати валютний вклад «Капітал» прямо у застосунку «Приват24». Та є питання.

Відкрити строковий вклад «Капітал» в ПриватБанку можна через «Приват24» чи відділення банку у доларах США строком на 6 або 12 місяців. Мінімальна сума вкладу — $500. Умови вкладу не передбачають його поповнення, втім клієнти за бажання можуть відкривати декілька вкладів.

«ПриватБанк» запустив «Капітал» — продаж валюти за поточним курсом НБУ «без обмежень» (насправді це не так)

 

«ПриватБанк» просуває «Капітал» як «валютний вклад для захисту гривневих заощаджень клієнтів» та окремо акцентує, що валюту для нього можна купувати «без обмежень за поточним курсом НБУ». Технічно банк не збрехав: обмежень щодо сум таких депозитів справді немає, але є «маленький» нюанс, а точніше навіть два: це обов’язкова умова подальшого розміщення коштів на строковий депозит у банку мінімум на 6 місяців та обов‘язковий зворотний продаж купленої валюти після закінчення строку договору за поточним офіційним курсом НБУ. Це фактично робить ініціативу цілковитим абсурдом. Хіба що в Нацбанку вже планують скасувати чинний дозвіл на купівлю безготівкової валюти під депозит мінімум на 3 місяці в межах ліміту 100 000₴ з виплатою у валюті (готівкою чи безготівково) після закінчення строку вкладу.

Співзасновник monobank Олег Гороховський спочатку анонсував, що депозит за офіційним курсом НБУ буде впроваджено у застосунку наступного тижня та не знехтував нагодою поглузувати з «ПриватБанку» (він заявив у соцмережах, цитуємо, “якщо дуже пече (відкрити такий депозит), рекомендую звернутися до Привату”). Та, схоже, сьогодні Гороховський передумав — він запустив опитування щодо необхідності впровадження депозиту за офіційним курсом як такого. І наразі більшість проголосувала проти.

Онлайн-курс "Маркетингова аналітика" від Laba.
Опануйте інструменти для дослідження ринку й аудиторії та проведення тестувань.Дізнайтесь, як оптимізувати поточні рекламні кампанії та будувати форкасти наступних.
Детальніше про курс

«ПриватБанк» запустив «Капітал» — продаж валюти за поточним курсом НБУ «без обмежень» (насправді це не так)


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: