Новини Авто 15.08.2023 о 10:36 comment views icon

Каліфорнія дозволила роботаксі 24/7 — наступного дня безпілотники Cruise спровокували великі затори у Сан-Франциско

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Каліфорнія дозволила роботаксі 24/7 — наступного дня безпілотники Cruise спровокували великі затори у Сан-Франциско

Кілька безпілотних авто Cruise зупинилися на дорозі з аварійною сигналізацією, частково заблокувавши рух, повідомляє CNBC.

Роботаксі Waymo та Cruise раніше пропонували обмежені платні послуги в Сан-Франциско: Cruise стягувала плату за поїздки без водія вночі, а Waymo – за послуги роботаксі по всьому місту в будь-який час доби, але за наявності оператора безпеки. Однак у четвер Комісія з комунальних послуг Каліфорнії після шестигодинного слухання дозволила роботаксі компаній працювати повноцінно: мати доступ до всього півострова, можливість курсувати у будь-який час доби та брати гроші за усі поїздки.

Однак була примітка – операторів закликали розв’язати проблеми, на які скаржиться влада та місцеві жителі, зокрема в тому, що стосується блокування доріг, створення заторів та перешкодження проїзду автівкам екстреної допомоги. Якщо з’являться повідомлення про нові інциденти – комісія може обмежити роботу таксі або взагалі скасувати дозволи.

Однак такі не забарилися: у п’ятницю ввечері пішоходи повідомили, що помітили близько 10 безпілотних автомобілів Cruise, які зупинилися на вулиці Вальєхо в Норт-Біч, затримуючи транспортні засоби, якими керували люди, щонайменше на 15 хвилин. У компанії послалися на проблеми зі зв’язком, пов’язані з музичним фестивалем, що проходив неподалік.

Онлайн-курс Frontend-разробник від Powercode academy.
Курс на якому ти напишеш свій чистий код на JavaScript, попрацюєш із різними видами верстки, а також адаптаціями проектів під будь-які екрани. .
Зарееструватися

Раніше роботаксі у місті неодноразово піддавалися критиці через блокування руху та затори, згадували й про те, що такі транспортні засоби «‎обвішані камерами й датчиками», що робить їх «‎інструментами державного спостереження», а також говорили про потенційну втрату робочих місць. Найбільш активні мешканці виводили з ладу автівки за допомогою дорожних конусів.

Під час слухань минулого тижня представники міської пожежної служби, відділу поліції та муніципального транспортного агентства підготували звіт про щонайменше 600 інцидентів із безпілотними транспортними засобами, які були зафіксовані з червня 2022 року, включно з непередбачуваними діями поблизу зони реагування на надзвичайні ситуації, перешкоджанням проїзду до місця надзвичайної ситуації тощо.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: