Новини Софт 28.03.2023 о 17:06 comment views icon

ШІ на подіумі. Одяг Levi’s демонструватимуть «різноманітні» моделі, створені штучним інтелектом

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Відомий джинсовий бренд вважає, що ШІ дозволить клієнтам побачити як предмет одягу виглядає на моделях з різною статурою, віком, вагою, зростом та відтінками шкіри. 

Про запланований експеримент повідомили минулого тижня, під час оголошення про партнерство Levi’s з  Lalaland.ai –  студією цифрової моди, яка створює реалістичних цифрових моделей за допомогою ШІ та вже співпрацювала з Calvin Klein і Tommy Hilfiger.

Наразі більшість товарів, які рекламуються в додатку або на вебсайті Levi’s, можна переглянути лише на одній моделі. Використання цифрових манекенів допомогло б урізноманітнити показ одягу та спростити процес вибору для клієнтів.  

ШІ на подіумі. Одяг Levi's демонструватимуть моделі, створені штучним інтелектом

Levi’s розпочне тестувати ШІ-моделей пізніше цього року, але не повідомляє, на яких платформах вони будуть доступні та чи можна їх змінювати власноруч. 

Ну і звичайно тут також існує побоювання того, що штучний інтелект «відбере» роботу у реальних людей. Минулого року Levi Strauss & Co звільнила 700 співробітників, або 15% своєї робочої сили, що дозволило заощадити $100 мільйонів на рік. У своєму пресрелізі компанія заявляє, що не вважає ШІ-моделей «єдиним рішенням» для просування різноманітності, справедливості та інклюзії, а також не збирається замінювати людей цією технологією — натомість стверджує, що штучний інтелект «лише доповнить реальних моделей». 

«Хоча штучний інтелект, ймовірно, ніколи повністю не замінить для нас людей-моделей, ми раді потенційним можливостям, які він може надати нам для споживчого досвіду», — сказала Емі Гершкоф Боллес, глобальний керівник стратегії цифрових і нових технологій Levi Strauss & Co.

Курс Розмовної англійської від Englishdom.
Після цього курсу ви зможете спілкуватись з іноземцями і цікаво розкажете про себе.
Приєднатися

Інші компанії альтернативно застосували технологію доповненої реальності, щоб допомогти споживачам візуалізувати, як одяг виглядатиме на їхньому тілі. У вересні минулого року Walmart представила програму Be Your Own Model, яка дозволяє користувачам віртуально приміряти одяг за допомогою власних фотографій і технологій AR. Amazon Fashion також співпрацювала зі Snap, надаючи користувачам Snapchat можливість віртуально моделювати фірмові окуляри за допомогою фільтрів AR.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: