Новини Технології 11.01.2024 о 18:46 comment views icon

SpaceX і T-Mobile відправили перші текстові повідомлення через орбітальні супутники Starlink (але деякі загубилися)

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

SpaceX відправила та отримала перші текстові повідомлення, надіслані через T-Mobile, використовуючи свої супутники Starlink D2D, запущені трохи більше тижня тому. Проєкт спрямований на забезпечення підключення до супутникового інтернету звичайних мобільних телефонів, щоб клієнти T-Mobile могли залишатися в мережі навіть тоді, коли вони знаходяться в зоні без покриття мобільної мережі.

SpaceX заявила, що має намір публічно запустити текстові послуги разом з T-Mobile у 2024 році, а у 2025 році планується розширити пропозицію за рахунок голосового зв’язку, передачі даних та інтернету речей. У глобальному масштабі SpaceX співпрацює з Rogers у Канаді, австралійській Optus, KDDI у Японії та іншими компаніями.

Для надання таких послуг зв’язку потрібні більші спеціальні версії супутників Starlink з можливістю D2D (direct-to-device). SpaceX запустила перші шість із них 2 січня, завершивши ранні випробування без проблем.

«У понеділок, 8 січня, через 6 днів після запуску, ми відправили і отримали наші перші текстові повідомлення на немодифіковані стільникові телефони на землі і з них на наші нові супутники в космосі, використовуючи спектр мережі T-Mobile… [вказуючи, що ] система працює», – написала SpaceX у своєму блозі.

У рамках анонсу цієї схеми генеральний директор T-Mobile Майк Зіверт сказав, що така технологія подібна до встановлення вишки стільникового зв’язку в небі. Він додав, що одного разу це може усунути мертві зони, і це дозволить людям легко зв’язуватися з близькими, навіть якщо вони знаходяться у океані.

SpaceX похвалилася у Х (раніше Twitter) зображенням двох телефонів, між якими здійснювався обмін текстовими повідомленнями, надісланими через супутники Direct to Cell.

Онлайн-курс "Excel та Power BI для аналізу даних" від robot_dreams.
Навчіться самостійно аналізувати й візуалізувати дані, знаходити зв’язки, розуміти кожен аспект отриманої інформації та перетворювати її на ефективні рішення.
Детальніше про курс

Однак уважні користувачі соцмережі звернули увагу, що надіслані та отримані повідомлення на двох пристроях не збігаються ─ деякі повідомлення загубилися в дорозі.

Онлайн-курс "Excel та Power BI для аналізу даних" від robot_dreams.
Навчіться самостійно аналізувати й візуалізувати дані, знаходити зв’язки, розуміти кожен аспект отриманої інформації та перетворювати її на ефективні рішення.
Детальніше про курс

Джерело: Engadget

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: