Новини Софт 28.12.2022 о 17:00 comment views icon

У 2022 році з’явилось 70 млн шкідливих програм для Windows: це у 5000 разів перевищує відповідні показники для macOS та у 60 — для Linux

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

AV-TEST, одна з провідних компаній з оцінки рішень для захисту від зловмисного програмного забезпечення, разом з AV-Comparatives поділилися цікавою статистикою щодо зростання кількості шкідливого програмного забезпечення у 2022 році.

У звіті кажуть, що цьогоріч з’явилось близько 70 мільйонів шкідливих програм для Windows, що у 5000 разів більше, ніж у macOS (де виявлено лише близько 12 000 зразків) та у 60 разів більше за відповідні показники для Linux (2 млн зразків).

Попри те, що загальна кількість зловмисного ПЗ для Windows, безумовно, висока, темпи зростання знижуються з вересня. На першому зображенні нижче показано місячне зростання, а на другому – загальна кількість зловмисних програм і PUA (потенційно небажаних програм).

 

Онлайн-курс "Нотації BPMN" від Laba.
Опануйте мову BPMN для візуалізації бізнес-процесів, щоб впорядкувати хаос у них.Після курсу ви точно знатимете, що саме обрати для розв’язання завдань вашого бізнесу.
Дізнатись більше

Ось інфографіка macOS, і, як бачимо, хоча й загальна кількість зловмисного програмного забезпечення є відносно низькою, темпи зростання різко зросли в листопаді та грудні.

Linux, мабуть, найбільше вражає, оскільки, здається, що він повністю знищив нові шкідливі програми. Темпи зростання були дуже низькими з червня і залишаються такими до грудня.

Джерело: Neowin

 


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: