Новини Софт 27.10.2022 о 08:33 comment views icon

В Україні вийде книжка «Натисни Reset» від відомого ігрового журналіста Джейсона Шраєра — MAL’OPUS вже відкрило передзамовлення

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Друга книжка авторства відомого ігрового журналіста Джейсона Шраєра вийде повністю українською мовою — її виданням займається видавництво MAL’OPUS, яке вже відкрило попередні замовлення на своєму сайті за акційною ціною 351₴ (тимчасово дії знижка 10% від  звичайної ціни 390₴).

Деталі передзамовлення та української версії книги Press Reset Джейсона Шраєра

Оригінальна англомовна версія книжки — Press Reset: Ruin and Recovery in the Video Game Industry — вийшла в США та низці інших англомовних країн у травні 2021 році. В Україні вона вийде під назвою «Натисни Reset: Вигорання та відновлення в індустрії відеоігор». Книжка має формат 20х14 см та 360 сторінок.

В Україні вийде книжка «Натисни Reset» від відомого ігрового журналіста Джейсона Шраєра — MAL'OPUS вже відкрило передзамовлення

Над українською версією книги працювала Олена Оксенич, яка відома перекладами таких романів як «Американський психопат» Брета Істона Елліса, «Оповідь служниці» Маргарет Етвуд, серія «Пісочний чоловік» Ніла Ґеймана та ін.

Онлайн-курс "Android Developer" від robot_dreams.
Курс для всіх, хто хоче навчитися розробляти застосунки для Android з нуля, створити власний пет-проєкт для портфоліо та здобути професію, актуальну наступні 15–20 років.
Програма курсу і реєстрація

У MAL’OPUS кажуть, що наразі завершують роботу над книжкою та найближчим часом готуватимуть її до друку. На сайті інтернет-магазину наголошується, що орієнтовна дата надходження книги у продаж — 31 січня 2023 року. Яким буде наклад, у видавництві поки визначаються (вочевидь, виходитимуть від кількості передзамовлень).

Це перша повноцінна книжка MAL’OPUS, відомого випуском локалізованих коміксів українською, за ліцензіями від таких видавництв як «Marvel Comics», «Dark Horse Comics», «Oni Press», та артбуків — від «Titan Books» та «Dark Horse». З нещодавніх — на початку місяця у нас виходив огляд артбуку «Ігрові консолі 2.0: Історія у фотографіях від Atari до Xbox».

Стисло про саму книгу

«Натисни Reset» — це вже друга монументальна робота журналіста Джейсона Шраєра, відомого своїми скрупульозними розслідуваннями про умови роботи в різних студіях та історію розробки різноманітних відеоігор, після книжки «Кров, піт і пікселі», що вивертає навиворіт індустрію відеоігор і показує, на які жертви йдуть розробники, віддані своїй справі.

Його друга книга розповідає про жорсткі залаштунки створення найвизначніших відеоігор сучасності. Базуючись на ексклюзивних інтерв’ю з розробниками, редактор Bloomberg розповідає, як з’явилася на світ знаменита серія кіберпанк-екшенів Deus Ex; чому студія Irrational Games, творці серії BioShock, закрилася після приголомшливого успіху; та навіщо боси EA вбивали свої студії одна за одною.

Якщо у «Крові, поті і пікселях» він розповідав про складнощі у розробці відомих ігор, то «Натисни Reset» концентрується на долях окремих розробників.

Онлайн-курс "Android Developer" від robot_dreams.
Курс для всіх, хто хоче навчитися розробляти застосунки для Android з нуля, створити власний пет-проєкт для портфоліо та здобути професію, актуальну наступні 15–20 років.
Програма курсу і реєстрація

«Натисни Reset» — це історії реальних людей, які зазнали наслідків закриття ігрових студій; це оповідки розробників, які відновлюються, рухаються далі чи остаточно покинули справу. Книжка базується на десятках ексклюзивних інтерв’ю, які проведуть залаштунками створення визначних ігор — як-от BioShock Infinite, Epic Mickey, Dead Space тощо, — і аж до щемкого закриття студій, що їх породили.

анотація до книги

Фрагмент перекладу


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: