Новини Софт 17.10.2023 о 15:03 comment views icon

WhatsApp увімкнув авторизацію без пароля на Android

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

WhatsApp долучився до прихильників «Майбутнього без паролів» на чолі з Google та підтвердила перехід на авторизацію без пароля. Так, йдеться про нашумілі ключі доступу/Passkeys (безпарольна аутентифікація на базі стандарту FIDO2 та відкритого протоколу WebAuthn), які з часом мають повністю витіснити класичні паролі та менш захищену технологію двофакторної аутентифікації (2FA).

Днями Google під час анонсу переходу на ключі доступу для особистих акаунтів згадала WhatsApp серед сторонніх сервісів, які першими впроваджують потенційний новий стандарт, і зараз команда популярного месенджера, що належить Meta, в окремому анонсі повідомила деталі. Після бета-тесту розробники почали впроваджувати підтримку функції входу без пароля в продукт. Поки що лише на Android — новий спосіб авторизації в застосунку розгортатимуть поступово по всьому світу протягом «найближчих місяців». Коли нову опцію отримають користувачі iOS — невідомо.

Як тільки нова опція з’явиться, користувачі WhatsApp на Android зможуть авторизуватися, використовуючи власний пристрій — за відбитком пальця, розпізнаванням обличчя або PIN-кодом для розблокування екрана. Активна аудиторія WhatsApp перевищує 2 млрд користувачів. Нова технологія не гарантує 100% захист від всіх цифрових загроз, але з нею не потрібно запам’ятовувати довгі та складні паролі та загалом вона стійкіша до фішингу. І це загалом позитивне для безпеки в глобальному масштабі зрушення, особливо з врахуванням? , що найчастіше користувачі нехтують безпекою та ставлять “тупі паролі”, які легко зламуються методом перебору, як-от 123456, password, 12345, 12345678, qwerty.

Рік тому Apple, Microsoft та Google зобов’язалися впровадити єдиний стандарт авторизації без паролів до кінця 2023 року — і, потрібно сказати, що дотримали слова. Microsoft та Google, які ще з 2021 року поступово впроваджували авторизацію без використання пароля (1 та 2), нещодавно зробили цей спосіб основним. Зокрема, Microsoft впровадила зміни в нещодавньому великому оновленні Windows 11, а Google — минулого тижня. Щодо Apple, підтримка Passkeys з’явилася рік тому з виходом iOS 16.

Онлайн-курс "PR Basis" від Skvot.
Дізнайся нюанси різних сфер і обрери свою.Як результат — матимеш стратегію бренду у своєму портфоліо та зможеш стартувати в піарі. Інсайтами ділиться лекторка, яка має 9+ років досвіду.
Детальніше про курс

Google зробила авторизацію без пароля основною для особистих акаунтів


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: