Новости Новости 06.11.2021 в 18:46 comment views icon

«Дія» переїжджає в новий дата-центр — послуги та документи будуть недоступні у ніч на 7 листопада

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

У ніч з суботи на неділю 7 листопада сервіс державних послуг «Дія» переїжджає в новий та потужніший ЦОД — на час робіт, які пройдуть у проміжку з 00:00 до 07:00, замовлення послуг та документів буде недоступне. Про це повідомили розробники та Мінцифра у соцмережах.

Необхідність переїзду у Мінцифрі пояснили збільшенням навантаження. У відомстві запевнили, що з 7-ї ранку 7 листопада застосунок «Дія» працюватиме у звичному режимі та пообіцяли, що після переїзду у новий дата-центр усі послуги в застосунку та на сайті «витримуватимуть ще більше навантаження, літатимуть ще швидше, якісніше, цілодобово».

Водночас у Мінцифрі порадили всім, кому саме в цьому проміжку може знадобитись COVID-сертифікат чи інші документи, завчасно подбати про це. Згенерувати COVID-сертифікат можна з порталу «Дія» та завантажити його у форматі PDF на телефон (відеоінструкція). Також можна додати цифровий документ у застосунок YourWallet. Окрім того, якщо сформувати COVID-сертифікат у застосунку завчасно, він залишиться та працюватиме — якщо не виходити із застосунку у цей проміжок часу.

Отримання COVID-сертифікатів працюватиме на порталі «Дія» весь час і команда підтримки працюватиме в аеропортах по всій країні всю ніч, щоб допомогти кожному отримати COVID-сертифікат та успішно полетіти з країни.

Напередодні міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що вже 7 млн українців згенерували  COVID-сертифікати й кожну добу цифра зростає ще на мільйон. З наступного тижня у «Дії» також з’явиться COVID-сертифікат про одужання, але він діятиме 90 днів та лише для нових випадків. Також залишається пригадати, що у ніч на 7 листопада частково не працюватиме не тільки «Дія» — цієї ночі ПриватБанк також призупинить роботу всіх сервісів для оновлення процесингу перед Чорною п’ятницею.

ПриватБанк призупинить роботу всіх сервісів у ніч на 7 листопада — для оновлення процесингу перед Чорною п’ятницею

Курс Python.
Python дозволяє тобі не тільки розробляти сайти та займатись аналітикою даних, а ще й будувати алгоритми, тестувати програми та навіть створювати штучні інтелекти. Стань різноплановим фахівцем!
Реєстрація на курс

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: