Новости Новости 21.05.2021 в 16:56 comment

Дія.Підпис за три дні отримали 32 тисяч українців

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

Про перші результати розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час ефіру Громадського Радіо.

Дія.Підпис (стара назва Дія ID) — цифровий підпис, який в разі потреби можна отримати прямо у смартфоні через додаток Дія. Це одна з 13 нових послуг, які Мінцифра презентувала 17 травня під час Diia Summit 2.0. За 3 доби із моменту запуску Дія.Підпис послугу отримали 32 тисяч українців. Найчастіше її замовляли в електронному кабінеті Державної податкової служби та на порталі Дія.

Також у Мінцифрі повідомили, що з моменту запуску оновлень у Дії уже понад  700 українців відкрили ФОП за кілька секунд, а 2,5 тисячі українців подали заявки на порталі Дія на намір отримання пільгового кредиту для ВПО.

Дія.Підпис інтегрується з порталом Дія, тому підпис можна використовувати для отримання послуг з порталу не лише з комп’ютера, а й також зі смартфона. Саме через Дія.Підпис працюють податкові послуги в застосунку Дія (підпис використовується при поданні декларацій). Поступово технологію обіцють інтегрувати з кабінетом водія та кабінетом на Порталі пенсійного фонду, банками та страховими компаніями та мобільними операторами.

Як створити Дія.Підпис? 

Потрібно зайти в розділ “Меню” в застосунку, пройти перевірку за допомогою PhotoID у Дії. Програма порівнює фото обличчя з фотографією з Демографічного реєстру та після успішної ідентифікації генерує електронний підпис. Послуга є повністю безплатною, а Мінцифра гарантує найвищий рівень безпеки (Дія.Підпис зберігається в захищеному середовищі) та називає свій Дія.Підпис  «найзахищенішим».

Курс English For IT: Communication від Enlgish4IT.
Почни легко працювати та спілкуватися з мультикультурними командами та міжнародними клієнтами. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Інформація про курс

Мінцифра запустила понад 10 нових послуг у Дії — «найзахищеніший» Дія.Підпис, автоматична реєстрація ФОП, заміна водійського посвідчення, реєстрація місця проживання та ін. [Головні анонси Diia Summit 2.0]

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: