Новости Новости 18.01.2021 в 18:46 comment

Кіберполіція викрила адміністратора нелегальних онлайн-кінотеатрів, який завдав кінокомпаніям збитків більш ніж на 2,5 мільйона гривень

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Кіберполіція України відзвітувала про чергову перемогу в одвічній боротьбі з «піратами» — фігурант нової справи у сфері інтелектуальної власності, який здійснював незаконні трансляції фільмів та серіалів без згоди правовласників може загрожувати до двох років ув’язнення. На жаль, в кіберполіції не уточнюють адреси, тому можна тільки здогадуватися, про які конкретно нелегальні онлайн-кінотеатри йде мова.

Як повідомляється на сайті кіберполіції, 26-річний житель Івано-Франківська порушив авторські права чотирьох іноземних кінокомпаній. За попередніми підрахунками, в результаті протиправної діяльності було нанесено понад 2,5 мільйона гривень збитків чотирьом іноземним кінокомпаніям.

В оселі фігуранта співробітники відділу протидії кіберзлочинам Івано-Франківщини спільно зі слідчим відділом поліції Івано-Франківська провели санкціонований обшук та вилучили комп’ютерну техніку, яка використовувалася у протиправній діяльності. Вилучене майно направлено на проведення відповідних експертних досліджень.

По факту проведення незаконних трансляції фільмів та серіалів відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 176  (Порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, яке може загрожувати правопорушнику – до двох років позбавлення волі. Вирішується питання щодо оголошення підозри фігуранту. Процесуальне керівництво у справі здійснює Івано-Франківська місцева прокуратура.


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: