Новости Новости 29.07.2021 в 11:36 comment

Мінцифра повідомила про початок розбудови мережі оптичного інтернету в селах у рамках проєкту «Інтернет-субвенція»

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

Наразі вже заплановані 74 закупівлі для під’єднання до оптичних мереж 1138 закладів соціальної інфраструктури.

29 липня Мінцифра провела онлайн-брифінг щодо старту тендерів проєкту «Інтернет-субвенція» для забезпечення сіл швидкісним інтернетом з використанням найсучаснішої технології оптоволоконних комунікацій.

9 червня Кабмін затвердив розподіл 483,8 млн гривень для 670 громад в рамках проєкту «Інтернет-субвенція», а сьогодні Мінцифра повідомила про фактичний старт — по всій країні розпочинаються тендери, щоб у підсумку під’єднати 11 тис. соцоб’єктів у 3 тис. селах високоякісним швидкісним інтернетом.

Раніше Мінцифра запустила спеціальний сайт з онлайн-дашбордом, який дозволяє в режимі реального часу відстежити заплановані тендери та детальну інформацію про кожну закупівлю.

Територіальні громади вже зараз отримують гроші з держбюджету та проводять тендерні закупівлі, після чого провайдери почнуть розбудовувати мережу, повідомляють у Мінцифрі.

Завдяки проєкту «Інтернет-субвенція» до оптичних мереж планується вперше під’єднати понад 3 тис. сіл, в яких перебувають понад 11 тис. соціальних об’єктів:

Розмовна англійська.
Після цього курсу ви зможете спілкуватись з іноземцями і цікаво розкажете про себе.
Приєднатися
  • 1,4 тис. шкіл та 1,2 тис. дитячих садочків;
  • 2,9 тис. медичних закладів;
  • 2,2 тис. бібліотек;
  • 2,9 тис. будинків культури, сільських клубів;
  • 350 віддалених робочих місць працівників ЦНАПів.

Крім того, для кожного з них буде забезпечене покриття Wi-Fi-мережею. Так, кожен із відвідувачів зможе скористатися швидкісним інтернетом. Планується, що соцзаклади, підключені за кошти субвенції, отримають безкоштовний швидкісний інтернет до кінця 2022 року.

Минулого тижня МОН та Мінцифра анонсували державну субвенцію на придбання понад 60 тис. комп’ютерів за мільярд гривень для освітньої сфери.

«Ноутбук кожному вчителю». МОН та Мінцифра анонсували закупівлю понад 60 тис. комп’ютерів за мільярд гривень для освітньої сфери

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: