Новости Новости 28.03.2018 в 13:08 comment

«Не тільки Україна, а весь світ»: Google Карти отримали повноцінну підтримку української мови

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Компанія Google продовжує розвивати та покращувати свій картографічний сервіс Google Карти. Це передбачає не тільки додавання візуальних змін інтерфейсу та різноманітних нових функцій, на кшталт, відображення значення заряду акумулятора іншого смартфона, але і впровадження підтримки нових мов. І ось буквально вчора пошуковий гігант повідомив, що його карти тепер підтримують 39 нових мов.

Було дивно побачити в списку українську мову, адже українська підтримується Google Картами вже досить давно. Як пояснили в українському офісі Google в цьому конкретному випадку мова йде про підтримку на глобальному рівні. Інакше кажучи, Google Карти отримали повноцінну підтримку української мови, тепер на українську перекладені не тільки назви міст і різних об’єктів в межах території України, а в цілому по всьому світу.

«Не тільки Україна, а весь світ»: Google Карти отримали повноцінну підтримку української мови

В список нових мов, які підтримується Google Картами, разом з українською були додані африкаанс, албанська, амхарська, вірменська, азербайджанська, боснійська, бірманська, хорватська, чеська, данська, естонська, філіппінська, фінська, грузинська, іврит, ісландська, індонезійська, казахська, кхмерська, киргизька, лаоська, латиська, литовська, македонська, малайська, монгольська, норвезька, перська, румунська, сербська, словацька, словенська, суахілі, шведська, турецька, узбецька, в’єтнамська та зулу.

За даними компанії, загалом цими мовами по всьому світу говорить близько 1,25 млрд людей. І додавання нових мов зробить користування Google Картами зручнішим для їх носіїв, а також забезпечить подальший ріст сервісу, яким, до речі, активно користується вже більше одного мільярда людей.

Розробники вже почали впроваджувати зміни у веб-версії та мобільних додатках сервісу, незабаром вони стануть доступні по всьому світу.

Онлайн-курс Pyton від Powercode academy.
Опануйте PYTHON з нуля та майте проект у своєму портфоліо вже через 4 місяця.
Приєднатися

Джерело: Google


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: