Наука и космос Новости 31.01.2018 в 12:34 comment

Пішов з життя український космонавт Леонід Каденюк

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Раздел Технологии выходит при поддержке Favbet Tech

Леонід Каденюк, архівне фото з сайту NASA

Ось таку прикру новину приніс сьогоднішній ранок. Перший астронавт незалежної України Леонід Каденюк і Герой України раптово помер на 68-му році життя. Спочатку цю трагічну новину повідомило УНН, посилаючись на слова людини з оточення Каденюка. Пізніше «Радіо Свобода» підтвердило цю інформацію, посилаючись на слова його друзів.

Повідомляється, що Каденюк раптово помер під час пробіжки в Печерському районі Києва. Причина смерті не називається.

Джерело: УНН та «Радіо Свобода»

 

  • Леонід Каденюк народився 28 січня 1951 року в селі Клішківці на Буковині в родині вчителів.
  • У 1995 році Каденюк був відібраний до групи космонавтів Національного космічного агентства України.
  • В період з 19 листопада по 5 грудня 1997 року Каденюк разом з іншими астронавтами здійснив космічний політ на американському БТКК «Колумбія» місії STS-87, в рамках якої виконував різні експерименти з метою дослідження впливу невагомості на різні аспекти життєдіяльності рослин.
Раздел Технологии выходит при поддержке Favbet Tech

Favbet Tech – это IT-компания со 100% украинской ДНК, которая создает совершенные сервисы для iGaming и Betting с использованием передовых технологий и предоставляет доступ к ним. Favbet Tech разрабатывает инновационное программное обеспечение через сложную многокомпонентную платформу, способную выдерживать огромные нагрузки и создавать уникальный опыт для игроков. IT-компания входит в группу компаний FAVBET.


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: