Новости Новости 14.09.2021 в 11:09 comment views icon

Уряд встановив нові карантинні норми — з «жовтим» і «зеленим» COVID-сертифікатами

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

Про нові карантинні обмеження, затверджені на засіданні уряду 13 вересня, розповіли в МОЗ.

Кабінет Міністрів України на засіданні 13 вересня ухвалив зміни до «карантинної» постанови  (№1236), що встановлюють нові карантинні обмеження для запобігання поширенню COVID-19. Вони наберуть чинності через 7 днів з моменту публікації.

«Жовтий» і «зелений» COVID-сертифікати

COVID-сертифікат, який міститиме інформацію про вакцинацію, негативний результат тестування (діє 72 години) або одужання від COVID-19, тепер матиме два різновиди — «жовтий» та «зелений». Перший матиме інформацію про перше щеплення, а другий — про повний курс вакцинації, яка в Україні продовжується з 24 лютого.

МОЗ наголошує, що COVID-сертифікати матимуть кольорові відмітки виключно в цифровому форматі, друкувати їх на папері відповідного кольору не потрібно.

Обмеження для «жовтого» та «червоного» рівня епідемічної небезпеки

У разі введення «жовтого» рівня епідемічної небезпеки навчальним закладам дозволено працювати за умови наявності не менше як 80% працівників з «жовтими» чи «зеленими» COVID-сертифікатами.

Обмеження «жовтого» рівня не будуть застосовуватися, якщо всі учасники (відвідувачі) та щонайменше 80% організаторів масових заходів, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів та басейнів матимуть «жовтий» чи «зелений» COVID-сертифікати.

Англійська для IT.
В межах курсу можна освоїти ключові ІТ-теми та почати без проблем говорити з іноземними колегами.
Дійзнайтеся більше

Водночас МОЗ зазначає, що кінцеве рішення про те, чи надавати послуги тільки вакцинованим, чи дотримуватись всіх карантинних обмежень, залишається за власником.

У разі введення червоного рівня епідемічної небезпеки заклади освіти працюватимуть лише якщо 100% працівників мають «зелений» COVID-сертифікат. Обмеження «червоного» рівня не будуть застосовуватися за умови наявності у всіх учасників (відвідувачів), працівників та організаторів масових заходів, у тому числі релігійних, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, розважальних закладів, ТРЦ, закладів громадського харчування, ринків, спортзалів та басейнів «зеленого» COVID-сертифікату.

Перетин кордону

За умови наявності в особи, що перетинає кордон України, «жовтого» чи «зеленого» сертифікату про вакцинацію або одужання від COVID-19, вона звільнюється від вимоги проходження самоізоляції. Це ж стосується й осіб, що які прибувають з тимчасово окупованих територій.

Нова хвиля ковіду і локдаун — вже близько?

У МОЗ фіксують погіршення ситуації з захворюваністю на COVID-19 — за останній тиждень (6-12 вересня) кількість нових випадків захворювання зросла на 6 тисяч, а кількість госпіталізацій — на 1,5 тисячі. Високі темпи зростання нових випадків спостерігаються у Чернівецькій, Волинській, Львівській і Тернопільській областях. Також у цих регіонах швидко зростає завантаженість ліжок із киснем, а кількість госпіталізацій за тиждень збільшилась на 60%.

МОЗ не виключає новий локдаун у листопаді.

  • З 24 лютого в Україні діє адаптивний карантин з територіальним розподілом на чотири карантинні зони («зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону») по рівню епідемічної небезпеки та введення карантинних обмежень відповідно до епідемічної ситуації.
  • У серпні уряд продовжив адаптивний карантин і режим надзвичайної ситуації до 1 жовтня, а також повернув обов'язкове ПЛР-тестування для невакцинованих українців та іноземців.

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: