Новини Технології 19.03.2024 о 09:55 comment views icon

Кіберпанк — все, соларпанку приготуватись. Керівник Figma каже, що світ переходить до нових тенденцій у дизайні

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Настав час більш дружнього, м’якого та орієнтованого на людей стилю.

Кіберпанк-дизайн був у моді кілька років поспіль і відзначався насиченими неоновими кольорами, жорсткими лініями та антиутопічними фонами. Водночас генеральний директор Figma Ділан Філд каже, що його домінування потроху завершується.

«Деякий час ми були справжніми футуристами та кіберпанками, а нині є таке відчуття, що ми стаємо більш гуманістичними. Ми, можливо, переходимо до соларпанку», — сказав він, порівнюючи Cybertruck з щойно анонсованим електричним позашляховиком Rivian R3.

Філд відзначив контрастні характеристики естетики кіберпанку та соларпанку, підкресливши антиутопічний дух першого з його акцентом на металі, бетоні та низькополігональних дизайнах, які «викликають відчуття депресії, але зберігають гостру привабливість».

Дизайн Solarpunk тим часом втілює бачення майбутнього, яке підкреслює гармонію з природою та акцентує на екологічності. Він часто включає органічні форми, яскраві кольори та використовує більш оптимістичний погляд.

«Кіберпанк дещо пригнічує, але в ньому є свої переваги. Водночас соларпанк — більш природний і зливається з навколишнім середовищем, а не намагається виділятися як частина технології чи архітектури», – каже Філд.

@decoderpod Figma CEO Dylan Field talks to Nilay live at SXSW about the rise of Solarpunk as a counter to cyberpunk aesthetics, using the example of the Tesla Cybertruck and the Rivian R3. #sxsw #cyberpunk #solarpunk #design #dystopia #tesla #cybertruck #rivian #cars ♬ original sound – Decoder with Nilay Patel

Онлайн-курс Frontend-разробник від Powercode academy.
Курс на якому ти напишеш свій чистий код на JavaScript, попрацюєш із різними видами верстки, а також адаптаціями проектів під будь-які екрани. .
Зарееструватися

Джерело: The Verge

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: