Статті Кіно 02.11.2023 о 10:00 comment views icon

Найцікавіші нові фільми листопада 2023 року

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg

Денис Федорук

Автор статей та рецензій

Найцікавіші нові фільми листопада 2023 року

Чим багатий листопад? На великих екранах очікується вихід приквелу «Голодних ігор», черговий супергеройський блокбастер Marvel, але найцікавішою прем’єрою виглядає «Наполеон» від майстра історичного кіно Рідлі Скотта. Також маємо низку скромніших проєктів різних жанрів, і детальніше про кожен з них читайте в нашому традиційному дайджесті кіноновинок.

«Злодійки» / Voleuses

Жанр: кримінально-комедійний екшен
Дата прем’єри: 1 листопада
Реліз: Netflix

Подруги дитинства Алекс та Керол — професійні злодійки, які збираються здійснити «останню справу» — викрасти відому картину з Лувру. Заручившись підтримкою зухвалої водійки з темним минулим на ім’я Сем, жіночки планують зірвати великий куш. Але щось у їхньому плані піде не так.

Режисеркою стрічки виступила відома французька акторка Мелані Лоран, яку ви могли бачити у тарантінівських «Безславних виродках» чи науково-фантастичному трилері «Кисень».

«Замкнена» / Locked In

Жанр: психологічний трилер
Дата прем’єри: 1 листопада
Реліз: Netflix

Онлайн-курс "QA Automation" від robot_dreams.
Це 70% практики, 30% теорії та проєкт у портфоліо.Навчіться запускати перевірку сотень опцій одночасно, натиснувши лише одну кнопку.
Детальніше про курс

Молода жінка Ліна вимушена протистояти своїй багатій та жорстокій свекрусі Кетрін, що призведе до подій, сповнених підступних інтриг, зради та навіть вбивства. Але хто ж насправді у цій ситуації виявиться жертвою?

Кримінально-психологічний трилер із Роуз Вільямс та Фамке Янссен у головних ролях.

«Королівство тварин» / Le règne animal

Жанр: пригодницька наукова фантастика
Дата прем’єри: 2 листопада
Реліз: кінотеатри

Онлайн-курс "QA Automation" від robot_dreams.
Це 70% практики, 30% теорії та проєкт у портфоліо.Навчіться запускати перевірку сотень опцій одночасно, натиснувши лише одну кнопку.
Детальніше про курс

Світ охопила страшна мутація, яка поступово перетворює людей на тварин. Франсуа робить все можливе, аби врятувати дружину, яка страждає від цього таємничого захворювання. Разом зі своїм 16-річним сином Емілем чоловік намагається знайти рішення, та ця пригода назавжди змінить життя героїв.

Цей фільм франко-бельгійської копродукції відкривав секцію «Особливий погляд» 76-го Каннського кінофестивалю.

«Нігті» / Fingernails

Жанр: науково-фантастична мелодрама
Дата прем’єри: 3 листопада
Реліз: Apple TV+

У фантастичній альтернативній реальності підібрати собі пару можна за допомогою спеціальних пристроїв для нігтів. Молода жінка Ганна влаштовується на роботу в установу, де займаються цими питаннями. Там вона знайомиться з Аміром і починає відчувати до нього романтичні почуття. Втім, якщо вірити програмі, ідеальним супутником для героїні є інший чоловік. Тож Ганна постає перед серйозним вибором: довіритися програмі чи все ж таки власним почуттям.

«Наяд» / Nyad

Жанр: біографічна спортивна драма
Дата прем’єри: 3 листопада
Реліз: Netflix

64-річна плавчиня Діана Наяд вирішує підкорити 177-кілометровий пролив, що простягається від Куби до Флориди та кишить акулами та отруйними медузами. Допомогти їй здійснити цю божевільну витівку покликана найкраща подруга Бонні Столл.

Сюжет фільму заснований на автобіографічному бестселері «Знайти шлях» Діани Наяд, а головні ролі у ньому виконали імениті акторки Аннет Бенінг та Джоді Фостер.

«Марвели» / The Marvels

Жанр: супергеройський екшен
Дата прем’єри: 9 листопада
Реліз: кінотеатри

Керол Денверс займається дослідженням аномальної червоточини, котра якимось чином пов’язана з ворожою расою Крі. Результатом цих досліджень стає обмін суперздібностями з Монікою Рамбо і Камалою Хан. Коли хтось з героїнь застосовує ці сили, їхній обмін відбувається знову. Тому дівчата мусять об’єднатися, аби з’ясувати причину, з якої трапляються ці дивні переходи.

Всесвіт Марвел, як і кінокомікси загалом, переживає не найкращі часи. І хоча у 2019-му перший «Капітан Марвел» назбирав по світу більше мільярда, нині цей успіх здається недосяжним.

«Звук свободи» / Sound of Freedom

Жанр: кримінальний трилер, бойовик
Дата прем’єри: 9 листопада
Реліз: кінотеатри

Сюжет зосереджується на діяльності організації Ballard’s Operation Underground Railroad, що займається боротьбою з торгівлею людьми. Колишній урядовий агент Тім Баллард вирушає у місію до Колумбії, щоб врятувати дітей від секс-торгівлі.

«Вбивця» / The Killer

Жанр: неонуарний трилер, бойовик
Дата прем’єри: 10 листопада
Реліз: Netflix

Високопрофесійний кілер під час виконання чергового замовлення зазнає невдачі, через що змушений протистояти власним роботодавцям. Зміни у звичному життєвому устрою впливають і на психологічний стан колись незворушного убивці.

Новий фільм Девіда Фінчера, що вже саме по собі кіноподія, заснований на серії однойменних французьких коміксів Алексіса Нолента.

«Перший код»

Жанр: художньо-документальний
Дата прем’єри: 16 листопада
Реліз: кінотеатри

«Перший код» — українська художньо-документальна стрічка, що присвячена вітчизняній сфері IT та її впливу на кібервійну проти росії. Тутешня оповідь сягає ще у 50-ті роки минулого століття та простежує шлях індустрії аж до сьогодення, коли IT-спеціалісти відіграють надважливу роль у протистоянні з підступним ворогом.

Документальне кіно у статтях ITC — не частий гість, але тематика фільму просто зобов’язує повідомити про нього нашим читачам.

«Голодні ігри: Балада про співочих пташок і змій» / The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes

Жанр: антиутопія, фантастичний екшен
Дата прем’єри: 16 листопада
Реліз: кінотеатри

Це історія про молодого та амбітного Коріолана Сноу та події, що призведуть до того, ким він стане у майбутньому, а саме — жорстоким і тиранічним лідером Панема.

«Балада про співочих пташок і змій» — екранізація однойменного роману Сьюзен Коллінз (2020) та приквел до серії фільмів з Дженніфер Лоуренс.

«Наполеон» / Napoleon

Жанр: історична драма
Дата прем’єри: 23 листопада
Реліз: кінотеатри

Історія сходження до влади французького офіцера Наполеона Бонапарта крізь призму його мінливих стосунків з імператрицею Жозефіною.

Новий історичний епік від сера Рідлі Скотта обіцяє звично видатну акторську партію від Хоакіна Фенікса та декілька воістину захопливих батальних сцен. Рідлі Скотт зазначав, що існує режисерська версія фільму тривалістю 4,5 години, яку він хотів би випустити на сервісі Apple TV+.

«Бажання» / Wish

Жанр: пригоди, музика, анімація
Дата прем’єри: 23 листопада
Реліз: кінотеатри

У королівстві Росас, розташованому десь біля Піренейського півострова, 17-річна дівчина на ім’я Аша відчуває темряву, що насувається на місцевого короля Магніфіка. Героїня звертається до зірок у хвилину найбільшої потреби, і незабаром на її молитви відповідає справжня небесна зіронька. Разом вони повинні подолати зло, що захопило Росас, і поборотися за краще майбутнє для свого народу.

«Бажання» — 62-й анімаційний фільм студії Disney. Він примітний тим, що поєднає сучасну комп’ютерну анімацію разом з класичною мальованою.

«Тиха ніч» / Silent Night

Жанр: бойовик, трилер
Дата прем’єри: 30 листопада
Реліз: кінотеатри

Головний герой занурюється у злочинний світ, щоб розпалити ворожнечу між кримінальними угрупованнями та помститися за смерть свого маленького сина. Усе це відбуватиметься напередодні Різдва.

«Тиха ніч» — перший за 20 років голлівудський проєкт гонконзького постановника Джона Ву після н/ф бойовика «Час розплати» з Беном Аффлеком та Умою Турман. Як і нещодавній фантастичний горор «Не врятує ніхто», фільм повністю позбавлений діалогів.

«Дочка болотного короля» / The Marsh King’s Daughter

Жанр: психологічний трилер
Дата прем’єри: 30 листопада
Реліз: кінотеатри

Гелена мусить зіштовхнутися зі своїм давнім минулим, коли її батько тікає з в’язниці. За два роки до її народження Болотний король викрав матір Гелени, і дівчина провела усе дитинство в ув’язненні. Тепер лиходій спробує забрати і її дочку. Тож героїня планує перехитрити того, хто навчив її усьому, що вона знає про виживання у дикій природі.

«Дочка болотного короля» це кіноадаптація однойменного роману Карен Діонн, який побачив світ у 2017 році.

«Неналежна поведінка» / Ezra

Жанр: драмеді
Дата прем’єри: 30 листопада
Реліз: кінотеатри

Найцікавіші нові фільми листопада 2023 року

Макс Брандел, колишній успішний автор комедій та менш успішний стендап-комік, переїжджає до свого батька Стена після того, як він зруйнував свою кар’єру та шлюб. Макс і його колишня дружина Дженна не можуть дійти згоди щодо опіки їхнього 11-річного сина Езри, який страждає на аутизм. У приступі відчаю головний герой вирішує викрасти Езру, щоб здійснити з ним подорож через усю країну.

«Незалежна поведінка» обіцяє стати приємним душевним фільмом з хорошим акторським складом.

«Родинний обмін» / Family Switch

Жанр: сімейна комедія
Дата прем’єри: 30 листопада
Реліз: Netflix

Одного разу члени сім’ї Вокер прокидаються зранку та з жахом виявляють, що помінялися тілами. Десь на іншому кінці країни те саме стається з ще однією родиною. Тепер герої повинні об’єднати зусилля і знайти спосіб повернути все на свої місця.

Сюжет цієї невигадливої комедії про обмін тілами з Едом Гелмсом та Дженніфер Гарнер заснований на дитячій книжці Bedtime for Mommy Емі Крауз Розенталь. У кар’єрі Гарнер вже колись мав місце перехід із 13 в 30, а зараз, очевидно, все буде навпаки.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: