Статті Серіали 02.06.2023 о 11:00 comment views icon

Найцікавіші нові серіали червня 2023 року

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg

Денис Федорук

Автор статей та рецензій

Найцікавіші нові серіали червня 2023 року

Червень примітний тим, що пропонує більше продовжень серіалів, ніж власне новинок. Причому майже усе найцікавіше приберегли на кінець місяця. Як завжди, розповідаємо про серіальні релізи наступних чотирьох з хвостиком тижнів в традиційному форматі.

Нові серіали

«Ті дні» / The Days

Жанр: катастрофа, драма
Дата прем’єри: 1 червня
Де подивитися: Netflix

Серіал заснований на реальних подіях та фокусується на трьох різних точках зору людей, пов’язаних з аварією на Першій Фукусімській АЕС, яка сталася 11 березня 2011 року. Ця катастрофа була спричинена землетрусом і цунамі в Тохоку. Оповідь буде вестися з позиції урядовців, співробітників Токійської енергетичної компанії та працівників самої АЕС Фукусіма І.

Одним з постановників тут значиться Хідео Наката, який колись прославився завдяки культовому j-горору «Дзвінок».

«Ідол» / The Idol

Жанр: драма
Дата прем’єри: 4 червня
Де подивитися: НВО

Онлайн-курс "Створення електронної музики" від Skvot.
Практичний курс про те, як знайти власний стиль та написати й зарелізити свій перший трек.
Програма курсу і реєстрація

В центрі оповіді знаходяться молода попзірка Джоселін та власник нічного клубу Тедрос. Серіал розповість про їх непрості любовні стосунки, які назавжди змінять життя обох. Головні ролі виконали Лілі-Роуз Депп та справжній попідол сучасності The Weeknd.

Через скандальний зміст «Ідол» вважається однією з найцікавіших серіальних прем’єр цього року. Але проблеми під час продакшну могли негативно відобразитися на підсумковому результаті. У квітні 2022-го від початкового задуму вирішили відмовитись, через що проєкт покинула частина акторського складу та постановниця Емі Займетц. Сценарій піддався значним змінам, що потребувало серйозних перезнімань. Що ж, подивимось, що вони там назнімали.

«Засновано на реальних подіях» / Based on a True Story

Жанр: комедія, трилер
Дата прем’єри: 8 червня
Де подивитися: Peacock

Онлайн-курс "Створення електронної музики" від Skvot.
Практичний курс про те, як знайти власний стиль та написати й зарелізити свій перший трек.
Програма курсу і реєстрація

Америка стає одержима злочинами, тож троє кмітливих персонажів — колишня зірка тенісу, рієлтор та сантехнік — вирішують скористатися цим заради власної вигоди.

«Засновано на реальних подіях» позиціонується як комедійний трилер. Шоуранерами виступили Крейг Розенберг та Джейсон Бейтман, а головні ролі виконали Кейлі Куоко та Кріс Мессіна. Peacock вирішив за нетфліксівською традицією випустити весь сезон в один день.

«Переповнена кімната» / The Crowded Room

Жанр: антологія, кримінальна драма, психологічний трилер
Дата прем’єри: 9 червня
Де подивитися: Apple TV+

«Переповнена кімната» являється серіалом-антологією і заснована на документальному романі Деніела Кіза «Таємнича історія Біллі Міллігана». Сюжет зосереджується на молодому чоловіку Денні Саллівані, якого було заарештовано за причетність до стрілянини у Нью-Йорку в 1979 році. Історія Денні, котрий страждає від множинних розладів особистості, розкривається через інтерв’ю з лікаркою Рією Гудвін.

Наскільки напруженим вийшов цей трилер, героїв якого втілили на екрані марвелівський Павучок Том Голланд та Аманда Сейфрід, можна буде дізнатися вже 9 червня, коли вийдуть перші три з десяти епізодів.

«Ходячі мерці: Місто мерців» / The Walking Dead: Dead City

Жанр: зомбі-горор
Дата прем’єри: 15 червня
Де подивитися: АМС

«Ходячі мерці» завершилися після 11 сезонів в ефірі у 2022 році, але справа їхня живе і досі. Це вже п’ятий серіал в межах невмирущої зомбі-франшизи, а попереду глядачів чекають ще два — сольник про Деріла Діксона та історія про Ріка та Мішон.

«Мертве місто» це черговий спіноф основного шоу, який зосередить увагу на персонажах Лорен Коен та Джеффрі Діна Моргана — Меггі Грін та Нігані відповідно. Їм доведеться відправитися до постапокаліптичного Мангеттену, щоб відшукати викраденого сина Меггі Гершела. Звісно, на шляху героїв постане купа небезпечних перешкод, як живих, так і частково мертвих.

«Таємне вторгнення» / Secret Invasion

Жанр: шпигунський трилер, пригодницький бойовик, супергероїка
Дата прем’єри: 21 червня
Де подивитися: Disney+

Скрулли проникли в найвищі інстанції та управлінські організації на Землі. Колишній директор Щ.И.Т., а Нік Ф’юрі змушений об’єднати зусилля з агентами Еверетом Россом та Марією Гілл, а також з лідером скруллів Талосом, щоб запобігти катастрофі, яка неминуче насувається на людство.

Перший серіал пятої фази Кінематографічного всесвіту Марвел поверне до звичних ролей багатьох старих знайомих. Кевін Файгі обіцяє широке поле для розвитку персонажів Семюела Л. Джексона та Бена Мендельсона. Крім того, голова Marvel Studios запевнив, що серіал має «дослідити елементи політичної параної», які мали місце в однойменній серії коміксів.

«Перехоплений рейс» / Hijack

Жанр: трилер, драма
Дата прем’єри: 28 червня
Де подивитися: Apple TV+

Рейс КА29 вирушає з Дубая до Лондона, а тривалість польоту становить сім годин. Коли рейс захоплюють невідомі, досвідчений перемовник Сем Нельсон вирішує скористатися своїми професійними навичками, щоб врятувати пасажирів. Та чи буде успішною ця спроба втрутитися у ситуацію? Ідріс Ельба виступає у якості головної зірки та одного з продюсерів.

Продовження серіалів

«Джо Пікетт» / Joe Pickett

Жанр: неовестерн, кримінальна драма
Дата прем’єри: 4 червня
Де подивитися: Paramount+
Сезон: 2

Продовження історії про єгеря з Вайомінга Джо Пікетта та його родини, яка мешкає в невеличкому містечку Седлстрінг. Головний герой не боїться кинути виклик тим, хто нехтує законом. Сюжет заснований на персонажах з серії книг про Джо Пікетта, автором котрих являється американський письменник Сі Джей Бокс.

«Жахливе літо» / Cruel Summer

Жанр: трилер, детектив, драма
Дата прем’єри: 5 червня
Де подивитися: Freeform
Сезон: 2

Коли у 1993 році у техаському містечку зникає популярна красуня Кейт, її місце займає Джанетт. Саме вона стає найпопулярнішою дівчиною в місті. Але вже зовсім скоро новоспечена зірка перетвориться на ту, кого зневажатиме уся Америка.

«У Філадельфії завжди сонячно» / It’s Always Sunny in Philadelphia

Жанр: ситком
Дата прем’єри: 7 червня
Де подивитися: FXX
Сезон: 16

Культовий ситком про п’ятьох самозакоханих друзів доходить до 16 сезону, що робить його одним з найбільш довготривалих комедійних шоу на американському телебаченні. А невдовзі він стане ще довготривалішим, адже після нового сезону планують випустити ще два. Денні де Віто, запалюй!

«Я ніколи не» / Never Have I Ever

Жанр: комедія, драма
Дата прем’єри: 8 червня
Де подивитися: Netflix
Сезон: 4

Зіткнутися з новими життєвими викликами доведеться індіо-американській дівчині Деві Вішвакумар. 8 червня Netflix презентує вже четвертий, завершальний сезон схваленого критиками підліткового шоу.

«Зоряний шлях: Дивні нові світи» / Star Trek: Strange New Worlds

Жанр: фантастика, пригоди, екшн
Дата прем’єри: 15 червня
Де подивитися: Paramount+
Сезон: 2

«Дивні нові світи» це спіноф серіалу «Зоряний шлях: Дискавері» та приквел до «Зоряного шляху: Оригінальний серіал». Тут йдеться про пригоди капітана Крістофера Пайка та екіпажу зорельота USS Ентерпрайз (NCC-1701), які відбувалися за десятиліття до подій «Оригінального серіалу».

«Чорне дзеркало» / Black Mirror

Жанр: антологія, наукова фантастика, драма
Дата прем’єри: 15 червня
Де подивитися: Netflix
Сезон: 6

Черговий сезон культового серіалу про вплив новітніх технологій на суспільство складатиметься з 5 епізодів. Його шоуранер Девід Брукнер заявляв, що проєкт повинен постійно винаходити себе заново, і з ним важко не погодитись. У 6 сезоні можна буде побачити Сальму Гаєк, Аарона Пола, Джоша Гартнетта, Майкла Серу, Кейт Мару та Зазі Бітц.

«Чужоземка» / Outlander 

Жанр: історична драма
Дата прем’єри: 16 червня
Де подивитися: Starz
Сезон: 7

Продовжить свої пригоди у минулому і мандрівниця у часі Клер Рендол, якій доводиться зіштовхнутися з похмурими звичаями середини XVIII століття. Після сьомого сезону творці планують відзняти ще один, який і поставить крапку у цій драматичній історії.

«Праведні Джемстоуни» / The Righteous Gemstones

Жанр: кримінальна чорна комедія
Дата прем’єри: 18 червня
Де подивитися: Мах
Сезон: 3

Нова порція абсурдистської сатири від Денні Макбрайда, яка розповідає про не дуже приємних членів сімейства телеєвангелістів. А наскільки телевізійним проповідникам довіряєте ви?

«І просто так…» / And Just Like That

Жанр: комедія, мелодрама
Дата прем’єри: 22 червня
Де подивитися: Мах
Сезон: 2

Хто про що, а нью-йоркська колумністка і подкастер Керрі Бредшоу не втомлюється гомоніти зі своїми подружками про секс. Не дивлячись на те, що майже повне возз’єднання героїнь культового серіалу «Секс і місто» отримало чимало критики, новий сезон вже на підході.

«Ведмідь» / The Bear

Жанр: комедія, драма
Дата прем’єри: 22 червня
Де подивитися: FX Network
Сезон: 2

Перший сезон проєкту отримав справедливе визнання серед глядачів та критиків. Історія молодого шеф-кухаря Кермі Берзатто сподобалась, здається, усім. Тому його повернення на екрани можна назвати одним з найочікуваніших у червні.

«Гордість» / Swagger

Жанр: спортивна драма
Дата прем’єри: 23 червня
Де подивитися: Apple TV+
Сезон: 2

«Гордість» досліджує світ молодіжного баскетболу, де розгортаються неабиякі пристрасті. Молоді гравці, їх тренери і члени їхніх родин мають серйозні амбіції, та разом з тим повинні зіткнутися з багаточисленними труднощами на своєму шляху.

«Відьмак» / The Witcher

Жанр: пригодницьке фентезі
Дата прем’єри: 29 червня
Де подивитися: Netflix
Сезон: 3

Сюжет третього сезону «Відьмака» заснований на романі Анджея Сапковського «Час погорди». Глядачам обіцяють надзвичайно масштабні події, а сам сезон складатиметься з двох частин. Перша вийде на Netflix, власне, 29 червня, а друга прем’єрується 27 липня.

«Воїн» / Warrior 

Жанр: бойовик, драма
Дата прем’єри: 29 червня
Де подивитися: Мах
Сезон: 3

Також 29 числа на НВО Мах стартує третій сезон «Воїна», що є хорошою новиною для усіх шанувальників східних єдиноборств. Нагадаємо, що творці серіалу реалізували оригінальну ідею Брюса Лі, яка в нього з’явилася ще на початку 70-х, але втілити її у життя легендарний майстер бойових мистецтв так і не встиг.

«Джек Раян» / Jack Ryan

Жанр: шпигунський трилер
Дата прем’єри: 30 червня
Де подивитися: Amazon Prime Video
Сезон: 4

В кінці місяця очікуємо на повернення Джека Раяна — колишнього морпіха та нинішнього аналітика ЦРУ, котрий змушений покинути офісну роботу та відправитись виконувати завдання «у поля». Завдяки своїм професійним навичкам головний герой вже зумів запобігти безлічі катастроф, але цього разу його чекає найнебезпечніше випробування. Четвертий сезон обіцяє стати останнім.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: