Статті Серіали 04.10.2023 о 14:00 comment views icon

Найцікавіші нові серіали жовтня 2023 року

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg

Денис Федорук

Автор статей та рецензій

Найцікавіші нові серіали жовтня 2023 року

Жовтень традиційно пропонує низку жахастиків, приуроченик до Гелловіну, і цей рік не став виключенням. Разом з тим констатуємо помітну присутність анімаційного контенту, а також незначну кількість саме новинок. Тому за них будуть віддуватися продовження, яких назбиралось майже два десятки. Ознайомитися детальніше з кожною прем’єрою пропонуємо у нашій звичній щомісячній добірці.

Нові серіали

«Падіння дому Ашерів» / The Fall of the House of Usher

Жанр: готичний горор, драма
Дата прем’єри: 12 жовтня
Реліз: Netflix

Коли гендиректор корумпованої фармацевтичної компанії змушений згадати про своє сумнівне минуле, його діти починають гинути один за одним страшною смертю.

Майбутній серіал Майка Фленагана заснований на однойменному оповіданні, а також інших творах Едгара Аллана По. Безперечно, це одна з найцікавіших жовтневих прем’єр.

«Уроки хімії» / Lessons in Chemistry

Жанр: драма
Дата прем’єри: 13 жовтня
Реліз: Apple TV+

Кіноклуб "Забагато драми" від Skvot.
10 лекцій та 10 практикумів, щоб зрозуміти мистецтво кіномови.Сформуй власний смак та бібліотеку фільмів і навчись писати рецензії.
Програма кіноклубу

У 1960-х роках Елізабет Зотт звільняють з посади у науковій лабораторії. Згодом їй пропонують стати ведучою кулінарного телешоу «Вечеря о шостій». Елізабет погоджується, але використовує ефірний час зовсім не для того, щоб куховарити. Вона намагається просувати наукові теми цільовій аудиторії шоу, тобто — звичайним домогосподаркам.

«Уроки хімії» — адаптація дебютного однойменного роману Бонні Гармус, опублікованого видавництвом Doubleday у квітні 2022 року.

«Страшилки» / Goosebumps

Жанр: комедійний горор
Дата прем’єри: 13 жовтня
Реліз: Disney+, Hulu

Кіноклуб "Забагато драми" від Skvot.
10 лекцій та 10 практикумів, щоб зрозуміти мистецтво кіномови.Сформуй власний смак та бібліотеку фільмів і навчись писати рецензії.
Програма кіноклубу

Одного разу п’ятеро підлітків випадково вивільняють надприродні сили. Тепер вони змушені об’єднати зусилля та зробити все для того, аби повернути монстрів туди, де їм належить бути. Та під час цих пригод юні герої дізнаватимуться все більше подробиць з підліткового життя своїх батьків, і деякі з них стануть справжнім одкровенням.

Серіал був розроблений Робом Леттерманом та Ніколасом Столлером, а його сюжет заснований на однойменній серії книг Р. Л. Стайна. Примітно, що кінороби не так давно вже звертались до творів Стайна у повнометражних екранізаціях («Страшилки» 2015 року та «Страшилки 2: Привиди Хелловіна» 2018-го), однак новий проєкт не є їхнім продовженням.

«Тіла» / Bodies

Жанр: кримінальний трилер
Дата прем’єри: 19 жовтня
Реліз: Netflix

Четверо детективів виявляють тіло жертви у лондонському кварталі Вайтчепел. Химерність ситуації полягає у тому, що відбувається це у чотирьох різних епохах. Незабаром герої усвідомлюють, що їхнє розслідування є частиною таємничої змови, котра продовжується вже понад півтора століття.

Сюжет цього кримінального трилера заснований на однойменному коміксі DC авторства Сі Спенсера.

Продовження серіалів

«Сімпсони» / The Simpsons

Жанр: сатиричний анімаційний ситком
Дата прем’єри: 1 жовтня
Реліз: Fox
Сезон: 35

У перший день місяця на екрани повертається культовий мультсеріал «Сімпсони», і це вже буде 35-й сезон пригод невгамовної сімейки. Та навіть це не межа, адже проєкт було продовжено на наступний сезон ще на початку року.

«Гріфіни» / Family Guy

Жанр: сатиричний анімаційний ситком
Дата прем’єри: 1 жовтня
Реліз: Fox
Сезон: 22

Найцікавіші нові серіали жовтня 2023 року

На тому ж Fox і в той же день стартує продовження «Гріфінів», де мова йде про не менш божевільну американську родину, ніж Сімпсони. Проєкт Сета Макфарлейна дійшов до 22-го сезону, який теж не буде останнім.

Також інформуємо, що 1-го числа виходить черговий, 14-й сезон мультсеріалу «Закусочна Боба», що відноситься до тієї ж когорти фоксівських анімаційних проєктів.

«Чакі» / Chucky 

Жанр: слешер
Дата прем’єри: 4 жовтня
Реліз: Syfy
Сезон: 3

«Чакі» Джона Манчіні заснований на створеній ним же культовій кінофраншизі «Дитячі ігри», що складається з 7 фільмів та розповідає про злочини серійного вбивці у подобі потворної ляльки.

Серіал є продовженням завершальної серії циклу «Культ Чакі» (2017). Третій сезон був розділений на дві частини, перша з яких стартує власне 4 жовтня, а вихід другої очікується у 2024 році.

«Квантовий стрибок» / Quantum Leap

Жанр: наукова фантастика
Дата прем’єри: 4 жовтня
Реліз: NBC
Сезон: 2

Торік телеканал NBC вирішив відродити серіал «Квантовий стрибок», що складався з п’яти сезонів та транслювався з 1989 до 1993 років. Дія нового проєкту відбувається через 30 років після фіналу старого шоу, а в центрі оповіді знаходиться вже інший герой — фізик Бен Сонг.

«Локі» / Loki

Жанр: пригодницький фантастичний екшн
Дата прем’єри: 5 жовтня
Реліз: Disney+
Сезон: 2

Після провального «Таємного вторгнення» реабілітуватись у серіальному сегменті Marvel покликаний другий сезон «Локі». Головний герой продовжить свою подорож Мультивсесвітом, відкриваючи його нові таємниці.

Нагадаємо, що перший сезон отримав теплий прийом від глядачів та критиків, тож творці напевно сподіваються на повторення успіху.

«Люпен» / Lupin 

Жанр: кримінальна драма, містичний трилер
Дата прем’єри: 5 жовтня
Реліз: Netflix
Сезон: 3

Дізнатися, як складеться подальша доля шляхетного грабіжника Ассана Діопа, глядачі зможуть у третьому сезоні успішного шоу «Люпен», натхненного відомим персонажем з творів французького письменника Моріса Леблана. До речі, завдяки цьому проєкту літературний герой отримав повторну популяризацію як у Франції, так і на міжнародному рівні.

«Наш прапор означає смерть» / Our Flag Means Death

Жанр: комедія
Дата прем’єри: 5 жовтня
Реліз: Маx
Сезон: 2

«Наш прапор означає смерть» — псевдоісторична комедія від шоуранера Девіда Дженкінса та виконавчого продюсера Тайки Вайтіті. Ця історія віддалено заснована на житті Стіда Боннета — заможного аристократа, який вирішив кинути все та стати капітаном піратського корабля, присвятивши себе захопливим пригодам. Та брак досвіду і вишукані манери слабенько в’яжуться з образом затятого морського вовка.

«Усі створіння, великі й малі» / All Creatures Great and Small

Жанр: комедія, драма
Дата прем’єри: 5 жовтня
Реліз: Channel 5
Сезон: 4

Історія про трьох ветеринарів з Йоркшир-Дейлс отримує свій четвертий сезон. Вона заснована на однойменних книгах про ветеринара з Йоркшира авторства Альфа Вайта, більш відомого як Джеймс Герріот.

«Привиди» / Ghosts 

Жанр: ситком
Дата прем’єри: 6 жовтня
Реліз: BBC One
Сезон: 5

У «Привидах» йдеться про непроханих гостей з потойбіччя, які живуть у англійському заміському маєтку Баттон-Хаус разом з його новими господарями — подружжям Куперів. Співіснування живих та мертвих призводить до низки непередбачуваних, та разом з тим і кумедних подій.

«Гаррі Вайлд» / Harry Wild

Жанр: комедійна драма, детективний трилер
Дата прем’єри: 9 жовтня
Реліз: Acorn TV
Сезон: 2

Коли вчителька англійської мови Гаррієт Вайлд виходить на пенсію, вона вирішує присвятити себе розслідуванням злочинів. Так і жити веселіше, і сину-поліціянту можна допомогти.

«Калейдоскоп жахів» / Creepshow

Жанр: антологія жахів
Дата прем’єри: 13 жовтня
Реліз: Shudder
Сезон: 4

До свого четвертого сезону наближається антологія «Калейдоскоп жахів» від виконавчого продюсера та шоуранера Грега Нікотеро. Заснований на класичній горор-комедії Джорджа Ромеро 1982 року, проєкт досліджує жахи у всіх його проявах — від звичайних маніяків до монстрів та надприродних істот, що становлять невіддільну частину страшного жанру.

«Сяюча долина» / Shining Vale

Жанр: комедійний горор
Дата прем’єри: 13 жовтня
Реліз: Starz
Сезон: 2

17 років тому письменниця Патріша Фелпс написала бестселер, прославилася, але з того часу так і не змогла вичавити з себе хоч щось варте уваги. Одного разу героїня вирішує переїхати разом з родиною з гучного мегаполіса у затишний будиночок в передмісті. Але, як з’ясовується, нове житло сповнене страшних таємниць.

Зірка метаслешеру «Крик» Кортні Кокс продовжує вправлятися у моторошному жанрі, не забуваючи, що власну славу вона здобула завдяки жанру комедійному.

«Рік та Морті» / Rick and Morty

Жанр: анімаційний науково-фантастичний ситком
Дата прем’єри: 15 жовтня
Реліз: Adult Swim
Сезон: 7

Поряд з вищезгаданими Сімпсонами, Гріфінами та Белчерами у жовтні варто очікувати і на повернення родини Смітів, зокрема, геніального вченого-алкоголіка Ріка Сміта та його онука Морті. Як відомо, це буде перший сезон без участі одного з творців серіалу Джастіна Ройланда, котрий був звинувачений у домашньому насильстві.

«Біллі Кід» / Billy the Kid

Жанр: вестерн
Дата прем’єри: 15 жовтня
Реліз: MGM+
Сезон: 2

Дія відбувається у ХІХ столітті на Дикому Заході і заснована на житті злочинця та стрільця Біллі Кіда. Сюжет охоплює пригоди героя від його перших днів у якості ковбоя і до ключової ролі у Війні в окрузі Лінкольн. Серіал був створений Майклом Герстом та позиціюється як «епічна романтична пригода».

«Вовк як я» / Wolf Like Me

Жанр: комедійна драма
Дата прем’єри: 19 жовтня
Реліз: Peacock
Сезон: 2

Сім років тому дружина Гері померла від раку, і чоловік став татусем-одинаком своєї доньки Емми, якій зараз вже одинадцять. Стосунки батька й дитини складаються не найкращим чином, але зустріч з чарівною Мері перевертає їхнє життя догори дриґом. Проблема в тому, що Мері приховує одну надзвичайно страшну таємницю: вона — перевертень.

«Завантаження» / Upload

Жанр: наукова фантастика, комедійна драма
Дата прем’єри: 20 жовтня
Реліз: Prime Video
Сезон: 3

На Prime Video виходить третій сезон успішного проєкту, який цікаво обігрує концепцію завантаження особистості у віртуальний світ після смерті. От тільки проблеми починаються тоді, коли виявляється, що ця смерть була зовсім не випадковою.

«Босх: Спадок» / Bosch: Legacy

Жанр: поліцейський процедурал
Дата прем’єри: 20 жовтня
Реліз: Amazon Freevee
Сезон: 2

Спіноф серіалу «Босх» (2014—2021), головним героєм якого був Ієронім «Гаррі» Босх — персонаж серії кримінальних романів Майкла Коннеллі, що налічує 24 книги. Сюжет цього сезону заснований на 18-му романі «Переправа», а сам серіал отримав продовження на третій сезон ще до виходу на екрани другого.

«Американські історії жахів» / American Horror Stories

Жанр: антологія жахів
Дата прем’єри: 26 жовтня
Реліз: FX Network
Сезон: 3

Ще один жовтневий спіноф, цього разу популярної антології «Американська історія жахів», новий сезон якої вийшов буквально минулого місяця. І якщо оригінальний проєкт пропонував окрему історію кожного наступного сезону, то цей побічний продукт від Раяна Мерфі та Бреда Фелчака зосереджується на окремій оповідці в кожному епізоді.

«Позолочене століття» / The Gilded Age

Жанр: історична драма
Дата прем’єри: 29 жовтня
Реліз: НВО
Сезон: 2

Після того, як у 1882 році молода дівчина Маріан Брук вимушено переїжджає з Пенсильванії до Нью-Йорка, її життя у вищому суспільстві змушує героїню пристосовуватись до нових реалій.

Прем’єра нового проєкту від творця культового «Абатства Даунтон» Джуліана Феллоуза стала найкращим дебютом на НВО з часів видатного «Чорнобиля», плюс серіал в цілому отримав схвальні відгуки від глядачів та критиків.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: