Огляди Серіали 26.08.2023 о 10:00 comment views icon

Рецензія на серіал «Хто така Ерін Картер?» / Who Is Erin Carter?

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg

Денис Федорук

Автор статей та рецензій

Рецензія на серіал «Хто така Ерін Картер?» / Who Is Erin Carter?

24 серпня на Netflix вийшов серіал «Хто така Ерін Картер?», який, судячи з трейлеру, обіцяв захопливу історію з цікавою інтригою. В рецензії нижче розмірковуємо, чи вдалося авторам виправдати глядацькі очікування та дійсно захопити, а також розповідаємо, чи варта уваги велика таємниця головної героїні, винесена у назву шоу.

2.5
Оцінка ITC.ua
Плюси: пожвавлення подій у середині сезону, що тимчасово дозволяє дивитися серіал з непідробним інтересом, не видатні, але і не найгірші екшн-сцени, багато приємних оку сонячних краєвидів мальовничої місцевості
Мінуси: абсолютно не вразлива головна героїня, яка здійснює надто багато неадекватних вчинків на квадратний метр хронометражу, наявність зайвих персонажів і сюжетних ліній, що тільки уповільнюють оповідь, суцільно нікчемні суперники Ерін Картер

«Хто така Ерін Картер?» / Who Is Erin Carter?

Жанр кримінальний трилер, пригодницький екшн
Режисери Ешлі Вей, Білл Іглз, Савіна Деллікур
У ролях Евін Ахмад, Шон Тіл, Сюзанна Філдінг, Шарлотта Вега, Пеп Амброс
Прем’єра Netflix
Рік випуску 2023
Сайт IMDb

Стурбована молода жінка разом з маленькою донькою поспішають покинути сонне англійське містечко Фолкстон. Помітно, що вони тікають від чогось лихого. Підкупивши місцевих моряків, героїні квапливо вирушають у подорож та міняють бляклу британську похмурість на яскраві пейзажі сонячної Барселони.

Минає п’ять років. Здається, що в Ерін Картер та її вже більш дорослої дитини Гарпер все добре. Таємнича утікачка знайшла прекрасного чоловіка, мешкає у затишному будиночку та працює у місцевій школі вчителькою на заміну. Здається, ніщо не могло зіпсувати ідилічне життя щасливої родини, хіба що вибрики учнів та недоброзичливість шкідливої сусідки іноді дістають.

Але нещасний випадок у супермаркеті перевертає життя педагогині догори дриґом. Вона стає свідком пограбування і навіть примудряється дати відсіч одному зі злочинців. Біда у тому, що той її впізнав. Здається, таємниче минуле Ерін Картер наздогнало її.

Рецензія на серіал «Хто така Ерін Картер?» / Who Is Erin Carter?

По-хорошому, будь-яка адекватна людина, котра відчула, що запахло смаленим, зібрала б речі та чкурнула з оспіваного Фредді Мерк’юрі та Монсерат Кабальє міста світ за очі. Тим паче, що дівчині це не вперше. Та вона, очевидно, з тих, хто не шукає легких шляхів. Поступово Ерін Картер перетворюється на Пітера Паркера у спідниці, адже намагається поєднати два життя — «супергеройське» та звичайне.

Онлайн-інтенсив "Як створити рекомендаційну модель за 2 дні" від robot_dreams.
Ви пройдете етапи вибору, навчання, оцінки рекомендаційної моделі для електронної бібліотеки та отримаєте індивідуальний фідбек від лекторки.
Приєднатись до інтенсиву

Вже на початку помітно, що автори нового шоу від Netflix не сильно переймалися логікою вчинків персонажів та реалістичністю зображених подій.

Як кожен новий вчинок головної героїні виглядає ще більш безглуздо та буквально затягує її у трясовину катастрофічних помилок, так і сценарист Джек Лотіан з кожним епізодом віддаляється від реального світу. Чим далі крокує сюжет, тим важче його сприймати за чисту монету. У кульмінаційний момент це робити вже зовсім неможливо.

Рецензія на серіал «Хто така Ерін Картер?» / Who Is Erin Carter?

Спостерігати за оповіданням стає цікавіше на екваторі 7-серійного сезону, зокрема, у четвертому епізоді. Саме тут творці розкривають карти та розповідають передісторію дуже поганої училки. Дійство істотно пожвавлюється, сюжет акцентується на кримінальних розбірках і тимчасово припиняє зосереджуватися на абсолютно невиразних і млявих сімейних драмах з дочкою та чоловіком — такою собі іспанською версією Оскара Айзека.

Щодо здібностей тендітної войовниці, то тут вони не те що фантастично перебільшені, а сміховинно безмежні.

В один момент красуня проявляє маскувальні таланти легендарного Агента 47, в інший — водійський хист Домініка Торетто, далі — бойові навички Чорної вдови, а згодом перетворюється на жіночу версію Стейтема на адреналіні. Тож ні озброєні головорізи, ні серйозне поранення їй не завада. Що ти таке, Ерін Картер?

Рецензія на серіал «Хто така Ерін Картер?» / Who Is Erin Carter?

Щобільше, жіночка настільки крута, що навіть індонезійський майстер бойових мистецтв і зірка видатного «Рейду» Яян Рухьян тут безсилий. При цьому абсолютно усі суперники головної героїні — ні на що не здатні нікчеми, спроможні лише красиво отримувати на горіхи і валитися на землю.

Онлайн-інтенсив "Як створити рекомендаційну модель за 2 дні" від robot_dreams.
Ви пройдете етапи вибору, навчання, оцінки рекомендаційної моделі для електронної бібліотеки та отримаєте індивідуальний фідбек від лекторки.
Приєднатись до інтенсиву

Історія серіалу пропонує декілька цікавих рішень і на деякий час навіть здатна захопити. Хоча й тут творці хитрують, бо їхня оповідь побудована на позамежній кількості малоймовірних співпадінь — починаючи від злощасного пограбування супермаркета і закінчуючи особою антагоніста.

У підсумку знесилений глядач все-таки отримує відповідь на головне питання «хто ж у біса така ця Ерін Картер?». Все просто: Ерін Картер — диво-жінка.

Висновок:

В умілих руках навіть такий невибагливий матеріал міг стати якіснішим продуктом у порівнянні з тим, що ми отримали. «Хто така Ерін Картер?» пропонує надто багато дурниць та втрачених можливостей, щоб сприймати старання Евін Ахмад хоч би трохи серйозно


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: