Огляди Серіали 08.04.2023 о 10:30 comment views icon

Рецензія на серіал «Сварка» / Beef

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg

Денис Федорук

Автор статей та рецензій

Рецензія на серіал «Сварка» / Beef

6 квітня на Netflix вийшов комедійно-драматичний серіал «Сварка» зі Стівеном Йоном та Алі Вонг у головних ролях. Ми подивилися на те, як впродовж 10 епізодів вони ненавидять одне одного, та готові поділитися враженнями від побаченого.

4
Оцінка ITC.ua
Плюси: класні перформанси у виконанні Стівена Йона та Алі Вонг, потужний конфлікт, гарно прописані характери персонажів, велика кількість захопливих сцен, вдале поєднання кумедного та похмурого
Мінуси: помітна кількість зайвих сцен та персонажів, превалювання драматичного над комедійним (це може стати мінусом далеко не для всіх, тому пункт умовний), відсутність героїв, які заслуговують стовідсоткового співпереживання, іноді на екрані відбувається щось дуже дивне

«Сварка» / Beef

Жанр комедійна драма
Режисери Джейк Шреєр, Кійока Міядзакі, Лі Сон-Джин
У ролях Стівен Йон, Алі Вонг, Марія Белло, Джозеф Лі, Янг Мазіно
Прем’єра Netflix
Рік випуску 2023
Сайт IMDb

Втомлений від постійних невдач підрядник Денні Чо хотів виїхати з паркування супермаркету на своєму пікапі, але ледь не врізався у білий позашляховик. Отримавши середній палець у відповідь від водія, Денні вирішив погнатися за негідником та навчити того хорошим манерам.

Втім, переслідування завершується не на користь розлюченого будівельника, тож все що йому залишається — запам’ятати номер автомобіля свого кривдника. Ним виявляється тендітна бізнесвумен Емі Лау, котра зайнята великою угодою з багатою та пихатою блондинкою Джордан.

Поступово конфлікт між заклопотаними Емі та Денні набиратиме оберти та перетвориться на справжню війну. У спробах зруйнувати життя суперника герої навіть не помітять, як почне руйнуватися їх власне.Рецензія на серіал «Сварка» / Beef

Невтомна компанія А24, після тріумфу на цьогорічному «Оскарі», продовжує постачати трохи дивний, але якісний контент. «Сварка» працює як розважальний, так і гостросоціальний проєкт. Тут комедія про двох (насправді більше) дурнів затишно сусідить з кримінальним трилером та повноцінною драмою.

Курс Project Manager від Powercode academy.
Онлайн-курс Project Manager. З нуля за 3,5 місяці до нової позиції Без знання коду, англійської та стресу.
Зарееструватися

Сюжет чудово демонструє, в якому скаженому світі ми живемо та як це впливає на нас і нашу поведінку. Постійні стреси та різноманітні негативні моменти, котрі мають місце ледь не щодня, плюс можливі дитячі травми явно не сприяють доброзичливості під час неприємних ситуацій в житті. А від них, на жаль, нікуди не дітися.Рецензія на серіал «Сварка» / Beef

Автори в гротескній, сатиричній манері також показують, що зовсім не важливо, наскільки ти удачливий чи якого розміру твій гаманець. Бо проблеми та невдачі можуть спіткати кожного, і це обов’язково відобразиться на вчинках. Так, власне, відбувається і з тутешніми героями, які буквально одержимі помстою своєму ворогу.

Не дивлячись на комедійно-сатиричний потенціал, цей проєкт насправді виявляється куди більш похмурим та серйозним, ніж могло здатися на перший погляд.

Творці не стають на бік котроїсь із ворожих сторін, а натомість зосереджені на розкритті характерів головних героїв, їхніх думках, переживаннях, мотивації тощо.

Курс Project Manager від Powercode academy.
Онлайн-курс Project Manager. З нуля за 3,5 місяці до нової позиції Без знання коду, англійської та стресу.
Зарееструватися

У цьому плані здорово попрацювали Стівен Йон та Алі Вонг. Їх персонажі вийшли далеко за рамки стандартного антагонізму добра і зла в кіно. Вони — двоє рівноправних (анти)героїв, що наділені низкою суперечливих, в тому числі негативних рис характеру, які роблять їх дійсно справжніми, живими. Щобільше — не такими вже й різними, попри соціальну нерівність.

Усі 10 епізодів тривалістю у 30-35 хвилин можна переглянути майже на одному диханні. Хоча деякі моменти здаються зайвими, а сюжетні ходи — сумнівними.

Діалог між двома воронами то такий собі задум, а флешбеки у дитинство героїв не додають драматизму, а тільки уповільнюють темп оповіді.Рецензія на серіал «Сварка» / Beef

Кожна серія має назву, яка є цитатою з твору якогось письменника (Сильвія Плат, Симона де Бовуар, Кафка) і завершується якимось олдскульним хітом (The Offspring, System of a Down, Hoobastank). Це додає певного стилю розповіді, хоча, коли мова вже пішла про стиль, білосніжна шапочка головної героїні знаходиться поза конкуренцією.

Оглядачі англомовних видань не поскупилися на схвальні, вельми щедрі епітети на адресу серіалу, але назвати його геніальним чи приголомшливим язик не повертається.

Перед нами міцна, цікава і варта глядацької уваги історія, повчальність котрої може стати в нагоді, якщо хтось не дуже вихований підріже вас на дорозі.

Рецензія на серіал «Сварка» / Beef

Висновок:

Якби творці сконцентрувалися виключно на основному конфлікті, оповідь була б динамічнішою, цікавішою та набагато лаконічнішою. Але авторам було важливо глибше зануритися в історію та продемонструвати, як вчинки головних героїв вплинуть на їхнє оточення. Тут виникають певні недоречності, але вони не в змозі зіпсувати загальне враження


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: